Dribchuk » 09 червня 2012, 09:32
Ну ви ж все правильно говорите. Кожна жінка робить вибір - пити контрацептиви, не мати стосунків з чоловіком (від того ніхто не вмер, але багато сімей розпалося, а 5 років я не знаю який здоровий чоловік витримає), вибрати інші контрацептивні засоби (які так само не є на 100% надійними чи абортивними чи з протипоказами), приймати ліки (контрацептиви) і наражати себе на небезпеку чи ні і робити те саме. Це просто питання вибору - для когось такий вибір прийнятний, а для когось ні.
Народжувати в Німеччині то взагалі окреме питання. В нас дуже мало жінок можуть собі таке дозволити (я особисто не можу). На аборт нікого силою не відправляють, будуть говорити, радити, але насильно не ведуть. Мені наприклад сказали так - не вагітніти, бо в моїй ситуації як пологи так і аборт несуть для мене смертельну небезпеку. Сказали "тобі вирішувати, але на руках мала дитина і краще, ніж ти жива про неї ніхто не подбає".
Тепер поясню чому я вибрала для себе оральні контрацептиви. Отже природні методи відкинула тому що цикл не регулярний і є тенденція до того що овуляція відбувається не тоді коли мала б (перевіряла і овулотестами і УЗД), тобто ризик завагітніти становить десь 70%. Презервативи - маю алергію на більшість, нестерпний свербіж і подразнення. (з таким жити теж якось не хочеться). Спіраль - по-перше не розглядала як варіант бо вважаю їх абортивними, по-друге маю знайому яка через спіраль мала 2 позаматкові вагітності, по-третє моя лікар одразу сказала що це "не моє" бо маю велику ерозію після пологів, а спіраль ще більше погіршить ситуацію. ПСА - низький відсоток надійності (25%-40%). Імплантанти і ін’єкційні контрацептиви-занадто дорого, більший % виникнення побічних ефектів. Не жити статевим життям - це,як на мене, теж не првильно і не справедливо по відношенню до чоловіка. Тим паче що навіть в Біблії пише що дружина повинна виконувати свій "подружній обовязок".
Я не хочу когось переконати що оральні контрацептиви є кращим чи найкращим методом, зовсім ні. Я взагалі за те щоб в нас були багатодітні сімї))) Але коли постає вибір то я за те щоб зі всіх "бід" вибирати найменшу.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.