Глобальні оголошення!

Природа чи усвідомлений гріх?

Модератори: олеся, Tajga

Re: Природа чи усвідомлений гріх?

Повідомлення Lesya » 25 серпня 2011, 13:18

І ще. Погоджуюсь з Мешканкою, що спокуси даються для того, зоб з ними боротися. Ми маємо право вибору: розвивати дурні думки чи знищити їх в зародку.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Natalinda » 26 серпня 2011, 01:01

Мда, щойно зрозуміла що я мало не найбільша грішниця(((

Мешканка, ти знаєш багато всякого, скажи а оте узневажнення шлюбу то є десь в Біблії таке? Це таке роками-віками було, чи із великою кількістю розлучень якось повязано?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Shalimar » 26 серпня 2011, 01:18

а меня еще интересует - что можно сказать о браке, в котором один из супругов разведен - но не был венчан?
То есть пары, зарегистрировавшие свои отношения в ЗАГСе (без венчания) - вообще для Бога не муж и жена, и их семья неправильная, грешная?
и выходя замуж (женясь) повторно, если не было до этого венчания в предыдущем браке - в таком случае, перелюба нет?
хм
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення мешканка » 26 серпня 2011, 07:40

Natalinda написав:Мда, щойно зрозуміла що я мало не найбільша грішниця(((

Мешканка, ти знаєш багато всякого, скажи а оте узневажнення шлюбу то є десь в Біблії таке? Це таке роками-віками було, чи із великою кількістю розлучень якось повязано?

то питайте у о. Мартина. Щодо уневажнення шлюбу я мало що знаю. :?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення мешканка » 26 серпня 2011, 08:04

Shalimar написав:а меня еще интересует - что можно сказать о браке, в котором один из супругов разведен - но не был венчан?
То есть пары, зарегистрировавшие свои отношения в ЗАГСе (без венчания) - вообще для Бога не муж и жена, и их семья неправильная, грешная?
-якщо не було тайни вінчання-не було Божого благословення-не було "дозволу" Бога на будування сім"ї і таке подружжя невизнане Церквою, не допускається до Св. Тайн. (Якщо немає
наміру виправити цю ситуацію: сповідь+вінчання) Така сім"я для Церкви не існує (це як громадянський шлюб -для світу)

Shalimar написав:и выходя замуж (женясь) повторно, если не было до этого венчания в предыдущем браке - в таком случае, перелюба нет?
хм
- перелюб є в любому випадку, коли є дошлюбні статеві стосунки. Тільки, коли не було шлюбу-тоді цю ситуацію можна виправити (сповідь+шлюб), а якщо шлюб був-то не виправиш ніяк, бо шлюб є нерозривним.
Але це все "сухі правила", головне, щоб це все виходило з прагнення людини жити з Богом, з любові до Бога та бажання покращити своє життя, а не з того "бо так треба" і "бо так всі роблять"
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення happymami » 26 серпня 2011, 09:52

До речі для Нимидорки ще напишу, що в Зарваниці колись реколекції були на тему розлучених людей, моя мама розказувала. Так там так прямим текстом і казали, що якшо людина розлучена, то вже до кінця своїх днів має бути одна. Мене теж це дуже здивувало, коли я почула, адже людям властиво закохуватися. Виходить, що всім розлученим тепер треба сидіти в хаті, безвилазно, шоб раптом не стріти підходящої людини і не закохатися. Общім, шо я хотіла сказати, шо таки так як пише Мешканка, що треба обрати, чи бути щасливим тут, чи там :dash:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 26 серпня 2011, 10:36

мешканка написав:Але це все "сухі правила", головне, щоб це все виходило з прагнення людини жити з Богом, з любові до Бога та бажання покращити своє життя, а не з того "бо так треба" і "бо так всі роблять"

якщо немає особистого спілкування з Богом,залишається коритись сухим правилам
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Nymydora » 26 серпня 2011, 14:44

А чого це Тайгер мовчить? Підкинув гарячу темку, а сам?....
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Natalinda » 26 серпня 2011, 14:57

happymami то я так розумію що то значить людині таке випробування залишитися самотньою?
Але ж кажуть що хвороби то теж випробування....

Я не відношу себе до правдедних чи як там правильно казати християн, але вважаю віруючою людиною.
З того всього що десь чула чи читала думала що будь-яка людина має шанс бути в раю, бути прийнятою Богом, а читаючи пояснення які тут пишуть форумчани, які знаються на Біблії складається чомусь враження що Бог то не любов, а страх. Але ж так не має бути...
Я не кажу про те що підтримую позицію типу посповідалася і грішу далі, бо ж потім ще раз можа посповідатися, просто якась така категоричність і засудження проскакує між рядків.

мені здається що добре говорити поки ти не стикнешся з ситуацією сам. Невже якщо б хтось з вас закохався приміром в розлученого чоловіка (розлучену жінку) і який мав би до вас взаємні почуття сказали б йому "Неси свій хрест і я також нестиму його заховаючи свою любов далеко-далеко" і залишитися самотніми...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Nymydora » 26 серпня 2011, 15:02

Наталінда, ти зрозуміла мою позицію. Дякую.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей