happymami написав:гра з вогнем написав:і говорити тости
це, на мою думку, може бути корисним досвідом в майбутньому. Оскільки говорити тости багато кому з нас інколи таки доводиться. А вміння на публіку це всьо красиво розказати - не всім дано. Якшо з дитинства пробував - не матиме страху перед аудиторією, мабуть.
Але в мене такого вдома нема. Мабуть тому, шо в мене вдома алкоголю не вживають :? а стукатися кружками з гарячим чайом якось не тойво :grin:
О, саме про говорити тости. Була в нас зустріч випускників, і от хлопчина який в інституті був "ниже травы, тише воды" такі тости видавав і такі промови говорив, заслухатись можна. А все чому, а тому що ті 10 років після інституту працює викладачем в академії з всіма витікаючими наслідками. Так що такі потрібні навички набуваються вже в процесі в дорослому віці :)
Тепер щодо дітей і формування норм поведінки і стандартів. Якщо змалку закладається, що застілля це обов'язково келих-стаканчик-пляшка-тости, то і з підростанням ця практика вважається нормою, а відхилення від неї дивацтвом і т.д.
А якщо хтось не вживає взагалі, ага, то певно слабий вагітний баптист за рулем.
Не факт, що якщо дітям дозволяють пробувати вдома алкоголь, то на вулиці вони його не вживатимуть. Мені з братом дозволяли в підлітково-старшому віці випити вина вдома, але в компанії молоді пили якісь дешевенькі лікьори, вина, аморетто, салюте (то для дівчат, а хлопці переважно самогон) від яких на другий день :mrgreen: дальше ніж бачили, але ж прикольно, в компанії, круто, весело... поки не доросли до віку коли розумієш, що нормою може бути зовсім інше. Ну але хтось напивався, що додому вели попідруки і вся дорога була :mrgreen: , а хто таки трохи під стіл виливав, як ніхто не бачив, бо несила було все випити і лішатись при чистому розумі.
Загалом, я проти давання малим дітям будь-чого алкогольного, нічого корисного в цьому не бачу, а шкода може бути через те ж звикання, в підлітковому віці, дійсно, якщо хоче спробувати, то краще дозволити вдома за столом хороше вино ніж в під'їзді якусь бурду.