Глобальні оголошення!

Шкода та користь дитині від мат. чи соц. становища батьків

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Шкода та користь дитині від мат. чи соц. становища батьк

Повідомлення Natalinda » 09 листопада 2011, 02:15

Перлинка ну ти на власному досвіді знаєш як воно буває, що ж тобі сказати.
Просто треба щоб дитина знала собі ціну, але й не переоцінювала себе. Але суиніваюся що хтось, ба навіть самий-пресамий мудрий психолог відповість тобі як це зробити.
Пробуй розбирати з нею ситуацію, грайся в рольові ігри в яких доня б вчилася виходити гідно з тих ситуацій що тебе пригнічують, але це дуже тонка грань. розказуй їй якісь історії в яких подавай рішення, запитуй що б зробила вона. таке.
впевнена що в тебе вийде :)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 02:20

Marta написав:це буває, так, але воно не залежить від матеріальних статків, можуть гнобити і бідну, і середню дитину. Просто одній щось не сподобалось заводілі, от вона всіх дівчат і настроїла. Мені здається, в такому віці ще нема заздрості, навпаки, всі хочуть дружити з тим, в кого крутіша лялька, т.д....Може був якийсь випадок, про який ти не знаєш.

добре, в садку був випадок

а на прогулянці що було ?коли незнайома дівчинка на неї налітає та штовхає

а потім ще раз підходить і штовхає якись дивний зовсім не дитячий текст,я погано чула бо була трохи далі з малим на качелях
почула лиш перші слова

ти шо собі думаєш шо ти тут ..... і далі не чула але явно було сказано з наїздом, поза руки в боки
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Shalimar » 09 листопада 2011, 02:21

а чему завидуют? Чем дочка так сильно выделяется?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 02:24

напевно буде зараз не скромно з мого боку вихваляти свою дитину
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 02:28

згадала прикол дещо в тему

попросила у мене дитячиі бусики браслет та колечко

така рада була,каже
-стільки прикрас на мені ,ото вже мені будуть всі посміхатись

приходить з садочка

розповідає бабусі

-дивись бабуся і буси і браслет і кольцо,стільки прикрас,я була така страшенно красива і ніхто до мене не посміхався,так шкода
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 09 листопада 2011, 02:33

Перлинка написав:ти шо собі думаєш шо ти тут ..... і далі не чула але явно було сказано з наїздом, поза руки в боки

ну дивись, двір був, я так розумію, не ваш, тобто чужий, де ви гуляли, а я просто знаю, що наші діти так себе часом ведуть, коли приходять діти незнайомі гратися, особливо вік 4-5-6 років має такі "приколи" чомусь.
Просто єдина зараз проблема, я так думаю, просто навчити її постояти за себе. Якщо вона не вміє- покажи їй. Підійди, спитай в дівчинки, що сталося, в чому проблеми, т.д. Але разом з дочкою. Потім поясни їй, що саме можна казати в таких випадках.
В нас також були такі випадки, але в основному діти старші (ну якраз 4-5 років), Лізу і штовхали, і "не лізь, то моє", і "мала гімнярка", це незнайомі діти. Я вмішувалась, так як Ліза з таким віком сама ще не справиться. То пару лагідних зразу заспокоюють таких дівчаток. Після того, завжди роз"яснення для Лізи, як можна і як не можна себе вести, як реагувати. Якщо старші- краще піти, бо сили нерівні. Якщо на рівні, пояснити, що двір чи садік- це не її, це всіх, і кожен має право тут гратися. Хай буде впевнена в собі і стоїть на своєму.
Marta Офлайн

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 02:34

давайте зараз поговоримо не про мою дитину,бо очевидно на даний момент рішення проблеми нема

а про те чи взагалі така проблема існує,чи навпаки це не проблема ,а лиш позитивна сторона медалі?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 02:39

Marta написав:ну дивись, двір був, я так розумію, не ваш, тобто чужий, де ви гуляли, а я просто знаю, що наші діти так себе часом ведуть, коли приходять діти незнайомі гратися, особливо вік 4-5-6 років має такі "приколи" чомусь.
Просто єдина зараз проблема, я так думаю, просто навчити її постояти за себе. Якщо вона не вміє- покажи їй. Підійди, спитай в дівчинки, що сталося, в чому проблеми, т.д. Але разом з дочкою. Потім поясни їй, що саме можна казати в таких випадках.
В нас також були такі випадки, але в основному діти старші (ну якраз 4-5 років), Лізу і штовхали, і "не лізь, то моє", і "мала гімнярка", це незнайомі діти. Я вмішувалась, так як Ліза з таким віком сама ще не справиться. То пару лагідних зразу заспокоюють таких дівчаток. Після того, завжди роз"яснення для Лізи, як можна і як не можна себе вести, як реагувати. Якщо старші- краще піти, бо сили нерівні. Якщо на рівні, пояснити, що двір чи садік- це не її, це всіх, і кожен має право тут гратися. Хай буде впевнена в собі і стоїть на своєму.

то було в парку

я якщо чесно взагалі оторопіла і дар мови втратила,при тому що мама дитини ніяк на це не відреагувала

напевно я була не готова до цього ,бо якось так виходило що вже в такому дорослому ,свідомому віці не 1 рочок в пісочниці за лопатку,при мені мою дитину не ображали,тому я навіть не зорієнтувалась як себе повести і як допомогти дитині вийти з ситуації окрім як пожаліти
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 09 листопада 2011, 02:46

Перлинка написав:-дивись бабуся і буси і браслет і кольцо,стільки прикрас,я була така страшенно красива і ніхто до мене не посміхався,так шкода

тогда не дразните гусей
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Marta » 09 листопада 2011, 02:49

Перлинка написав:а про те чи взагалі така проблема існує,чи навпаки це не проблема ,а лиш позитивна сторона медалі?

Ця проблема існує, існувала і буде існувати завжди. Що робити? Вчитися "виживати" в цьому світі і мати стабільну психіку в подальшому. Все йде з дитинства. Стосунки можуть формувати наш характер на подальше життя. І щоб дитина виросла сильною, я думаю, вона має бути чуть загартована. Тому тут і позитивна сторона медалі, коли вона буде вчитися певним моделям поведінки з будь-ким. Коли буде знати, що є добре і зле і що з цим робити. Але вона повинна знати, що з цим робити обов"язково, бо буде замикатись.
Marta Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей