Глобальні оголошення!

Перевірка продуктів на "правильність"

Модератор: irinka

Перевірка продуктів на "правильність"

Повідомлення Liza » 04 квітня 2010, 21:06

ви використовуєте якісь методи перевірки продуктів на природність походження, вміст зайвих домішків, нітратів і т.д.?

колись на іншому форумі я створила таку тему. знайшлися форумляни, котрі сказали, що якщо все перевіряти, то не залишиться що їсти - в тому плані, що всі продукти є несправжніми, неякісними і т.д. я з цим не погоджуюся і все-таки наполягаю на тому, що варто серед продуктів харчування шукати те, що можна їсти - такі продукти є, я в це щиро вірю - тоді ми з вами матимемо більше ймовірності бути здоровішими та прожити довше життя.

мої методи (підслухані, побачені).
сметана.
трошки сметани розкалатати в кип'ятку. хороша сметана розчиниться у воді (в моєму випадку то була сметана, котру купую в однієї жінки на ринку за наводкою друзів), а погана сметана розділиться на мутну рідину та білі крупинки, котрі будуть триматися вверху тої всьої суміші (в мене такою виявилася сметана від "Молокії").

мед.
щоб перевірити його на вміст крохмалю - розчинити мед у воді (чи взяти шматочок меду - не пам"ятаю, бо давно перевіряла) і туди крапнути йод. якщо крохмаль є - піддослідний зразок посиніє. вроді і інші продукти теж можна йодом перевіряти на вміст крохмалю.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

Повідомлення mala-karta » 05 квітня 2010, 21:35

уууууууу
а я так люблю сметану від молокії :(
така смачна...

я думала, як наша - то й добра
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 05 квітня 2010, 21:53

я вмію тільки йодом визначати.
особливо томатний соус :lol: шота мені ще не траплявся без крохмалю :) хіба домашній.

а ще кажуть червиві ябка найбільш органік :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 17 червня 2010, 23:15

як на правильність перевірити вершки?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення krapk@ » 21 червня 2010, 18:31

будете сміятися але я майже всі продукти перевіряю так. Беру свою обручку, протягую в неї нитку і під кутом 90 градусів в лікті тримаю над їжею (помідор наприклад). Якщо мій маятник хитається до мене, то я їм цей помідор, якщо робить рух ні, то їсти я це не буду. Притому що, наприклад, мені йде цей помідор, а чоловікові ні. Звичайно я не знаю є там нітратів на допустиму кількість чи більше, але шкоди від такої їди для мого організму нема. А ось пару днів тому купила середльки, вони помахалися від мене, проте більше нічого їстивного не було і я спекла її в духовці і гарно з'їла з ракушками. То потім мусіла хавати вугілля. До речі ліки я теж так перевіряю. Якщо не махається до мене, пити я їх не буду. Співпадіння???? Можливо. Але таких співпадінь було вже багатенько. Тому правило маятника для мене важливе.
ПС: вчора захотіла дико квасу, знаю, що не варто багато, щоб потім дитині не бродило в животику. Перевірила-помахалося до мене, фу!!! І за півдня я таки ту півлітру вилакала. Але добре що дитині від нього не було зле.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Nymydora » 21 червня 2010, 20:00

А , до речі, я знаю про таку методику. Якщо вміти користуватися своїм маятником (знати його знаки), то це дієво.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Mary Awa » 16 липня 2011, 09:16

Недавно дивилась одну передачу, то казали, якщо розрізати твердий сир,залишити на кілька хвилин його на столі і на зрізі зявляться краплинки жиру, то означає - що до нього додавали рослинні жири.
Курагу (таку красиву, золотисту) треба замочувати у воді, щоб трошки той барвник вийшов.
Mary Awa Офлайн

Повідомлення happymami » 12 вересня 2011, 10:16

Щоб перевірити, чи має чай барвники чи він таки натуральний, треба просто залити його холодною водою. Якшо є юарвники - вінтаки через 10 хвилин стане кольору чаю. А якшо він натуральний - вода має залишитися прозора, оскільки в холодній воді чай не запарюється
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Nymydora » 13 вересня 2011, 00:09

Я чула, що якщо до якісного чорного чаю долити молока, він набуде оранжевого забарвлення, якщо ж до неякісного - чай стане сірим.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Перевірка продуктів на "правильність"

Повідомлення happymami » 13 вересня 2011, 00:22

До речі, помітила, що коли солоджу зелений чай медом, то він стає темнішого кольору. Хтось знає, про шо це свідчить? Про поганий зелений чай (вроді Лісма якась була) чи про погний мед? Хоча мед, кажись, батьки з села привезли... Чи це нормальний процес окислення??? :?
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Далі

Повернутись до Кулінарні хитрощі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей