Почався сезон. Дівчата, діліться рецептами свого домашнього морозива. А то магазинне стає все дедалі дорожчим, несмачним і некорисним.
Щойно знайшла ось такий рецепт.
"Морозиво з банана"
М'яке, чудове на смак морозиво всього з одного інгредієнта і без використання морожениці, хіба це можливо? Так, і цей чудо-інгредієнт - звичайний банан. Виявляється, якщо спочатку заморозити банан, а після цього збити його в блендері, то вийде натуральне морозиво, за консистенцією нагадує заварний крем. Якщо хочете, то можете додати в нього кілька ложок арахісової пасти або меду. Смак приголомшливий! А головне, це морозиво позбавлене штучних добавок (що зараз велика рідкість) і готувати його швидко і просто.
Секрет банана полягає в тому, що він містить невелику кількість жиру, яке і надає йому кремоподібну текстуру після збивання.
Замітка1: для приготування морозива краще використовувати досить стиглі банани, "з крапочками".
Заміика2: морозиво з банана має м'яку консистенцію. Якщо ви любите тверде морозиво, то покладіть його в контейнер із кришкою і ще раз заморозьте. "
"
Ще не робила. Бананів вдома нема, та й пізнувато щось готувати. ;-)