Глобальні оголошення!

чи можна торгувати в храмі ?

Модератори: олеся, Tajga

Re: чи можна торгувати в храмі ?

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 06:07

Перлинка написав:а похрестять дитину чи дадуть шлюб без грошей?

ггггг. Перлинка, ти якась така вся в стереотипах :grin: :grin: :grin: Зузуля, я не спорю, є церкви і священики, мабуть, котрі від грошей не відмовляються, але це так само, як з лікарями - люди самі сунуть, а потім кажуть - та тепер шлюбу не дадуть, якшо грошей не дасиш. Брехня! Я і шлюб брала і двох дітей хретсила, як і народжувала їх - без копійки. І як бачиш - і діти є. і шлюб і похрещені вони в мене.
Знаєш, помер батько в мого чоловіка. Пішов він у церкву домовитися про то, коли там священик прийде і який. Дав черговому 50 грн. Я кажу - а нашо? Він каже - а я шо знаю? Дав, бо ж певно треба.
Ото така наша ментальність. Ми даємо а потім ще й наговорюємо.
Кому итреба похретсити дитину чи взяти шлюб без грошей - ідіть в церкву св.Петра і павла. А також до ридимтористів - на Острозького. Там ні копійки не беруть. Нє, ну якшо ти будеш тицяти їм, то може і візьмуть. Хоча як ще на якого священика попадеш. Є такі, шо пошлють тебе з тими грішми... додому :lol: :lol: :lol:
Кажуть, в деяких церквах є такси на весілля, тощо. Чула таке. Не знаю, на скільки о офіційно, але знаю, що гроші можна дати за те, що при охрещенні дитини трбі дають гарне роздруковане свідоцтво про хрещення, чи свідоцтво про шлюб. Короче, за таке, точно знаю, гроші можуть брати. Але то не сотні гривень
Так само і на всяких церемоніалах - сященик зачасту віддає гроші родині, чи на похороні, чи на весіллі є всякі різні там штуки, коли люди гроші кидають. Вроді після читаня Євангелії. То не знаю як православні,а грекокатолицькі священики віддають ті гроші присутнім дітям чи молодятам. Буває, домовляються, що ті гроші ідуть на храм, якшо є потреба.
Ну але звичайно, що є всякі церкви і всякі священики. Всеодно не думаю, що ті гроші ідуть на шось погане. ХЗ. Я пишу про власний досвід. Може в когось він і інший - таке значить життя
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення мешканка » 22 січня 2012, 11:10

Перлинка Продавати потрібні і корисні речі в храмі можна, пертворювати храм на базар-ні. Тому те, що вториться в Почаєві мені викликає огиду :mrgreen: Але не бачу біди в кіоску в приміщенні Церкви з релігійною атрибутикою.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 11:28

мешканка
це ти не бачиш ,але чия думка важливіша твоя чи Ісуса?який не хотів аби там нічого продавали
читай витяг з Нового Завіту що я давала ,Він не говорив оце корисне-можна продавати,а не корисне-ні
нічого не можна ,виключень Ісус не зробив ні для кого і ні для яких товарів,всіх розігнаав

речі якими торгували в тому випадку також були корисними та потрібними для віруючих
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 11:34

happymamiто це в єдиновірній церкві ,служителі якої вимагають називати себе" Святими Отцями",ше треба знати "точки" де релігійні ритуали прийняті в ній можна отримати без грошей?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 22 січня 2012, 11:36

Перлинка написав:а похрестять дитину чи дадуть шлюб без грошей

Перлинка, я живу коло церкви Петра і Павла.
Там хрестили малого.
Не беруть там гроші за хрещення.
Хто хоче - може дати пожертву, в храмі є скринька.

Там само і за все решту.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення мешканка » 22 січня 2012, 11:37

"Описанное событие является эпизодом земной жизни Иисуса Христа. На празднике Пасхи в Иерусалиме евреи были обязаны «заклать пасхальных агнцев и принести жертвы Богу», в связи с чем в храм сгоняли жертвенный скот и устраивали лавки для продажи всего необходимого при жертвоприношениях. Здесь же располагались разменные кассы: в обиходе были римские монеты, а подати в храм по закону уплачивались еврейскими cиклями. Кроме того, в храмовом дворе торговали и предметами, не имеющими отношения к жертвоприношению, превратив его в базарную площадь. "
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%BC%D0%B0
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення мешканка » 22 січня 2012, 11:47

Перлинка написав:happymamiто це в єдиновірній церкві ,служителі якої вимагають називати себе" Святими Отцями",ше треба знати "точки" де релігійні ритуали прийняті в ній можна отримати без грошей?

Чого тобі так подобається "обпльовувати" КАТОЛИЦЬКУ ЦЕРКВУ? Отримуєш задоволення, чи заспокоюєш голос сумління?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 11:48

мешканка

ну ти дала лінк ,виділила жирним що продавали не корисні речі ,а чого ти не виділила жирним що продавали ще й корисні речі?було розігнано всіх без виключення
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 11:49

чому це обплювувати?я говорю про речі,які всі знають,між собою шушукаються нарікають,але в голос бояться сказати
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення мешканка » 22 січня 2012, 11:50

И вошёл Иисус в храм Божий и выгнал всех продающих и покупающих в храме, и опрокинул столы меновщиков и скамьи продающих голубей, и говорил им: написано, — дом Мой домом молитвы наречётся; а вы сделали его вертепом разбойников.
(Мф.21:12-13)
Виділяю інше, думаю далі розглагольствувати що Христос хотів цим сказати не має смислу.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість