Julia написав:Народ підкажіть!!! Рахувати з першого дня менструації....чи з дня імовірного зачаття (якщо знаєш)....бо в нас із лікарем велика розбіжність. З першою вагітністю нас лякали переносом, то почали стимуляцію на 41 т. (але я впевнена що через тиждень самі гарненько народились б).
Naya написав:Julia написав:Народ підкажіть!!! Рахувати з першого дня менструації....чи з дня імовірного зачаття (якщо знаєш)....бо в нас із лікарем велика розбіжність. З першою вагітністю нас лякали переносом, то почали стимуляцію на 41 т. (але я впевнена що через тиждень самі гарненько народились б).
Є таке поняття як акушерський термін.
Саме ним користуються лікарі при розрахунку терміну вагітності. Саме на ньому побудовані всі календарі вагітності.
Акушерський термін рахується з першого дня останніх місячних.
мешканка написав:Naya написав:Julia написав:Народ підкажіть!!! Рахувати з першого дня менструації....чи з дня імовірного зачаття (якщо знаєш)....бо в нас із лікарем велика розбіжність. З першою вагітністю нас лякали переносом, то почали стимуляцію на 41 т. (але я впевнена що через тиждень самі гарненько народились б).
Є таке поняття як акушерський термін.
Саме ним користуються лікарі при розрахунку терміну вагітності. Саме на ньому побудовані всі календарі вагітності.
Акушерський термін рахується з першого дня останніх місячних.
Але акушерський термін може давати суттєву похибку, адже бере за середнє статистичне 28 денний цикл із овуляцією в межах 12-15 днів... проте, якщо цикли -нетипові цей розрахунок не є достовірним... Також овуляція може відбутись в будь-який день циклу, якщо попередньо був ановуляторний цикл, або зачаття може відбутись до 7 днів після статевого акту, якщо він відбувся за наявності достатньої кількості плідного слизу. Якщо Ви користувались методом Природнього Планування Сім"ї то маєте достовірно знати приблизний день зачаття (похибка до 3 днів) тоді можете сміло наполягати на власних даних, а не підлаштовуватись під "середнє статистичне". Успіхів вам.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей