Глобальні оголошення!

Сімейний бюджет: як ви економите?

Модератори: олеся, Любов

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

Повідомлення гра з вогнем » 23 березня 2011, 18:09

на мій погляд все таки потрібно зберігати виважений баланс між прибутками та витратами. бо в суді, коли забиратмуть по кредитам фразами "я планувала більше заробляти" - не покозиряєш.
напевно є межа, коли ти собі можеш щось позволити хоча б в кредит, а я - коли не можеш. у таких випадках не варто сподіватися на авось, треба тверезо оцінювати ситуацію.

спостерігаючи, що робиться навколо мене - краще я рік поживу без нового телевізора ніж потім буду чухати голову як його оплатити.

звісно є те. на чому не варто економити: якісне житло, освіта, тощо... а все інше може й зачекати.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 23 березня 2011, 18:20

Ну кредити переважно,то завжди ризик,але
Хто не ризикує, той не п'є шампанського!
Я ніколи не брала таких громадних кредитів ,щоб в разі чого аж до суда доходило,чи довелось житло продавати.Суми були такі шо на крайняк ,як біда можна було пошкребти по сусєкам серед родичів та друзів і таки назбирати.
А зараз ,наприклад,взагалі сама можу сплатити свій кредит навіть достроково,але мені просто не вигідно витягати гроші з обороту.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 23 березня 2011, 18:22

Перлинка бо ти розумничка! :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення mari » 30 квітня 2011, 11:18

ремонт взуття
домашній спортзал
спілкування по Скайпу
косметичні процедури дома(кава, мед, маски, подруги тобі, а ти їм)
обмін дитячими речами, книгами
Спільні покупки
картки знижок
кінозал вдома
багаторазова сумка для покупок
заморожувати хліб який не зїдаєш
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Melisa » 12 червня 2011, 23:14

Цікава стаття про правильний розподіл сімейного бюджету
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення бережаночка » 12 червня 2011, 23:34

я економаю так-одяг переважно секонд або СП,після моніторингу ринку :) (бо Сп теж різні бувають на тому ж кідстафі),на косметиці тим,що користуюсь небагато і нечасто,тому купую одне дорожче ніж багато але дешевого,виручає життя в славетних Бережанах,де багато продкутві свої,а фрукти стараюсь теж заготовити з своїх,а не купувати,на їжі не економлю,правда без фанатизму,сирів з пліснявою не купуємо
чоловік не має шкідливих звичок тому тут теж суттєва економія
а ще вела зошит витрат і знаю скільки грошй можу потратити на харчі,одяг,віжпочинок на місяць і відповідно від тої сталої суми стараюсь не відходити
Зображення

мудра свекруха на скарги сина відповіла"Ти одружувався на хорошій? То хто ж тобі її зіпсував?"
бережаночка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 269 раз.
Діти: precious pearl-baby girl

Повідомлення Перлинка » 14 червня 2011, 01:09

я транжира,тому ніяк не економлю

стараюсь ,правда ,купити бажане подешевше як є можливість і як пошуки і зусилля того варті .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення nelly » 08 березня 2016, 17:07

за яку тему не подумай, на форумі є ВСЕ :aplo:
Поділюся тут своїми думками..
Ми цього місяця вирішили тратити на їжу 70 грн в день. Якщо йду на ринок і купую більше то потім інші дні не витрачаємось лиш на хліб. По меню не сильно збідніло, просто перестали купляти те без чого можна було б обійтися. Маловато напевно для сімї з 4 людей але поки що так як є.А ще почала писати на листочку що за день потратили, щоб хоч знати на що йдуть гроші, бо ніби пару тисяч звучить, а їх вже за тиждень-два може і не бути. Ще до недавана в нас дуже йшло багато грошей на аптеку. Десь біля 500 грн в місяць. Після того як почали лікуватися без таблеток ці витрати відпали, але почала більше купувати фруктів та овочів і стимулювати їх їсти, раніше фрукти діти майже не їли бо не хотіли. При любих заробітках стараємося хоча б 500 грн відкласти, правда потім накоплене за пару місяців знаходить де потратитися але то таке. Вважаю, що скільки б не заробляв відкладати все одно треба.
Один знайомий робив в екселі такі таблиці по витратах, то потім навіть за пару років порівнював собі як його витрати мінялися. То тре бути напевно аналітиком страшним в душі. Коли я була на роботі про економію якось не думалося, бо в принципі хватало. Але тепер ходячи по квартирі знаходжу багато речей які не користуються і без яких можна було б обійтися і треба їх позбуватися.
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення TaniaPicaSSo » 08 березня 2016, 17:13

Є дуже гарна програма для Андроїду monefy - куди можна вписувати свої витрати по категоріях. Я раніше пробували вести витрати в ікселі, але втомлювалась підбивати все це, записувати записувала, а щоб опрацювати все це і дійти потім якогось висновку - мені вже часу і натхнення бракувало. А от з цією програмкою дуже зручно, бо потім можна передивлятись статистику всілякого роду - за тиждень, місяць, на які саме категорії товарів пішло найбільше витрат і т.д. І зручно записувати, бо не чекаєш, коли сядеш ввечері за комп, обкладешся чеками і довго-нудно записуєш, а так в телефоні по ходу протягом дня все нотуєш.
Величезний плюс записувати витрати будь-де вже в тому, що коли все записуєш, деколи відмовляєшся від деяких покупок, бо знаєш, що потім їх треба буде записати. Один цей момент мене часто стримує :hi: Бо інакше купив та й забув, скільки саме витратив.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Marichka » 08 березня 2016, 17:18

Дуже стимулює економити якщо є якись кредит чи виплата
Тоді вдома всі знають,що так треба.
Але зараз такі ціни,що лиш економія суцільна.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Поперед.Далі

Повернутись до Квитанції, довідки, гроші

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей