Глобальні оголошення!

Як прищепити любов до праці?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Як прищепити любов до праці?

Повідомлення Перлинка » 17 липня 2011, 00:34

Ти Аліса вмієш коротко сказати ,про те що я пишу на 10-ти сторінках :lol:

от і зараз поки писала розгорнуто,як люблю :grin: ,ти вже все підсумувала

Я ,допустимо ,вмію багато чого,при необхідності все це роблю і не цураюсь
але якщо є можливість це не робити,то я з задоволенням нею скористаюсь ,а цей час використаю на приємніші мені речі
наприклад я не люблю прибирати,копирсатись в землі,мити посуд,готувати примітивні буденні страви

мене цьому не вчили і навмисно нічого не прививали,але коли настав час,то зі всім чудово справилась

я вмію стригти,коли в нас не було грошей,я стригла чоловіка та його дітей і тішилась як ми економимо.
коли мат.становище покращилось ,я тішилась що за 10-30 грн(в різний час),хтось зробить це за мене,і мені вся хата і я в тому числі не буде в волоссі

отже питання маючи вміння ,але не маючи любові до того що треба зробити
я пропаду чи не пропаду?

І взагалі хіба навіть власним прикладом можна привити любов до всієї :!: роботи(наприклад яка вважається жіночою)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Shalimar » 17 липня 2011, 01:51

Перлинка написав:
Tajga написав:Особисто я - за те, щоб виховувати дітей так, щоб вони могли обходитися без батьків, і було б непогано, якби мені не довелось для цього помирати.

ти зараз маєш на увазі шити вяхати вишивати та латати одяг,чи не тільки це?

ггг :lol: :clapping2:
Перлинка, жжОшь
(не только в этой теме)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Natalinda » 17 липня 2011, 12:02

Перлинка написав:мене цьому не вчили і навмисно нічого не прививали,але коли настав час,то зі всім чудово справилась

От як на мене найчастіше так воно і буває ;-) Батьки думають що нічого спеціально не роблять і не виховують, а в силу свого темпераменту і характеру діти шось та й беруть з тоно "невиховання"
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Tajga » 17 липня 2011, 12:18

Перлинка написав:я бачила що мої батьки працюють багато,а мають мало

а інші працюють мало,а мають багато ,ці приклади мені більше хотілось наслідувати

Саме це я і мала на увазі, коли писала:
Tajga написав: А ще треба мати неабиякий авторитет у своїх дітей, щоб те, що ти їм говориш, сприймалося ними без заперечень, щоб вони прагнули тебе наслідувати в тому, чого ти їх навчаєш.

Перлинка написав:
Tajga написав:Особисто я - за те, щоб виховувати дітей так, щоб вони могли обходитися без батьків, і було б непогано, якби мені не довелось для цього помирати.

ти зараз маєш на увазі шити вязати вишивати та латати одяг,чи не тільки це?

До чого ти згадуєш певні практичні уміння, якщо я говорю загалом про виховання? :? Адже любов до праці, про яку ми тут ніби говоримо (до речі, може, не мішало би уточнити, хто що під цим розміє?) - це лише частина виховання дитини та засіб формування особистості. А перечислені тобою конкретні практичні вміння я згадувала в іншій темі в контексті ставлення до речей.
Перлинка написав:наприклад я не люблю прибирати,копирсатись в землі,мити посуд,готувати примітивні буденні страви
мене цьому не вчили і навмисно нічого не прививали,але коли настав час,то зі всім чудово справилась

Мені здається, Перлинка, що ти наговорюєш на себе. ;-) Адже якби в тебе не було любові до праці загалом (я не кажу про якісь окремі різновиди прикладної чи розумової діяльності), навряд чи досягнула того, що маєш, чи взагалі б щось робила.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 липня 2011, 12:23

Alisa написав:А взагалі, якщо в дитини немає потягу для певної діяльності, то якби не прищеплював любов до праці, толку не буде.
Заставити робити можна, любити - ні :)
Тому краще спостерігати за нахилами дитини, і скеровувати їх в потрібне русло.

Мій старший син абсолютно не хоче нічого робити по дому. І це при тому, що ще у тому блаженному віці до 3-х років як і ваші малюки брався за все під ряд. Я не заважала, лиш підказувала як робити це правильно. Так, мене нинішня ситуація не тішить. І я й досі спонукаю його до витирання пилюки, прибирання своєї кімнати... Він це робить, бо я або шантажую (не дам ігри грати чи мультики дивитися), або прошу, або сварюся. Тобто я свідомо змушую його час від часу робити те, що йому не подобається, бо це дозволить мені мати більше вільного часу. Допоможе це йому в майбутньому чи ні, я не знаю. Але вже нині бачу, що він особливо тяжко працювати не буде. Як зароблятиме на життя - мене хвилює. Тому мушу придивитися до його здібностей і допомагати їх розвивати, а життя покаже, що з нього буде.
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення taranjka » 17 липня 2011, 12:32

oksana.tesliuk а хто в такому віці любить домашню роботу? ;-) я і досі цього не люблю, але не вважаю що працювитість залежить від того любиш прибирати чи ні
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Tajga » 17 липня 2011, 12:39

oksana.tesliuk написав:І я й досі спонукаю його до витирання пилюки, прибирання своєї кімнати...

Як на мене, це не стільки праця, скільки виховання дисципліни. Встав - застелив ліжко, поїв - помив посуд і т.д. А розумна дисципліна (не маю на увазі казармені якісь закиди) сприяє самоорганізації та самонавчанню, яке дитині стане в пригоді про навчанні у вузі, наприклад. Можливо, хіба не покладати рук в пошуку відповідної мотивації, щоб навіть те, що дитині не подобається робити вона робила, розуміючи в тому потребу... Як от Перлинка: і не любила стригти, а стригла і економила гроші для сім'ї.

Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 липня 2011, 12:50

taranjka написав:oksana.tesliuk а хто в такому віці любить домашню роботу? ;-) я і досі цього не люблю, але не вважаю що працювитість залежить від того любиш прибирати чи ні

Ну, города в мене нема, щоб заставити таки зовсім пахати :lol:
Але тут мабуть таки кожному треба пояснити, що він розуміє під словом "праця"
Бо для мене прибирання - це теж праця.

Tajga написав: Як от Перлинка: і не любила стригти, а стригла і економила гроші для сім'ї.

Е, та це вже зовсім інше. Коли щось робиш вже особисто для себе у старшому віці, коли є своя сім"я, то це вже можна назвати результатом виховання. А мова ж іде про те, як прищепити любов до праці в малому віці!!!
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення Shalimar » 17 липня 2011, 13:05

Tajga написав:Мені здається, Перлинка, що ти наговорюєш на себе. ;-) Адже якби в тебе не було любові до праці загалом (я не кажу про якісь окремі різновиди прикладної чи розумової діяльності), навряд чи досягнула того, що маєш, чи взагалі б щось робила.

Ты думаешь, Тайга, достижение высот - это результат только любви к труду??..
типа, "у меня любовь к труду!", я тружусь в поте лица - и наслаждаааааюсь, а доход - это уже просто как приятное дополнение, бонус? )))
Я думаю, первоочередно стремление к обеспеченной жизни, а труд - это способ этого добиться
также думаю, многие работают не потому что они тащатся от своей работы, а больше от желания получить прибыль
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Tajga » 18 липня 2011, 13:39

Shalimar написав:Ты думаешь, Тайга, достижение высот - это результат только любви к труду??..

Скажімо так, любов до праці на цьому шляху не завадить, а й дуже посприяє. Натомість, відсутність готовності до праці може швидко відбити бажання досягати мети, або ускладнити цей шлях.

Shalimar написав:"у меня любовь к труду!", я тружусь в поте лица - и наслаждаааааюсь, а доход - это уже просто как приятное дополнение, бонус? )))

Ти знаєш, я б не відмовилась, якби, наприклад, у нашого президента чи любого іншого чиновника був такий підхід до своєї праці. ;-)

Shalimar написав:Я думаю, первоочередно стремление к обеспеченной жизни, а труд - это способ этого добиться
также думаю, многие работают не потому что они тащатся от своей работы, а больше от желания получить прибыль

Не знаю, чи мені не щастить зустрічати таких людей (мені так здається, що їх одиниці), чи загальна тенденція в тому, що більшість наших співвітчизників воліє якнайменше напружуватись і якнайбільше отримувати. Як би було інакше, наша країна вже б давно не пасла задніх в світі.

Tajga Офлайн

Я тут живу

Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість