Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення taranjka » 23 квітня 2012, 09:55

а ще гуляння - з ними гуляють тільки в теплу пору, коли не треба багато вдягати (в більшості садочків).
я в садочок не ходила, не памятаю, щоб в мене були якісь проблеми з адаптацією до школи. муж ходив, проблем з індивідуальністю теж не має.
але поки є можливість не давати в садок, то не буду. час на себе завжди можна знайти - час від часу можна щоб бабці-діди побалували внуків.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TanenRom » 23 квітня 2012, 16:34

taranjka написав:а ще гуляння - з ними гуляють тільки в теплу пору, коли не треба багато вдягати (в більшості садочків).
я в садочок не ходила, не памятаю, щоб в мене були якісь проблеми з адаптацією до школи. муж ходив, проблем з індивідуальністю теж не має.
але поки є можливість не давати в садок, то не буду. час на себе завжди можна знайти - час від часу можна щоб бабці-діди побалували внуків.

ми записались в садочок недалеко від дому - можна сказати домашнього типу - в садочку тільки 4 групи, в нашій буде максимум 24 дитини.
і ще сподобалось, що гуляють при будь - якій погоді (приходили записуватись в лютому на вулиці було -15 - так з дітками гуляли при нас хвилин 40).
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення mari » 23 квітня 2012, 19:46

цікавий погляд.
[youtube_code]http://www.youtube.com/watch?v=fNWNC0-ECYE&list=PL901B7300C62C521E&index=2&feature=plpp_video[/youtube_code]
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення ЗІрка » 23 квітня 2012, 20:30

чомусь стало страшно після мультика. а що, коли моя дитина теж по своєму дивна, не така як інші і отака зрівняйлівка буде для неї дикою, сумною?
памятаю як сама колись в школі мала єдину подружку і впадала у відчай, коли бачила як однокласниці наговорюють поза очі, а в лице мило усміхаються, то тягають одна одну за волосся то обіймаються... після такого завжди здавалося, що за спиною перешіптуються. оххх, розбурхав коротенький мультик невеселі спогади...
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення mari » 23 квітня 2012, 20:36

таке може і в школі бути. Мультик якраз для того щоб батьки знали що таке буває і змогли своєю ласкою і любов"ю гіріти дитину, якось їй помагати, ну або не помагати але точно сприймати такою як є
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення georginochka » 14 травня 2012, 12:43

Я вже нарешті вирішила, що моїй дитині добре було б спробувати піти в дитячий садочок. А то щось вже на вулиці не дуже є з ким гратися, бо в нас дуже часто практикується віддавання дитини в садочок ще до двох років. І взагалі те, що мій малий досі не там вкрай дивує не тільки знайомих, а й зовсім чужих людей, які вважають своїм обовязком сказати мені, що вони про це думають :mamba:
Наскільки то мені буде легше, а ще як там діти в садочку розвиваються - розумнішають просто на очах :crazy: , і як їм там страшенно добре. І ще краще віддати обох зразу - ото мені буде лафа. Так ніби мої діти для мене страшний тягар і я мрію лише про те, щоб їх нарешті кудись подіти :crazy: Хоча з розмов молодих мам я розумію, що така позиція цілком нормальна для більшості :impossible:
Може я й трохи упереджена щодо садочків, але якогось аж такого супер щастя в них не бачу. Так діти соціалізуються, вчаться будувати відносини з собі подібними, виступати на сцені :hi: .Може то все актуально для 3-4 річних (та й то не всіх) але яке відношення це все має до півтора-дворічної дитини :nea:
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Re: Балачки: ні про що і про все 4

Повідомлення Liza » 12 червня 2012, 16:52

ніяк не можу визначитися - віддавати синичку в садочок чи ні.
з одного боку - невропатолог каже, що треба йому дит.колектив. ну то я і сама розумію. крім того ЗА садочок багато хто ще із знайомих та незнайомих.
але є другий бік - я боюся за його зоров"я, бо він минулої весни тричі мав застуду і ще й щедро пітніє. тобто, я не впевнена, чи підійде ця вся оказія його імунітету, а у нас ще маленька сестричка вдома.
коливаюся постійно - віддавати, невіддавати, віддавати, невіддавати, віддавати, невіддавати, віддавати, невіддавати, віддавати, невіддавати...... якщо віддавати, то здалося би почати з літа, поки там менше діток, і погасати по лікарях з тими медичними комісіями, чи шо там треба. тобто, ще треба багато встигнути, щоб ще походити в садок влітку.
коли розізлюсь на нього через погану поведінку - думаю, що всьо, віддам. а коли минеться негатив - шкодую його здоров"ячка, не хочу віддавати. мені ж серце холоне від кожного його звичайного пчиху... а щоб СПРОБУВАТИ віддати його в садок - я так розумію, всеодно треба платити всілякі ЦІКАВІ внески і т.д. - тобто, СПРОБА може вилитися в копієчку.
і щеплень у нас немає (сумніваємося, чи не є у нас протипокази по неврології). липових довідок не хочу.
і допомоги з дітьми та по дому за відсутності чоловіка вдома я зазвичай не маю - моя мама буває в нас 1-2 рази на рік.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Nymydora » 12 червня 2012, 17:52

Ліза, в мене аналогічні сумніви. Я сьогодні прийняла рішення. НЕ цього року ще.
МОже постараємося якось частіше зустрічатися з дітьми, щоб вони спілкувалися між собою?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Перлинка » 18 червня 2012, 23:45

ми вже не ходимо

тиждень в садочку-три тижні всіх трьох лікую,починається з шмарклів,закінчується кашлем з ригачками і отитом в одного ,або навіть двох.

У нас за рік було кілька спроб і всі невдалі.Навть чоловік сказав хай краще дома сидять.Заздрю тим в кого діти в садках не хворіють як мої і не несуть ту заразу до дому .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 19 червня 2012, 00:09

наш за рік тричі приносив якийсь вірус з садочку :(
але чомусь найважче дорослі хворіли, тобто я і чоловік. а він найдовше шо дома сидів - тиждень і то просто мені скучно було, то я залишала його дома. а так через три дні в середньому виздоровлював.

ми його зараз і на літо записали. але на півтижня лиш. хай трохи дома посидить.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість