Перлинка написав:а похрестять дитину чи дадуть шлюб без грошей?
ггггг. Перлинка, ти якась така вся в стереотипах :grin: :grin: :grin: Зузуля, я не спорю, є церкви і священики, мабуть, котрі від грошей не відмовляються, але це так само, як з лікарями - люди самі сунуть, а потім кажуть - та тепер шлюбу не дадуть, якшо грошей не дасиш. Брехня! Я і шлюб брала і двох дітей хретсила, як і народжувала їх - без копійки. І як бачиш - і діти є. і шлюб і похрещені вони в мене.
Знаєш, помер батько в мого чоловіка. Пішов він у церкву домовитися про то, коли там священик прийде і який. Дав черговому 50 грн. Я кажу - а нашо? Він каже - а я шо знаю? Дав, бо ж певно треба.
Ото така наша ментальність. Ми даємо а потім ще й наговорюємо.
Кому итреба похретсити дитину чи взяти шлюб без грошей - ідіть в церкву св.Петра і павла. А також до ридимтористів - на Острозького. Там ні копійки не беруть. Нє, ну якшо ти будеш тицяти їм, то може і візьмуть. Хоча як ще на якого священика попадеш. Є такі, шо пошлють тебе з тими грішми... додому

Кажуть, в деяких церквах є такси на весілля, тощо. Чула таке. Не знаю, на скільки о офіційно, але знаю, що гроші можна дати за те, що при охрещенні дитини трбі дають гарне роздруковане свідоцтво про хрещення, чи свідоцтво про шлюб. Короче, за таке, точно знаю, гроші можуть брати. Але то не сотні гривень
Так само і на всяких церемоніалах - сященик зачасту віддає гроші родині, чи на похороні, чи на весіллі є всякі різні там штуки, коли люди гроші кидають. Вроді після читаня Євангелії. То не знаю як православні,а грекокатолицькі священики віддають ті гроші присутнім дітям чи молодятам. Буває, домовляються, що ті гроші ідуть на храм, якшо є потреба.
Ну але звичайно, що є всякі церкви і всякі священики. Всеодно не думаю, що ті гроші ідуть на шось погане. ХЗ. Я пишу про власний досвід. Може в когось він і інший - таке значить життя