Глобальні оголошення!

Соціальне законодавство - хто що знає?

Модератори: TaniaPicaSSo, taranjka

Соціальне законодавство - хто що знає?

Повідомлення Lesya » 31 травня 2011, 13:28

От виникла проблема - просто дах їде! :crazy: :crazy:
Цього літа сусіди знизу почали робити ремонт в сирій квартирі. Почали з руйнування стін, встановлення опалення... Стандартно. Але є одне АЛЕ. Майстри починають все це довбати з 7.30-7.40 ранку і без перерви на обід до 18 год в середньому. Довбуть вже другий місяць.
Хто знає, які законодавчі обмеження в часі проведення шумних робіт і кому жалітися? Знайомий з прокуратури каже, що такі речі мають робитися з погодженням з сусідами, які живуть найближче.
Я вдома під час тих робіт навіть по телефону поговорити не можу - я не чую нічого і мене не чують.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Re: соціальне законодавство - хто що знає?

Повідомлення гра з вогнем » 31 травня 2011, 14:18

я знаю. що вони мають право працювати в робочі години :(
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення КлубНіка » 31 травня 2011, 14:33

шумові роботи мають права робити лише зі згоди мешканців прилеглих квартир. роботи можна починати не раніше 9год. ранку і до 23год. вечора. Не мають права робити увихідні та святкові дні, тобто в суботу і неділю вони не мають права на такі шумові роботи.

Lesyaа від себе додам. Підіть до них для початку і просто поговоріть, непоможе, тоді добре гримніть на них і пригрозіть участковим і санстанцією (навіть можете намікнути, що типуу вас там хтось з родини шишка, і якщо вони не перестануть то атимуть великі проблеми. Хайце неправда, алемені все допомагало :oops: )
КлубНіка Офлайн

Повідомлення TanenRom » 31 травня 2011, 21:48

Lesya таке обмеження точно є. але ось точно не пам"ятаю чи з 8 до 20, чи з 9 до 21.

у нас при вході в під"їзд вказано, що будь - які гучні роботи потрібно робити з 9 до 21 і тільки в робочі дні, в вихідні взагалі заборонено шуміти.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Lesya » 31 травня 2011, 23:14

Говорити пробували. Чоловік ходив з сусідкою - в них мала 1.7 років в ту пору ще спить. Так вони послухали і за 5 хв довбали далі.
Я розумію, що це робота. Але минулого року інші сусіди робили те саме. Але не довбали стіни 2 місяці! Я вже боюся, що одного ранку прокинуся у власному ліжку, але в чужій квартирі. :lol:
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення TanenRom » 01 червня 2011, 00:23

КлубНіка написав: роботи можна починати не раніше 9год. ранку і до 23год.

отут можу посперечатись, до 23 точно довбати не мають права, максимум до 22.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Shalimar » 01 червня 2011, 00:33

Сочувствую.......
Нас тоже везде преследуют ремонты ..... :scare:
Анекдот в тему: Куда бы вы не переехали, сосед с перфоратором отыщет вас и поселится рядом.. ))

А по законодательству - вот ссылка на закон http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... eg=4004-12
стр. 2, ст. 24 - Захист населення від шкідливого впливу шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів
"Проведення на захищених об'єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово"
"Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово."

Милиция может помочь, если шумят в неположенное время.
А по уровню шума - это к санстанции. Пусть приедут замеряют.
Еще раз сочувствую!!!! Сами неоднократно оказывались в подобных ситуациях!
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Re: Соціальне законодавство - хто що знає?

Повідомлення Roksolyana.lv » 01 червня 2011, 13:44

Lesya написав:От виникла проблема - просто дах їде! :crazy: :crazy:
Цього літа сусіди знизу почали робити ремонт в сирій квартирі. Почали з руйнування стін, встановлення опалення... Стандартно. Але є одне АЛЕ. Майстри починають все це довбати з 7.30-7.40 ранку і без перерви на обід до 18 год в середньому. Довбуть вже другий місяць.
Хто знає, які законодавчі обмеження в часі проведення шумних робіт і кому жалітися? Знайомий з прокуратури каже, що такі речі мають робитися з погодженням з сусідами, які живуть найближче.
Я вдома під час тих робіт навіть по телефону поговорити не можу - я не чую нічого і мене не чують.

Є декілька варіантів виходу з ситуації:

1. Звернення в ЖЕК: саме він відповідає за будинок, який перебуває на його балансі, якщо це не будинок відомчий.

2. Звернення в міліцію - відповідає за це дільничний інспектор, звертатися слід в райвідділ ВС, там є спеціальний відділ дільничних інспректорів.

3.Якщо перші два варіанти не помогли - і ті, і другі забили на своїобов"язки - звертатися в прокуратуру зі скаргами на них. Прокуратура зобов"язана (інше питання - чи захоче) втрутитися і примусити їх виконати свої обов"язки. Важливо при написанні звернення скаржитися не на сусідів, а саме на бездіяльність цих органів щодо сусідів.

4. Збирати документи, організовувати свідків, подати позов в суд про відкшодування шкоди - копію позову показати сусідам - припинять відразу ;-)
Roksolyana.lv Офлайн

Повідомлення Roksolyana.lv » 01 червня 2011, 13:45

Shalimar написав:Сочувствую.......
Нас тоже везде преследуют ремонты ..... :scare:
Анекдот в тему: Куда бы вы не переехали, сосед с перфоратором отыщет вас и поселится рядом.. ))

А по законодательству - вот ссылка на закон http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... eg=4004-12
стр. 2, ст. 24 - Захист населення від шкідливого впливу шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів
"Проведення на захищених об'єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово"
"Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово."

Милиция может помочь, если шумят в неположенное время.
А по уровню шума - это к санстанции. Пусть приедут замеряют.
Еще раз сочувствую!!!! Сами неоднократно оказывались в подобных ситуациях!

Дійсно, тут можна і треба підключити санстанцію. А після цього і міліції показати результати - навіть в робочий час вони не мають права влаштовувати у вас в будинку армагеддон.
Roksolyana.lv Офлайн

Re: Соціальне законодавство - хто що знає?

Повідомлення Lesya » 01 червня 2011, 22:42

Я вже собі думаю, може то будують тепер так, що акустика, як в залі філармонії чи театру? :lol:
Будинок цегляний, а чути все набагато більше, ніж в батьків в панельці. От сусіди зверху. Живуть собі чемно. Але як тільки починаються розмови на підвищених тонах, чи сварять дитину - то можу стенографувати кожне слово. :scare: :shock: От воно мені треба?
А рівень шуму... Якщо чути непорозуміння зверху, то перфоратор чи молоток знизу точно перевищує всі допустимі норми. Просто неможливо говорити по телефону, чи сказати щось чоловікові в сусідній кімнаті при відкритих дверях - всеодно не почує.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Далі

Повернутись до Політика, суспільство, Україна

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей