Тань написав:хоча я не поділяю расистських поглядів, але хотіла б щоб "негрики" вели себе культурно і поважали звичаї та цінності тієї країни, яка дає їм освіту
а як вони не поважають звичаї і цінності? можна на конкретних прикладах
Тань написав:Я була свідком одного випадку, коли на переговорному пункті один з студентів-іноземців брутально обзивав та хамив
![злющий!!! }-]](./images/smilies/winter/evil.gif)
нашій дівчині тільки за те, що вона не змогла його підключити до розмови, напевно в силу технічних причин.
коли в мене поганий настрій я тож можу за таке нахамити, і мій муж може. і я була свідком не одного схожого хамства наших співгромадян - білих і пушистих)))
Тань написав: Мій родич-викладач розповідав, що і розумовими здібностями вони особливо не відзначаються

, ліниві та схильні до обману.
- хочеш дам почитати листки з відповідями по історії україни тернополян і бліж лєжашчіх околиць? "впісятися можна" (с)хепімама
Тань написав:не боячись що їх можуть відрахувати з вузу бо пплатять добрі гроші за навчання
наші тоже платять. і тоже ніхто не спішить нікого виганяти. зара така тенденція - ітак мало спудеїв - беруть "всіх хто рухається"
Тань написав:Тут є частина нашої вини безперечно, бо дозволяємо щоб до нас так ставилися, себе не поважаючи в першу чергу. Надто вже ми толерантні люди, і це нам боком вилазить.

як саме вилазить? щодо толерантності то не погоджуюся. знаю багато скінхедів, "добрих" націоналістів і те як вони розправляються з "прієжжимі".
одружуються з нашими дівчатами? тут вже не наша справа, бо не тобі переживати за змішану кров і тд. чи ти переживаєш за долю кожної українки?
роблять дітей і лишають? якшо подивитися статистику, то таких "білих" татусів таки більше
Тань написав:бо проживаю на території одного з тернопільських вузів, де живуть і "вчацця" іноземці, зокрема і африканці, маю можливість (як і приклад Оксани Теслюк ) спілкуватись з неграми, а також безпосередньо з їхніми викладачами, а також з нашими студентами, які здобувають освіту закордоном,
тому маю свою сформульовану думку, яку нікому не навязую. А для того щоб так категорично заперечувати, потрібно хоча би наводити свої обгрунтовані міркування, а не з бухти барахти..
в мене також є знайомі які навчаються за кордоном - кльові і розумні люди. і надіються по закінченню там і залишитися з своїми знаннями))) є кілька таких, яким просто пощастило шо батьки мають гроші, особливим "умом і сообразітєльністю" не відзначаються. наполегливістю також.
спілкувалася з одним викладачем з медичного "ті чорні шось белькочуть на тій англійській, поки поймеш то вже і пара закінчиться"...
є в мене один хороший друг. кілька років поспіль їздить в ефіопію - шось типу навчання компютерних корсів чи шось таке. за 7 чи 8 років (а він по пів року там живе) його жодного разу не побили за те шо він білий. інколи бувало зверхнє ставлення, але з часом спілкування змінювалося. але навіть таких випадків не багато. одружився з ефіопкою.
може африканці і не відзначаються сильним розумом, але наполегливості все таки більше ніж в наших. інакше наших би більше вчилося за кордоном - бо можливостей насправді багато.
в мому і кількох сусідніх будинка є пару африканців, які знімають квартири. нормальні хлоці - навіть футбол з дітлашньою грали. і якійсь бабусі сумку "клітчасту" тягнули.
раз мене пробували "зняти" якісь араби - какіє галубіє глаза

- сказали мені кароокій
всякі бувають, і я не хочу узагальнювати, що всі такі погані, чи поголовно хороші. але нараз мені ніц поганого не зробили.
навіть прикольно колись гуляли набережною то дівчата-африканці пройшлися, то пара арабів на траві сидить, крішнаїти співають і ше й двох євреїв з пейсами побачили

якби не толпи дзобаючих сємки тернополян, то можна було б уявити якусь европу)))