Lesya написав:Ще не так давно виписували через тиждень, а тепер на 3-ій день. То тоді лікар точно знав, що відпускає додому жінку з нормальною маткою. А тепер є значна загроза того, що за тиждень привезуть ту жінку з температурою 40 і доведеться відкривати матку і чистити. Або якщо вона сама не може вчасно закритися, то ловити кровотечу доведеться... Коротше, приколи різні можуть бути. Тому її активно закривають а зверху наталовують Метронідазолом.
Причому та ампула Окситоцину в 2-3 періоді стимуляцією не вважається. І не важно, колять його в м"яке місце, чи ставлять крапельницю (на фізрозчин йде всеодно 1 ампула)
Після перших пологів мене виписували через тиждень, але все одно тоді теж кололи окситоцин і під час пологів, і в післяпологовий період, і не лише мені, а теж всім поголовно. Тому термін перебування в роддомі після пологів тут не має жодного значення. Причина мабуть таки в тому "святому лікарському спокої" та приписах МОЗУ.
Мені особисто окситоцин більше зашкодив, ніж допоміг. В перших пологах ввели внутрівенно під час пологів, то окрім болючих перейм, викликав страшенну сухість в горлі - ледь не рвала. Введення внутрім'язево після пологів - температура поза 38, лихоманка і страшна гіперлактація. Переконалася я в тому, що він спричиняє в мене підвищення температури тоді, коли мені ввели його відразу після прибуття в роддом в других пологах (домашніх). Хоча тут його застосування вважаю виправданим, бо потребувала додаткового очищення матки. Але знову ж таки весь наступний день була висока температура. З цієї причини я й відмовилася від внутрім'язевого введення окситоцину протягом решти днів перебування в роддомі. Результат - температура нормалізувалася і більше не піднімалася. Та й з лактацією проблем не було, молока було і є не більше, не менше, ніж потрібно дитині. Матка теж скоротилася нормально. Тому вважаю отой підхід "про всяк випадок" абсолютно не виправданим, навіть шкідливим. Лікування необхідно назначати індивідуально, відповідно до потреби чи проблеми організму кожної окремої жінки, а не поголовно. І лікувати тоді, коли вже є проблема, а не наперед.
І ще одне. Моя колишня тренер з фітнесу зараз живе в США. І так само як я, в травні народила. Так там їй взагалі ні під час пологів, ні в післяпологовий період ніякого окситоцину не вводили. В них взагалі нема такої практики. Принцип один - ніякого втручання в процес природніх пологів, які проходять без ускладнень.
Пора би вже й в нас перестати ставити на людях поголовні експерименти :(