flower написав:кульбабка я користуюсь якраз гудфудс. я роблю так. кипячу молоко 1 л, шоб остигло до температури 40 градусів, тобто можна запихнюти палець і молоко при тому гаряче але не пече сильно) в мене йогуртниця розрахована на літр і не треба розливати по маленьких ємкостях, тобто 1 велика ємкість місткістю 1л. Виливаю те молоко туди, висипаю порошок і розмішую. Ставлю в йогуртницю і включаю на 2 години, тоді виключаю і лишаю ше на пару годин шоб там стояло. Поячню чому. В йогуртниці пише 4-5 годин тримати, я так колим роблю в мене перегрівається і робиться грудочками, коли ось таким методом все виходить однорідним. Тому побачите які у вашої йогуртниці особливості. Потім можна лишити частину йогурту (я на око роблю) і розмішати з молоком і знов поставити і вийде йогурт ще.
я зробила йогурт по інструкції на 7-8 год і справді це вже забагато аж кислинка була,на другий раз зроблю як ви писали думаю так він кращий вийде,дякую за інформацію






а закваска і бактерії то одне й те саме питання?

Як той час мине, розбовтайте термос, бо воно загустає - і переливайте в банку. Воно ще тепленьке вам буде. От і вся премудрість. 



дуже довольна:-). Спершу мала робити в термосі, але він не новий і було чути кавою, то я не хотіла ті бактерії знайомити, тому зробила в скляній банці,змішала молоко і закваску, замотала в рушник і поставила біля баняку з теплим компотом.