Глобальні оголошення!

Діточок, як на небі-зірочок...

Скільки діточок ви б хотіли народити?

Ви можете обрати 1 варіант відповіді

Переглянути результати

Re: Діточок, як на небі-зірочок...

Повідомлення Ludmila » 26 липня 2011, 13:38

Я проголосувала за 2-х діток, бо це моя мрія : ще хлопчика хочеться, схожого на татка :heart: . А взагалі у нас з чоловіком думки різняться з цього приводу, бо він з багатодітної сім'ї ( троє хлопчиків і дівчинка) і він захоплено розповідає про те, як вони гралися в дитинстві, як підтримують один одного зараз (хоч особливої підтримки і теплоти між ними, якщо чесно я особисто не бачу). А бачу, що їхні батьки не дали їм всім необхідної освіти, мій чоловік приміром? всього в житті досягає сам, зараз вчиться (здобуває вищу освіту, хоч йому уже 32 роки, доводиться багато працювати, від батьків допомоги було ноль). Тому чесно мене дивують люди, які народжують багато дітей, знаючи , що не зможуть їх всіх забезпечити, та хоча б освіту дати, ту "вудку", яка допоможе в майбутноьому забезпечити дитині гідне майбутнє. Вважаю, що до народження кожної дитини треба ставитися виважено і бажано планувати.
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення мешканка » 26 липня 2011, 14:39

Ludmila я тут трохи не згідна. Ніхто з нас не може з впевненістю сказати, що все життя буде мати достаток (або не буде мати нічого) і ніколи не варто судити по тому часі, який є зараз. Найважливіше - дати дитині життя і належне виховання, дати знання і підтримку... а далі дитина має всього добиватись сама! Я ще не зустрічала дітей, яких батьки всім необхідним забезпечили і щоб ті діти були безмежно щасливі.Здебільшого, навпаки:не вміють цінити того, що мають, через те нарікають і почуваються нещасними. Я і мій чоловік всього добивались самі, але щодня вдячні Богові за те, що маємо і цінимо безмежно і квартиру нашу окрему, зароблену дуже важкою працею, і роботу, яку маємо...і все-все (бо свого часу жили в бідності)
а забезпечити дитині гідне майбутнє, як на мене-це утопія. може за років десять буде світова криза і всі підуть по світі з торбами, може буде війна, може ми не доживемо, може Україна стане передовою державою і ми всі будемо забезпеченими і багатими ( :lol: :lol: :lol: ) Ніхто не впевнений у завтрішнім дні, тому, перш за все, дітям треба дати належне виховання і прищепити їм належні цінності, а не забезпечити їм кашу і до каші...
пс: як на мене-то трохи неправильна позиція: "не дам другій дитині життя-щоб дати першій освіту"
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Ірунця » 26 липня 2011, 15:09

Я проголосувала за варіант "скільки Бог дасть".
Взагалі колись мріяла про чотирьох дітей, та після народження першої довший час говорила, що НЕ ХОЧУ БІЛЬШЕ НАРОДЖУВАТИ :scare: . Тепер попустило трохи :grin:

А знаєте, що Менделєєв був сімнадцятою(якщо не помиляюсь) дитиною в сім'ї. А що було б якби його батьки вирішили зупинитись, скажімо, на чотирнадцятій? Не кажу, що ту таблицю ніхто так би й не винайшов. Та коли, як, на скільки років у розвитку відстало б людство?

А щодо цього
Оксанка написав: Тут суперечність, ми самі недаємо йому діяти, але кажемо - як Бог дасть. Бог можливо хоче нам дати ще не одну дитинку, це ми не хочемо!

думаю, якщо Бог має послати нам ще одну дитинку - то тут жодна контрацепція не допоможе :)
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення musya » 26 липня 2011, 15:14

Shalimar написав:
Перлинка написав:
musya написав:Не думаю, що матеріальне становище повинно бути головним критерієм у виборі народжувати чи ні другу дитину, адже щастя дітей не в кількості іграшок, а в любові і турботі найближчих людей.

а третю,четверту,пяту і т.д ?

имеется ввиду "еще одного ребенка" )) неважно какой по счету )

Саме це я мала на увазі. Просто висловилась мабуть не дуже зрозуміло :oops:
musya Офлайн

Повідомлення Natalinda » 26 липня 2011, 16:10

мешканка написав:тому, перш за все, дітям треба дати належне виховання і прищепити їм належні цінності, а не забезпечити їм кашу і до каші...

Мешканка, а як дати дітям належне виховання коли тато з мамою день і ніч на роботі?
І як виховувати голодних діток?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення flower » 26 липня 2011, 16:32

Natalinda написав:
мешканка написав:тому, перш за все, дітям треба дати належне виховання і прищепити їм належні цінності, а не забезпечити їм кашу і до каші...

також не погоджуюсь з тим. ти просто не знаєш як то коли мама купляє якісь фрукти чи йогурти одній дитині, бо вона хворіє постійно і їй треба піднімати імунітет, а іншим 2 немає за що купити і це для них велике свято коли мама дасть таке лакоство. а у нас таке було, бо сестра хворіла дуже часто і батьки не могли нормально всіх харчувати кожен день, а ми такими голодними очима дивились на то всьо шо їсть сестра, хоча розуміли добре ситуацію, адже вона чуть би не померла. Тож я особисто хочу своїм дітям забезпечити кашу і до каші, і знаю шо більше ніж 2 дітям нормального життя забезпечити не зможу. Я реаліст, і про покращення економіки в країні аж ніяк не вірю.... а от про війни і таке інше то краще не думати, а насолоджуватись кожним днем який нам дарує Бог.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення мешканка » 26 липня 2011, 17:09

Natalinda написав:

Мешканка, а як дати дітям належне виховання коли тато з мамою день і ніч на роботі?

ну нащо впадати в крайнощі? Думаю, ніхто з нас тут присутніх голодом не мучиться і зранку до вечора на роботі не сидить... Питання стоїть не про хліб з маслом, а про освіту, квартиру і т.д.
Мої батьки були з ранку до вечора на роботі і чоловікові -теж...і нічого, зуміли виховати. Тут головне бажання, бо є й такі, що зранку до вечора з дитиною вдома а виховання-нуль.
Скільки є випадків, коли батьки будують двоповерхову хату, стягаються з чого можуть-аби дитині, як виросте, було де жити...а діти жити з батьками й близько не хочуть.
Або батьки збирають гроші дитині на медичний університет, а дитина в 18 років виходить заміж чи виїжджає за кордон чи йде в монастир і для батьків-трагедія, бо не так вони собі уявляли, не того своїй дитині бажали...але діти-то вже не діти, а самостійні люди,яким треба дати волю вирішувати своє життя. А батьки так довго "мучились" на стільки жертв пішли, а те дитя, невдячне....а воно й буде невдячне-бо ніколи не буде того цінити, коли вдосталь всього буде мати.
Ніхто з впевненістю не може сказати,як воно буде. Маю приклад чоловікових батьків: їх було 5-ро в сім"ї, в селі без газу. В результаті всі (крім того, що лишився в селі) мають власне житло, стали нормальними людьми, мають здорові повноцінні сім"ї...і т.д.
і приклади сімей, де одна дитина, на яку молились, зійшла з доброї дороги...
Але, як би то не було, а не освіта - головне і батьки не освіту мають дати, а навчити дитину здобувати її самій. Маю в університеті купу прикладів тих, кому батьки ДАЮТЬ освіту і тих, хто її сам здобуває...
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення мешканка » 26 липня 2011, 17:18

flower сміх та й годі...Я НЕ ЗНАЮ? Звідки ти знаєш, яке в мене було життя? І чи знаєш ти, що ми рік жили в хаті без гарячої води-бо батьки продали колонку, щоб заплатити борг за братове навчання, а брата відрахували за неоплату з 4-го курсу універу, коли ми залізли в такі борги, що мама,людина з вищою освітою будучи заучем в школі, залишила мене в 12 років, і поїхала на заробітки мити туалети виносити горшки з-під інвалідів а я з 15 років прибирала чужі хати, щоб заробити на себе і на своє навчання. І чоловік мій, після університету, поїхав і пахав 4 роки на будові, щоб заробити на хату, в якій живем...То нащо говорити про те, чого не знаєш?
Я нікому нічого не доказую, але 100% сама переконана, що не гроші мають вирішувати, кому з діток жити, а кому -ні і не гроші забезпечують щасливе майбутнє, а Боже благословення і аж ніяк не гроші дають впевненість в майбутньому.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Оксанка » 26 липня 2011, 17:30

мешканка написав:
Natalinda написав:

ну нащо впадати в крайнощі? Думаю, ніхто з нас тут присутніх голодом не мучиться і зранку до вечора на роботі не сидить... Питання стоїть не про хліб з маслом, а про освіту, квартиру і т.д.
Мої батьки були з ранку до вечора на роботі і чоловікові -теж...і нічого, зуміли виховати. Тут головне бажання, бо є й такі, що зранку до вечора з дитиною вдома а виховання-нуль.
Скільки є випадків, коли батьки будують двоповерхову хату, стягаються з чого можуть-аби дитині, як виросте, було де жити...а діти жити з батьками й близько не хочуть.
Або батьки збирають гроші дитині на медичний університет, а дитина в 18 років виходить заміж чи виїжджає за кордон чи йде в монастир і для батьків-трагедія, бо не так вони собі уявляли, не того своїй дитині бажали...але діти-то вже не діти, а самостійні люди,яким треба дати волю вирішувати своє життя. А батьки так довго "мучились" на стільки жертв пішли, а те дитя, невдячне....а воно й буде невдячне-бо ніколи не буде того цінити, коли вдосталь всього буде мати.
Ніхто з впевненістю не може сказати,як воно буде. Маю приклад чоловікових батьків: їх було 5-ро в сім"ї, в селі без газу. В результаті всі (крім того, що лишився в селі) мають власне житло, стали нормальними людьми, мають здорові повноцінні сім"ї...і т.д.
і приклади сімей, де одна дитина, на яку молились, зійшла з доброї дороги...
Але, як би то не було, а не освіта - головне і батьки не освіту мають дати, а навчити дитину здобувати її самій. Маю в університеті купу прикладів тих, кому батьки ДАЮТЬ освіту і тих, хто її сам здобуває...

Цілком з тобою згідна, Мешканко!!! :гуд:
Оксанка Офлайн

Повідомлення Оксанка » 26 липня 2011, 17:37

Ludmila написав:Я проголосувала за 2-х діток, бо це моя мрія : ще хлопчика хочеться, схожого на татка :heart: . А взагалі у нас з чоловіком думки різняться з цього приводу, бо він з багатодітної сім'ї ( троє хлопчиків і дівчинка) і він захоплено розповідає про те, як вони гралися в дитинстві, як підтримують один одного зараз (хоч особливої підтримки і теплоти між ними, якщо чесно я особисто не бачу). А бачу, що їхні батьки не дали їм всім необхідної освіти, мій чоловік приміром? всього в житті досягає сам, зараз вчиться (здобуває вищу освіту, хоч йому уже 32 роки, доводиться багато працювати, від батьків допомоги було ноль). Тому чесно мене дивують люди, які народжують багато дітей, знаючи , що не зможуть їх всіх забезпечити, та хоча б освіту дати, ту "вудку", яка допоможе в майбутноьому забезпечити дитині гідне майбутнє. Вважаю, що до народження кожної дитини треба ставитися виважено і бажано планувати.

Народжують , бо вагітніють, а якщо завагітніла, ти зобов"язана народжувати і дарувати життя дитинці! Не все в житті можна запланувати! Можна планувати , що буде тільки двоє діток, а тут вагітнієш втретє... і що, через брак грошей ти зробиш аборт? Абсурд! Сьогодні ти можеш мати все, і гроші і здоров"я, а завтра ти на грані бідності... того не можна передбачити, як і те, скільки ти будеш мати діток!
Оксанка Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Готуємося до батьківства

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей