Перлинка написав:ти шо собі думаєш шо ти тут ..... і далі не чула але явно було сказано з наїздом, поза руки в боки
ну дивись, двір був, я так розумію, не ваш, тобто чужий, де ви гуляли, а я просто знаю, що наші діти так себе часом ведуть, коли приходять діти незнайомі гратися, особливо вік 4-5-6 років має такі "приколи" чомусь.
Просто єдина зараз проблема, я так думаю, просто навчити її постояти за себе. Якщо вона не вміє- покажи їй. Підійди, спитай в дівчинки, що сталося, в чому проблеми, т.д. Але разом з дочкою. Потім поясни їй, що саме можна казати в таких випадках.
В нас також були такі випадки, але в основному діти старші (ну якраз 4-5 років), Лізу і штовхали, і "не лізь, то моє", і "мала гімнярка", це незнайомі діти. Я вмішувалась, так як Ліза з таким віком сама ще не справиться. То пару лагідних зразу заспокоюють таких дівчаток. Після того, завжди роз"яснення для Лізи, як можна і як не можна себе вести, як реагувати. Якщо старші- краще піти, бо сили нерівні. Якщо на рівні, пояснити, що двір чи садік- це не її, це всіх, і кожен має право тут гратися. Хай буде впевнена в собі і стоїть на своєму.