Глобальні оголошення!

Про відмінність декалогу, писання, шанування образів і т.д.

Модератори: олеся, Tajga

Re: десять заповідей

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:32

Shalimar написав:
Перлинка написав:ну але ж ти не робиш з цього кумира і не вклоняєшся ,це просто як ілюстрація,як буває Біблія з малюнками ,мультик ,наприклад Супербіблія чи кіно

то есть просто смотреть на них можно? )) но не кланяться и не целовать?

напевно,просто я б все таки не ризикнула викинути

ну і бажання такого нема ,але в мене в домі їх просто нема ,тому й дилеми такої не виникало
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 05:38

Ну на скільки мені хватає зараз мого розуміння, то ту заповідь я для себе трактую так, що тут не сказано, щоб не робити власне ікон чи хрестів чи прочього. тут сказано не вклонятися статуям птахів, тварин, тощо:
Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.

Я читаю Біблію в перекладі Огієнка
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:43

Shalimar написав:А Святые - этого тоже в Библии нет? Ну, что надо великомучеников называть Святыми, молиться им... и тд.

нам в школы колись так смышно пояснювали ,що Бог дуже зайнятий і немає часу слухати наші молитви,тому треба просити святих,а вони вже йому донесуть

в той час як написано

6 Чи ж не п'ять горобців продають за два гроші? Та проте перед Богом із них ні один не забутий.

7 Але навіть волосся вам на голові пораховане все. Не бійтесь: вартніші ви за багатьох горобців!
Луки 12 : 6-7
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 22 січня 2012, 05:47

Перлинка написав:гра з вогнем

Церква -це люди
Біблія -Боже Слово
я сумніваюсь в досконалості та безгрішності першого ,але не сумнівюсь в досконалості другого

Церква -це люди
Біблія -Боже Слово, яке редагували, писали, переписували і перекладали ЛЮДИ :)

Якщо ти шукати Божого слова, потрібно шукати первозданну Біблію, вчити мову і читати

не думаю, що це реальне завдання.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:51

happymami написав:Ну на скільки мені хватає зараз мого розуміння, то ту заповідь я для себе трактую так, що тут не сказано, щоб не робити власне ікон чи хрестів чи прочього. тут сказано не вклонятися статуям птахів, тварин, тощо:
Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.

Я читаю Біблію в перекладі Огієнка

А як ти думаєш ,чому було б просто і конкретно не написати про статуї птахів і тваарин ,щоб не доводилось догадуватись додумувати і конкретизувати самому ,Хіба Йому було складно?

я думаю,тому що виключень нема - не робити нічиєї ,ніякої ,ані будь якої подоби
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:55

гра з вогнем написав:Якщо ти шукати Божого слова, потрібно шукати первозданну Біблію, вчити мову і читати

не думаю, що це реальне завдання.

Я відчуваю спілкування з Богом і його присутність та дії через ту Біблію яку маю ,тому вірю що якщо й є якісь незначні похибки чи відмінності через переклад та давність рукописів,на головну суть вони не впливають
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 06:12

16 Все Писання - надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості,

17 щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 06:12

Перлинка написав:А як ти думаєш ,чому було б просто і конкретно не написати про статуї птахів і тваарин ,щоб не доводилось догадуватись додумувати і конкретизувати самому ,Хіба Йому було складно?

гггг. Ну дик писано було коли? І ким? Ти ж в курсі, шо не всі люди, котрі писали Бібілю були грамотними. Крім того, як бачимо, вони були ще й поетами)))) НЕ любили конкретики - всьо образами писали))) Та й раніше світ по іншому сприймали. Для них то було звично так говорити. Може в них і слова такаого, як ЗВІР не було вопше? Тому й писали так? ;) Я думаю, що відповідь на питання, Хіба Йому було складно, ми дізнаємося аж тоді, кли зможемо самі про це запитати в Нього ;) ;-)
Але думаю, що якби там йшлося про хрести та ікони, о він також міг написати конкретно. Знач раз ні тобі ні мені конкретно не ясно про шо там ідеться, то видно так було задумано, шоб нам скучно не було ;-) і було про шо побалакати.
Особисто я наразі вважаю, що це було написано щодо звірів і птахів. Наразі моя думка така. А там поживем-побачим
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 06:16

Перлинка написав:Я відчуваю спілкування з Богом і його присутність та дії через ту Біблію яку маю ,тому вірю що якщо й є якісь незначні похибки чи відмінності через переклад та давність рукописів,на головну суть вони не впливають

аналогічно і я. І шо? Але як бачиш - одне речення ми розуміємо по різному. Уявляю, скільки ще таких речень в Біблії ;-) При цьому, навіть попри те, що я цілую хрести, а ти ні, головна суть спільна - жити з Богом, нє? А Він вже собі сам при нагоді пояснить, шо мав на увазі кожним своїм словом ;)
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 06:16

Shalimar написав:Если четко написано

в тому то й весь прикол, на мою думку, шо не так всьо чотко і написано. Бо Свідки Єгови також вроді всьо чотко балакають. Але якшо добре розібратися, то ті фрази, котрі вони з Біблії беруть - вирвані з контексту. Тому то всякі такі речі треба розбирати в комплексі.
Коім того, я вже давала цитату з біблії про то, що на мою думку і ще кілької моїх знайомих грекокатоликів, а може і ще пів світу, описує Чистилище. Але там нема ні слова такого, ні чіткого значення. Є лише згадка про то, шо всі пройдуть крізь вогонь. Хтось називає це так, хтось інакше. Правильно трактувати Біблію не може зараз ніхто на мою думку. Бо чим ближче до передбачених кінців світу. Вірніше - одного кінця світу, тим більше ми між собою втрачаємо розуміння і починаємо говорити на різних мовах, хоча про одне й те ж слово. Бог мабуть нас таким способом знову хоче розділити, як колись, давши різні мови, шоб таки перевірити нашу віру. І власне, на мою думку, ось такими от розбірками ми навпаки розколюємося і похитуємо свою, чи подекуди й чужу віру в Бога.
ІМХО, якшо людина виросла в сім'ї грекокатоликів і цілує ікони - то флаг їй в зуби, лиш би при цьому думала про Бога, а не про то, о помаду забула витерти з губ. Так само, якшо людина родилася в сім'ї римокатоликів. Хай собі святкує Різдво тоді, коли вони там святкують, лиш би жила за заповідями Божими.
Я вважаю, що кожен має право на свою думку. Кожен хай собі трактує Біблію по своєму - всеодно великої різниці в цих трактуваннях бути не може, бо писано всьо однією рукою - Святого духа. Хтось побачив в кішці тигра, хтось побачив в кішці кішку - ну що ж. Але всеодно суть залишається - чотириноге і хвостате. Значить ми на вірному шляху. Чи є важливим хто як молиться і хто шо цілує? Думаю то просто переливання з пустого в порожнє.
Всі ми маємо шанс на спасіння. Ну невже Бог засуджуватиме людей, які, ну наприклад,як я, прочитали другу цю заповідь про різьбу і подобу того шо в небі, і сприйняли її як звернення до тих, хто поклоняється звірям, птахам, тощо? Я не вірю, шо будуть за це покарані.
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей