Глобальні оголошення!

Трохи про йогурти

Пригодовування, раціон, режим харчування...

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Трохи про йогурти

Повідомлення кульбабка » 15 січня 2013, 18:33

flower написав:кульбабка я користуюсь якраз гудфудс. я роблю так. кипячу молоко 1 л, шоб остигло до температури 40 градусів, тобто можна запихнюти палець і молоко при тому гаряче але не пече сильно) в мене йогуртниця розрахована на літр і не треба розливати по маленьких ємкостях, тобто 1 велика ємкість місткістю 1л. Виливаю те молоко туди, висипаю порошок і розмішую. Ставлю в йогуртницю і включаю на 2 години, тоді виключаю і лишаю ше на пару годин шоб там стояло. Поячню чому. В йогуртниці пише 4-5 годин тримати, я так колим роблю в мене перегрівається і робиться грудочками, коли ось таким методом все виходить однорідним. Тому побачите які у вашої йогуртниці особливості. Потім можна лишити частину йогурту (я на око роблю) і розмішати з молоком і знов поставити і вийде йогурт ще.

я зробила йогурт по інструкції на 7-8 год і справді це вже забагато аж кислинка була,на другий раз зроблю як ви писали думаю так він кращий вийде,дякую за інформацію
кульбабка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 44 раз.
Подякували: 60 раз.

Повідомлення svetla » 21 січня 2013, 17:45

Дівчата,хто робить йогурт в термосі, розкажіть,будь-ласка, детельно покроково шо і як робите. Хочу попробувати.
Задивляюсь на йогуртниці, але спочатку хочу попробувати чи таке мої їстимуть.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення Галина » 21 січня 2013, 17:59

Я роблю в термосі. Все простіше простого. Засипаю в термос бактерії, заливаю теплим (38-40 градусів) молоком, розмішую, закриваю і на 6 годин забуваю. Через 6 годин зливаю в банку і в холодильник.
Діти мої з розмороженими ягодами їдять з задоволенням.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Natalinda » 21 січня 2013, 20:23

А я поставила банку з молоком і бактеріями на котел.
Супер! Ну але то зимовий варіант)))) на літо тре мінімум термос)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення flower » 21 січня 2013, 20:28

а мені нема кому бактерій купити, вже певне місяць йогур не роблю. ех, коли вже та весна настане і я знову собі буду машиною їздити :dreams:
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення TYulia » 30 травня 2013, 09:00

вибачайте за може дурне запитання :pardon: а закваска і бактерії то одне й те саме питання?
Ті закваски різні бачу бувають - йогурти, біфівіт і т.п. яка то між ними різниця, що краще, смачніше?
На упаковках заквасок рецепт написаний, що скільки давати? :=):
а в якому відділі сільпо закваски продаються?
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Nymydora » 31 травня 2013, 11:27

Підіть у Сільпо яке в Орнаві - там постійно є. Відділ з молокопродуктами, десь між кефірами, якщо не помиляюся. Закваски для йогурта - це і є бактерії. Там вони у синенькій квадратній картонній коробочці, в ній чотири пляшечки з білим порошечком. ОДна пляшечка іде на літру молока. Готуєте термос - миєте, ошпарюєте кип'ятком. Кип'ятите молоко, лишаєте, щоб вистигло - має бути трохи тепліше від температури тіла. Загаряче повбиває ті бактерії, захолодне не вкисне. Я капаю трохи молока на руку - як приємно гаряче, не пече - то може бути (там в інструкціх є написана температура молока, але я не маю термометра такого, щоб в молоко пхати).
У пляшечку з порошечком наливаєте кип'яченої води кімнатної температури так, щоб залишилося місце, аби розбовтати. Як налиєте повну, то не розбовтаєте порошок. Калатаєте пару секунд, щоб розчинилося. Виходить така каламутна водичка - її виливаєте в літру молока (я завжди молоко переливаю з катсрулі, де кип'ятила, у літрову банку, щоб точно знати, що то літра, бо зазвичай кип'ячу більше). ДОбре все перемішуєте чистою ложкою і виливаєте в термос. В термосі воно має стояти 7-9 годин. Так що розрахуйте собі час, щоб вночі не вставати :wink: Як той час мине, розбовтайте термос, бо воно загустає - і переливайте в банку. Воно ще тепленьке вам буде. От і вся премудрість.
В кожній коробці з заквасками є інструкція, так що не переживайте :rose:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення TYulia » 31 травня 2013, 12:19

дякую за детальний інструктаж :rose: може якраз на вихідні зроблю. на разі сама попробую, бо малятко моє ще прикорму не розпочав:-)
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Повідомлення TYulia » 03 червня 2013, 16:29

робила вчора йогурт на заквасці, получилось :dance: дуже довольна:-). Спершу мала робити в термосі, але він не новий і було чути кавою, то я не хотіла ті бактерії знайомити, тому зробила в скляній банці,змішала молоко і закваску, замотала в рушник і поставила біля баняку з теплим компотом.
ще маю кілька запитань до знавців :working:
1. з якого віку можна таакі йогурти дитині давати (ми от за тиждень прикорм розпочинаємо)? читала що дітям Біфівіт радять, а ви що скажете?
2 Хто робив в йогуртниці і так, чи відрізняється йогурт в результаті?
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Повідомлення flower » 03 червня 2013, 17:37

в йогуртниці і так) одинаковий! перевірено!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість