Глобальні оголошення!

Спеції, що до чого?

Модератор: irinka

Re: Спеції, що до чого?

Повідомлення Любов » 09 червня 2011, 14:52

Русік, а ти його вариш чи сире кидаєш? В мене того добра повно, йду на консультацію в гугл :grin:
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Русік » 09 червня 2011, 14:54

Я кидаю сухі зерна. Але в інструкції є як запарювати і що з тим робити)
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення taranjka » 09 червня 2011, 17:55

доречі про приправи, недавно десь натрапила на інформацію про корицю. виявляється вона може бути шкідлива а навіть дуже для дітей. це коли кориця "несправжня", якась китайська вирощена для масового попиту... забула як називається. її мжна виявити якщо проводити експеременти з йодом (від кількох капель несправжня мала б не то зеленіти, не то синіти). я пробувала таке з своєю зробити то ніб нормальна :?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення irinka » 14 травня 2012, 13:01

Я зі спецій використовую небагато, переважно сіль, перець. До курки інколи додаю карі, базилік. Орегано, тимян(рідко) до мяса. До плову інколи додаю мелений коріандр (головне не переборщити), лавровий лист, духмяний перець. До пирога з яблук додаю корицю.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Natalinda » 18 серпня 2012, 01:38

Ценамон і кориця то одне і те ж саме?
Чи то таки окремий сорт кориці з іншим смаком?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Kskz » 18 серпня 2012, 14:54

То одне і те саме, cinnamon то по-англійськи )
Доречі, часто добавляю корицю до м'яса, смачно получається.
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Повідомлення Natalinda » 18 серпня 2012, 23:34

Просто прочитала таке

Уже в I веке н.э. Плиний Старший писал о вкусовых качествах корицы и различал несколько ее видов. Сегодня наиболее популярны четыре вида корицы: цейлонская, китайская, малабарская и циннамон.

| +
Цейлонскую корицу (Cinnamomum ceylanicum Br.) по-другому называют циннамоном, благородной корицей или настоящей корицей. По качеству она превосходит все остальные виды, поэтому ценится больше всех остальных. Название свое она получила по месту произрастания. На Цейлоне корица растет в диком виде и на плантациях, заложенных во второй половине XVIII века. Сегодня ее выращивают в Индии, Индонезии, Малайзии, Бразилии, Гвиане, на Мартинике и Реюньоне. Цейлонская корица очень хрупкая, с тонким нежным ароматом. Вкус ее сладковатый, слегка жгучий, согревающий.

Китайскую корицу (Cinnamomum Cassia Bl.) также называют индийской, ароматной, простой, кассией или кассией-канель. Родиной ее считается Южный Китай. Ее знали еще в 2800 году до н.э. - существует упоминание о ней в одном из памятников китайской письменности. Вкус ее значительно более резкий, чем у цейлонской, сладковатый, терпко-вяжущий, слегка жгучий.

Малабарская корица (Cinnamomum Tamala Nees) впервые появилась в Индии. Сейчас растет она еще и на Бирме. Называют ее бурой корицей, древесной корицей или кассией-верой. Отличается от двух предыдущих сортов внешним видом и вкусом. Толщина ее до 3 миллиметров и более, на вкус она более резкая, даже горьковатая и темно-коричнево-бурая по цвету.

Циннамон (Cinnamomum Culilawan Bl), или пряная корица, растет на плантациях Молуккских островов. Разводят ее также в Индонезии. У циннамона очень острый коричный запах, пряный вкус с оттенком жгучести.

Звідси
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Але сумніваюся що в нас можна знайти такі різновиди
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення flower » 19 серпня 2012, 00:02

я люблю спеції, маю завжди орегано і розмарин (до м'яса переважно), базилік (якшо немаю свіжого то до салату чи піци додаю), кмін (в плов, хліб, до заправки для цвітної і броколі капуст), гвоздика (глінтвейн, борщ, квашені помідори), кориця (випічка, глінтвейн, ваніль, перець духмяний, лавровий лист, селера сушена, суміш італіських трав і середземноморських. а ще купили в сусіда Фурката (він і його брат спеції продають в Тернополі де мясо продають) набір спеції для плову, шашлику і риби. дуже сподобались і я задоволена. спеції грубого помолу, не порошок, як переважно в магазинах продають.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Natalinda » 19 серпня 2012, 00:07

О гвоздика до квашених помідорів....треба буде спробувати
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення irinka » 08 грудня 2012, 19:28

Спеції - що до чого підходить.

Щоб Ваша страва вийшла смачною і ароматною, потрібно знати, які саме прянощі підходять до певних страв:

Для м'яса: червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.

Для птиці: чебрець, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік.

Для риби: лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибуля, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець.

Для гриля: червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх і мускатний колір, кмин, імбир, перець чилі.

Для дичини: чебрець, материнка звичайна, запашний перець, червоний перець, ялівець.

Для рагу: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика.

Для капусти: коріандр, фенхель, кумін, насіння чорної гірчиці.

Для картоплі: коріандр, куркума і асафетіда.

Для бобових: кумін, асафетіда, імбир, перець, м'ята лавандова й коріандр.

Для маринадів: лавровий лист, ялівець (ягоди додають в маринади при приготуванні м'яса дичини та риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням.

Для фруктів, соків, компотів: кориця, гвоздика, імбир, бадьян, кардамон.

Для паштетів: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон.Для випічки: гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.

Для гарячого молока: кориця, кардамон, шафран.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Поперед.Далі

Повернутись до Кулінарні хитрощі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість