Глобальні оголошення!

А в нас перчики на підвіконнику :)) (про розсаду)

Модератор: Natalinda

Re: А в нас перчики на підвіконнику :)) (про розсаду)

Повідомлення олеся » 23 лютого 2012, 21:13

Natalinda написав:Стакан теплої води, чайна ложка меду, розкалатати.
Потім тою водою заливаю насіння і залишаю так наніч.
Зранку промиваю в чистій воді.

А це все насіння можна вимочувати? Я цього року вирішила теж розсаду садити, щоб раннє мати...
А в що ви сієте? В якісь горщички? Я в супермаркеті бачила паперові стакани на розсаду вроді мають з ними в землю висаджуватися. Ви такі штуки бачили, чи використовували?
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Любов » 23 лютого 2012, 23:46

сію в дерев'яні ящики такі, спеціально для розсади свекор зробив. Бачила такі паперові стаканчики, їх мені треба було зі сто напевно, а може і більше. Мені зручніше в ящиках, а потім як підростає, то розсаджую в пластикові такі великі стакани, а потім за деякий час на грядку.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Natalinda » 24 лютого 2012, 14:58

Олеся, так можна так любе насіння. Це типу природній стимулятор росту получається.

Я сію в одноразові стаканчики, маленькі і 200 грамові. переважно по 5 насінин (перець і помідори)
Полуницю посіяла по 2, так за неї переживаю, бо лиш 10 насінинок в пакетику було.

Паперових стаканчиків не бачила. Але знаю про шо мова, ше торфяні є, вони кращі, але і дорожчі мали б тути, ще є торфяні таблетки, але це все дорого коли розсади планується садити багато, якшо небагато то варто купти. ЛЮбов, а ти де ті стаканчикик бачила? Поскільки?

Олеся, папір в землі розчиняється (неможу згадати потрібне слово), висаджувати так дуже добре, тому що не пошкоджується коренева система, рослинка легше адаптовується і починає рости далі.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Любов » 24 лютого 2012, 18:14

Natalinda написав: ЛЮбов, а ти де ті стаканчикик бачила? Поскільки?

десь рік тому в епіцентрі були, а по скільки то вже і не пригадаю.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення олеся » 28 лютого 2012, 01:52

Natalinda написав: Але знаю про шо мова, ше торфяні є, вони кращі,

Та там на ціннику в ашані писали торфяні просто вони на вигляд як паперові, я мабуть огірків трохи так посаджу... Бо на скільки я знаю вони мають дуже ніжну кореневу систему... Хочу трохи щось швидше посадити, щоб свіже своє було, а решта вже разом все коли відразу в відкритий грунт.
Я дістала азарт, бо садили не багато, а буряк, картопля, капуста синя... ще досі є своє...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення олеся » 28 лютого 2012, 01:58

Natalinda написав:Землю поливаю кипятком, шоб вбити всякі бяки, теж як і Любов накриваю плівкою харчовою.

А багато води лиєш? І коли після того сієш? На стаканчики натягуєш плівку? А землю яку береш? Я хочу купити ті що для квітів продаються... Чи годиться така?
Коротше купа дурних питань... Але всеодно запитую...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Natalinda » 28 лютого 2012, 02:44

ОЛеся, ну торфяні то супер, є можливість купити купуй, не пошкодуєш!

олеся написав:А багато води лиєш? І коли після того сієш? На стаканчики натягуєш плівку? А землю яку береш? Я хочу купити ті що для квітів продаються... Чи годиться така?
Коротше купа дурних питань... Але всеодно запитую...

Води лию так шоб майже вся земля в стаканчику промокла, ну але шоб не текло з нього. В стаканчиках обовязково мають бути дренажні отвори, тобто дірочки з яких може витикти надмір води, бо інакше землю закисне. Позаминулого року я мала багато вільного часу то кожен стаканцик засипала керамзітом, для кращого дренажу. Урожай підтвердив затрати, але зараз на це реально немає часу, а от твої хлопці думаю помогли б із задоволенням. Ну якщо садити в якусь велику ємність, то дренаж ще більше обовязковий.
Сію відразу)))) Відразу як полию штук 50-60- стаканчиків))) За хвилин 10-15
Так на стаканчик натягаю харчову плівку яку закріплюю резиночками такими як гроші скріпляють. (Треба потім не лінитися і час від часу ті плівочки знімати, щоб земля подихала)
Оскільки цього року землі ніякої не заготовила з певних причин, то купила в магазині величезну торбу універсального грунту. Саме універсальний краще брати, хоча у вас може бути і спеціальна земля для розсади, в нас вона минулого року рідко зустрічалася.
Питай ше))) З радістю відповім))) То моя стихія)))
Мені не одна людина вже казала, що я не туди вчитися пішла)))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення олеся » 03 березня 2012, 01:50

Natalinda я купила торфяні стакани не дуже великі десь як 200гр пластикові може трохи менші... Вже трохи посадила. А як часто поливати розсаду треба? І доки накрите має бути?
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Natalinda » 03 березня 2012, 02:02

Поливати по мірі необхідносі)))
Ну тобто має бути і не залито ну і не сухо. Тяжко на пальцях пояснити. Загалом кращу поливати по трішки і частіше, ніж рідше і по багато. Якщо води буде забагато, грунт закисне, розсада захворіє і загине, якшо буде надто сухо то теж загине, просто незійде/засохне.
Якщо ти посадила насіння у вогку землю і накрила плівкою то волога у землі збережеться надовше, тобто поливати треба буде рідше. Але при накритті плівкою є один важливий нюанс, потрібно хоча б раз в день провітрювати посіви/розсаду, бо вона спариться((( Щоб робити цю процедуру не щодня, можна попроколювати голкою дірочки в плівці. На 200 грамовий стаканчик я особисто роблю 5 дірочок і провітрюю раз в кілька днів, щоб висох конденсат з плівки.

Олеся, а по скільки стаканчики?
Мені нарешті прийшли торфяні таблеточки, то з понеділка продовжую посівну)))
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення олеся » 03 березня 2012, 02:05

10шт коштують 4гр з копійками десь коло 5гр, дивилася також на таблетки, але не купувала...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість