dr.tagabat написав: комусь слінг, комусь рюкзак.
- як на мене якщо дитина не сидить у слінгу, той у рюкзачку теж не буде сидіти. Питання, навіщо купувати той рюкзак, де дитина сама собі шкодить, якщо є слінги :)
Ліричний відступ зробила, тепер по суті:
Ще за вагітності мене вабили слінгомами. Я дуже мріяла от так вільно і просто пересуватися містом разом з малям. Коли народила ми їздили у візочку. Скажу так, за тих 2 місяці я в центрі не була з дитиною жодного разу (живу на Симоненка за церквою Петра і Павла) . По-перше, в мене немає чоловіка і немає кому допомагати. Отож, в маршрутку з візком ми не поміщалися, а тролейбуси на той час до нас не ходили. Я впала в депресію, адже до вагітності і під час вагітності я була дуже активною: ходила на концерти, виставки, гуляла парками та просто вулицями міста. Тепер же ж , я була обмежена в вільному пересуванні містом. Коли робила документи малій, мусила їхати в ЗАГС на таксі з нею на руках. Як я підписувала заяви , бігала платити в Ощадбанк з новонародженою дитиною на руках - то тре було бачити.... На руках дитина, в зубах гаманець. В 2 місяці я вперше поміряла слінг шарф. Потім Даша позичила нам шарф, щоб ми потренувались дома носитися. Нам пішло і тільки після цього я купила його. Зараз якщо ми йдемо на прогулянку біля дому чи скажімо за покупками на ринок чи у Сільпо - я беру возика, бо дитина у ньому вільно поспить і мені не буде тяжко з дитиною і продуктами на руках йти до дому. Однак, ми тепер мобільні і мене це надзвичайно тішить!!! Депресію зняло само собою. Все літо ми гуляли з малечею у парках, катались на катамаранах, ходили на виставки і в музеї. Звісно можна було б і на руки взяти дитину і піти, але в слінгу набагато зручніше.
Висновок: Я не надаю перевагу тільки одному з видів пересування дитини. На літо в нас є шарф, купуємо тростинку. А зимою в нас будуть санки :) Просто у всьому, на мою думку , має бути здоровий глузд :)