Глобальні оголошення!

Допомога по доходах

Модератори: олеся, Любов

Допомога по доходах

Повідомлення Roksolyana.lv » 06 червня 2011, 21:43

Первинне запитання форумлянки дублюю тут. Можливо відповідь на нього комусь ще пригодиться.

Питання:

sypermama написав:Дівчата, переоформляю допомогу по доходах у черговий раз і стикнулася з проблемкою.
Чоловік-приватний підприємець, на загальній системі оподаткування, звіт у податкову у минулому році здавав щоквартала, з цього року звіт потрібно здавати лиш один раз у рік (у кінці року). На сьгодні податкова не може дати йому довідку про доходи за цей рік, відповідно не можемо здати документів для перерахунку допомоги по доходах.
Можливо хтось уже стикався з аналогічною ситуацією. Підкажіть чи є вихід з неї?
Roksolyana.lv Офлайн

Re: Допомога по доходах

Повідомлення Roksolyana.lv » 06 червня 2011, 21:44

Ви не перша, хто має таку проблему. Відразу ж скажу, що отримання такої довідки буде проблематичним, оскільки податкова дійсно може не бути зобов"язаною її надавати. Є декілька варіантів розв"язання цієї проблеми. Перший - піти в орган по оформленню допомоги, вияснити ситуацію у них, як правило, при прийнятті нових нормативно-правових актів або змін до них, Верх.Рада зобов"язує Кабмін внести відповідні зміни у законодавство. Тобто, якщо така довідка не видається, то і порядок подачі документів на допомогу повинен бути відповідним чином відкоригований. Другий - написати заяву в податкову, відправити її поштою рекомендованим листом або ще краще - зареєструвати в самій податковій. Дочекатися відповіді і діяти відповідно. Або знову йти в орган по наданню допомоги і показувати цю відповідь, або подавати в адміністративний суд позов до цього органу про надання допомоги і залучати податкову як співвідповідача/третю особу. ЇЇ процесуальний статус в подальшому може бути відкоригований.

Головне - робити все швидко і не затягувати. Пропустите строки - поновити їх буде проблематично за відсутності поважних підстав.
Roksolyana.lv Офлайн

Повідомлення krapk@ » 07 червня 2011, 09:20

а скажи будь-ласочка, мені темній, по доходах це ж одна допомога, але є ж ще таки по мало забезпеченості, яку вони майже нікому не оформляють? Чи то я вигадала?? І ще якщо чоловік офіційно аліменти не платить(або я відмовлюся від них) то я можу мати якусь допомогу від держави? Бо мені сказали що щось там трохи дадуть але до 3 років то не вигідно бо тоді дуже зменшується по доходах.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення sypermama » 08 червня 2011, 01:09

Roksolyana.lv, велике Вам спасибі за надзвичайно грунтовну і вичерпну відповідь. Після Ваших слів мене з'явилися додаткові сили. :emphaty:

Дівчата-форумчанки, поділіться своїм досвідом боротьби (з податковою, собезом) за відстоювання своїх прав, можливо, уже хтось через це проходив.
sypermama Офлайн

Повідомлення Roksolyana.lv » 08 червня 2011, 21:27

krapk@ написав:а скажи будь-ласочка, мені темній, по доходах це ж одна допомога, але є ж ще таки по мало забезпеченості, яку вони майже нікому не оформляють? Чи то я вигадала?

Є ще й така допомога. Вона призначається згідно Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям
". Закон є тут:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Порядок її призначення регулюється Постановою КМУ "Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям". Постанову можна прочитати тут:

Щодо того, що її не оформляють, не впевнена. Наскільки відомо, за наявності визначених законом підстав для її оформлення проблем з призначенням не виникає. В державному судовому реєстрі не так багато рішень про зобов"язання органів праці та соціальної політики призначити таку допомогу. Ось одне з небагатьох, де відповідачем є орган соц.політики Шумської районної державної адміністрації Тернопільської області - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/1808800

Набагато більше рішень, де органи прокуратури звертаються в суди з метою захисту інтересів держави, вимагаючи стягнення надмірно виплачених сум такої допомоги :evil:
Roksolyana.lv Офлайн

Повідомлення Roksolyana.lv » 08 червня 2011, 21:33

krapk@ написав:І ще якщо чоловік офіційно аліменти не платить(або я відмовлюся від них) то я можу мати якусь допомогу від держави? Бо мені сказали що щось там трохи дадуть але до 3 років то не вигідно бо тоді дуже зменшується по доходах.

Є ще й інші види допомоги, насамперед, одиноким матерям, якщо я правильно Вас зрозуміла. Вони закріплені, насамперед, в Законі України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми". Він є тут:

Порядок отримання такої допомоги встановлює Постанова Кабміну " Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми", вона тут -

Щодо самої процедури мені важко сказати, думаю, вам треба взнати методику підрахунку такої допомоги і співставити її з вашими доходами та іншою допомогою і аж тоді вирішувати, писати заяву про її призначення чи ні.

А щодо того, що Вам казали, що не вигідно - не дуже йміть їм віри - казна зараз, як і завжи, зрештою, бідна як липка, бо треба виплачувати тисячі пенсій нардепам та іншим, наближеним до корита :x :x :x . Тому вони і економлять на простих людях. Типовий приклад - виплата пенсій. Але це вже - тема окремої розмови.
Roksolyana.lv Офлайн

Повідомлення krapk@ » 09 червня 2011, 13:39

розведена не вважається одинокою матір'ю
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Roksolyana.lv » 09 червня 2011, 22:00

krapk@ написав:розведена не вважається одинокою матір'ю

Згідно цього закону. Однак згідно Закону України "Про відпустки" вважаєтесь
закон написав:до категорії одинокої матері відносяться: жінка, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері;
вдова;
жінка, яка виховує дитину без батька (в тому числі й розлучена жінка, яка виховує дитину без батька, незважаючи на факт отримання аліментів, і жінка, яка вийшла заміж, але її дитина новим чоловіком не усиновлена)
Roksolyana.lv Офлайн

Повідомлення Roksolyana.lv » 09 червня 2011, 22:05

Roksolyana.lv написав:
krapk@ написав:розведена не вважається одинокою матір'ю

Згідно цього закону. Однак згідно Закону України "Про відпустки" вважаєтесь
закон написав:до категорії одинокої матері
відносяться: жінка, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про
народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис
про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері;
вдова; жінка, яка виховує дитину без батька (в тому числі й
розлучена жінка, яка виховує дитину без батька, незважаючи на факт
отримання аліментів, і жінка, яка вийшла заміж, але її дитина
новим чоловіком не усиновлена)

Згідно даного закону така матір може звернутися для отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Це право має один з батьків дитини, усиновлювач, опікун, дідусь, бабуся або інший родич, який фактично здійснює догляд за дитиною.
Roksolyana.lv Офлайн

Допомога по доходах

Повідомлення Сяна » 16 жовтня 2013, 09:34

Я подаю документи по догляду до 3-х років, несу десь коло 10-ти документів всяких, сама толком не знаю, як там рахуються - по доходах чи малозабезпечені (в поки в декреті - не маю доходів, чоловік - неофіційно, в трудовій записів нема, теж виходить, шо без доходів). подаю кожні півроку всю ту стопку документів.
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Далі

Повернутись до Квитанції, довідки, гроші

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей