Глобальні оголошення!

Домашня школа

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Домашня школа

Повідомлення Перлинка » 13 березня 2012, 14:35

напевно ті кому в школі було зле не хочуть туди своїх дітей давати

в мене лиш приємні спогади
,хоча всяке бувало
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Dashko » 13 березня 2012, 20:05

Як би там не було, школа забирає дуже велику кількість часу. А отримання знань зовсім не ефективне.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Перлинка » 13 березня 2012, 20:35

Dashko ,а скільки часу в день ,і днів на тиждень потрібно приділяти дітям та батькам навчанню аби засвоїти ефективно шкільну програму?ну і ще ,звісно,понад неї,бо ж у вас ефективність має бути набагато вищою.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 13 березня 2012, 20:44

Певно, я зможу відповісти на це питання, коли буду мати свій практичний досвід.

Поки що варіант домашньої освіт мене дуже приваблює, але я ще це питання не досліджувала. (Тому і інших досвід не можу привести, як приклад). Якраз збираюся цим зайнятися, бо вже немає куди відкладати, малій влітку буде 7 років.

Думаю, в десятки разів менше!
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Nymydora » 13 березня 2012, 20:51

Даш, я не фанат теперішньої шкільної освіти, але як людина після педагогічного усвідомлюю, що зараз практично неможливо знайти універсального гувернера (бо домашній вчитель - це і є гувернер), хоча би тому, що з того часу, коли інститут гувернерства був поширений, науки розвинулися, і одна людина не спроможна осягнути різні галузі знань на такому рівні, щоб пояснити і навчити дитину. Особливо, якщо ти хочеш, щоб це було більше і ширше, ніж передбачає програма. Якщо ж наймати кількох вчителів (а вийде, що багатьох треба буде: іноз.мови, фізика-атематика, природничі науки, філолог, історик, музика, малювання), то це вийде дорого. А стосовно часу - теж ціла проблема. Практикуючі вчителі не будуть мати тобі часу до обіду, бо вони працюють, а після обіду вдома - це, по-моєму, ще гірше, ніж друга зміна в школі.Плюс те, про що ми вже говорили - відірваність дитини від колективу.
На мою думку, домашня освіта на сьогодні - це не те, щоб фікція, а крайня міра на випадок неможливості відвідування школи (напр. через хворобу).
Ну і питання юридичного характеру - атестат, ЗНО і т.д.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Перлинка » 13 березня 2012, 20:56

Nymydora ти шо ше не поняла,нашо Даші гувернер ?Вона сама всього може навчити.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 13 березня 2012, 21:42

Діти мого чоловіка відвідували приватну ,по 200 у.о міс. за кожного.

Позитивне хіба те що оточення було краще ніж в звичайній школі .Хоч класи були маленькими ,одного року в 11-му тільки 1 учень ,рівень освіти у дітей -низький .При тому що вони не були тупими в державній гімназії де вони навчались в молодших класах їх називали досить здібними і оцінки були хорошими.В приватній теж оцінки були непогані
,але з дітей не вимагали багато ,лиш би вони не скаржились і батьки не перестали платити.

Цікаво якою є мотивація до навчання дитини в домашній школі?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 13 березня 2012, 21:45

мені школа подобалася, бували різні моменти, але загалом подобалася. особливо перерви :hi:
мені не подобається, те як зараз навчають, як відбивається охота до навчання і т.д. найгірше, що не вчать "вчитися"... багато різних зауважень, але це я вже зараз як "доросла" про то суджу.
канешно можна помріяти, про маленьку школу, де буде 5 учнів, індивідуальний підхід, і всі такі щасливі від уроку до уроку все старанно пишуть, вчать. нічого лишнього... але це утопія.
буде видно. але ж це всього навсього дитина, в якої ще нема мети набити мозок чимпобільшою купою інформації. є природні бажання поганяти по школі, всім класом на якусь ескурсію поїхати...
не знаю як буде в майбутньому, але якщо мене буде сильно не влаштовувати те, що вчать в школі, то буду займатися сама, чи наймати репетиторів. але не на все підряд, а робити "наголос" на тому, що цікавить дитину. не хочу ставити дитині планку "бути відмінницею", а краще нехай більше вчить те, що їй подобається. якщо подумати, то діти вчаться заради оцінок. оцінки показують батькам. ну батьки канешно хочуть шоб ті оцінки були кращими.... тим самим самі роблять собі проблему, ставлячи на меті в дитини оцінку, а не знання...
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Nymydora » 13 березня 2012, 21:59

Перлинка написав:Nymydora ти шо ше не поняла,нашо Даші гувернер ?Вона сама всього може навчити.

:hi: :hi: :hi:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення pan_kotskyy » 13 березня 2012, 22:29

Nymydora написав:Плюс те, про що ми вже говорили - відірваність дитини від колективу.

Та що ви все про той колектив... чесне слово... та ніби без колективу прожити неможливо...
Nymydora, які саме плюси колективізму ти бачиш?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей