Shalimar написав:Если четко написано
в тому то й весь прикол, на мою думку, шо не так всьо чотко і написано. Бо Свідки Єгови також вроді всьо чотко балакають. Але якшо добре розібратися, то ті фрази, котрі вони з Біблії беруть - вирвані з контексту. Тому то всякі такі речі треба розбирати в комплексі.
Коім того, я вже давала цитату з біблії про то, що на мою думку і ще кілької моїх знайомих грекокатоликів, а може і ще пів світу, описує Чистилище. Але там нема ні слова такого, ні чіткого значення. Є лише згадка про то, шо всі пройдуть крізь вогонь. Хтось називає це так, хтось інакше. Правильно трактувати Біблію не може зараз ніхто на мою думку. Бо чим ближче до передбачених кінців світу. Вірніше - одного кінця світу, тим більше ми між собою втрачаємо розуміння і починаємо говорити на різних мовах, хоча про одне й те ж слово. Бог мабуть нас таким способом знову хоче розділити, як колись, давши різні мови, шоб таки перевірити нашу віру. І власне, на мою думку, ось такими от розбірками ми навпаки розколюємося і похитуємо свою, чи подекуди й чужу віру в Бога.
ІМХО, якшо людина виросла в сім'ї грекокатоликів і цілує ікони - то флаг їй в зуби, лиш би при цьому думала про Бога, а не про то, о помаду забула витерти з губ. Так само, якшо людина родилася в сім'ї римокатоликів. Хай собі святкує Різдво тоді, коли вони там святкують, лиш би жила за заповідями Божими.
Я вважаю, що кожен має право на свою думку. Кожен хай собі трактує Біблію по своєму - всеодно великої різниці в цих трактуваннях бути не може, бо писано всьо однією рукою - Святого духа. Хтось побачив в кішці тигра, хтось побачив в кішці кішку - ну що ж. Але всеодно суть залишається - чотириноге і хвостате. Значить ми на вірному шляху. Чи є важливим хто як молиться і хто шо цілує? Думаю то просто переливання з пустого в порожнє.
Всі ми маємо шанс на спасіння. Ну невже Бог засуджуватиме людей, які, ну наприклад,як я, прочитали другу цю заповідь про різьбу і подобу того шо в небі, і сприйняли її як звернення до тих, хто поклоняється звірям, птахам, тощо? Я не вірю, шо будуть за це покарані.