Глобальні оголошення!

Я - мама двійні

Про другу, третю дитну в сімї, близнят та двійнят, багатодітні сімї

Модератор: TaniaPicaSSo

Re: Я - мама двійні

Повідомлення mala-karta » 25 травня 2011, 14:46

оххх! перші роки, певно, було ну дууууже тяжко :shock: :omg:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 25 травня 2011, 15:04

Я страшенно хотіло двійняток чи близняток. :-| Завжди при нагоді випитувала кавалєрів чи були в них в родині такі випадки, бо в мене не було. Нажаль в чоловіка тоже не було, тому в нас лиш Юрчик і не знаю коли наважуся і чи наважуся на другу дитинку.
Думаю тяжко і з одною дитиною і з двома і до всього жінка звикнути може, для мене основний позитив шоб дітки разом росли. Чогось впевнена шо навіть як одне за другим народити, то все одно молодшій дитині більше увага буде, може я й помиляюся, мені вже запізно одне за другим :grin:
Маю хорошу знайому з хлопчиками-близнятами. Каже шо основне пережити перші 2-3 місяці (але так часто кажуть і у випадках однієї дитини) шоб налагодити лактацію, а там помаленько-помаленько і все як по маслу.......
Завжди милуюся такими дітками :-|
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення georginochka » 25 травня 2011, 15:12

mavpusya, це не просто круто, крутіше важко придумати :shock: А я, дурненька, думала, що мені важко, бо різниця між дітьми невелика :)
У моєї сестри двійнятка (хлопчик і дівчинка). Це просто чудово, особливо тепер, коли їм вже 9 і всі пелюшки, коліки, годування і нічні плакання в два голоси позаду :lol: А спочатку було складно. Їй допомогала моя мама і я чим могла. А я кщо самому, то напевне дуже важко.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення Перлинка » 15 червня 2011, 21:40

mavpusya написав:mala-karta так, на початку року двійня народилась, а в кінці року трійня, оце шок був у них :shock: Лікарі одразу перевязали труби, бо сказали, що наступною буде п"ятерня :grin:

mavpusya

капець :omg: ,я ще такого не чула,читаю і думаю може то ти яку опячатку зробила :grin: ,ті дітки вже великі?

мене завжди обурювало як лікарі-добродєтєлі спішать труби перевязувати

зі мною в палаті лежала багатодітна жіночка з шостою дитинкою,віруюча,то я була свідком як її уламували на це ,і таки вломали.Яке їх діло взагалі :x
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mavpusya » 15 червня 2011, 23:56

Перлинка написав:ті дітки вже великі?

мене завжди обурювало як лікарі-добродєтєлі спішать труби перевязувати

зі мною в палаті лежала багатодітна жіночка з шостою дитинкою,віруюча,то я була свідком як її уламували на це ,і таки вломали.Яке їх діло взагалі :x

Так, на 10 років старші за мене. Вже мають своїх діток. Ні в кого двійнят поки що немає :grin:
Вони й аборти роблять, ніби зуби почистили жінці, що говорити про труби.....
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Я - Мама двійні

Повідомлення олеся » 16 листопада 2012, 19:30

Повідомлення Модератора М
Подальші пости відновлені за згодою дописувачів

Kropiva написав:Ось моя тема!!!
Я - мама двійні.
Ну что сказать? Моим сейчас по 5,5 месяцев. Одна с ними я была три недели ( 3 -4 месяца), тогда моя мама уехала домой. И вот сейчас иногда бываю... Мама вернулась, муж ушло.
Те три недели когда муж пытался помогать помню плохо... Вернее просто помню что такое было, а что было не помню.
Не простым периодом были первые месяцы, когда кормила молоком. Грудь. Одновременно не брали, кушали долго и по 30 гр ( маленькие были- сил сосать не хватало).
Поэтому распорядок дня был такой 8 кормлений каждые 3 часа: 1- вставила бутылки в рот следу что бы ели, 2- перекус 10 мин. Туалет 10 мин. Сон 30-40 мин.,3- сцеживание. Сцеживала долго, молока еле хватало.
Так до 3 мес., потом молоко пропало, а день разделился на 6 частей по 4 часа и стало легко.
Сейчас опять тяжело- спят только на улице или по пол часика на ручках. Плачут- наверное зубы беспокоят. Ну и самое страшное- ночью просыпаются в 2-3 и не засыпают.
Будят друг друга. Один кричит громче второй его боится, раньше улыбались друг дружке, теперь когда видят друг друга боягуз начинает скулить от страха. Спасаемся в разных комнатах.
Иногда ходить могу только держась за коляску. У меня кстати тот паровозик счастья о котором писали выше. Реально когда еду по городу нам все улыбаются... Только за это можно любить Perego.
В воспитании и организации быта детей редко прислушиваюсь к мамам деток-одиночек. Это другой мир, другая планета. Все что вы запрещаете -нас спасает. Это и соска и пальчик во рту.
Писали выше про беби- свим, типа помощник в купании. В одиночку все равно двоих не искупать!!! Или вы думаете что пока я буду доставать и обтирать одного второй будет мирно плавать в ванной?
Но все это мелочи по сравнению с теми улыбками, которые тебе дарят двое. Как они стараются завоевать твой взгляд, иногда кажется что вот вот из штанов выпрыгнут.
Люблю вас мои котята
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Re: Копія Мама двійні

Повідомлення олеся » 16 листопада 2012, 19:32

Kropiva написав:Вот кстати, общалась с мамой двойни , мальчикам уже по 7 или 8. Она поднимала их сама кормила грудью... Героиня в моих глазах!!!
По характеру, я бы сказала что она флегмат, может по этому и выдержала.
Говорила, что один постоянно был на руках а второй прижимался к ноге. Было постоянное ошущение, что одного сына обделяеш любовью. Мне тоже приходится выбирать между тем кого взять на руки, а если ты дома один второй малыш должен плакать пока тот что на руках не заснет.
Соседка с близняшками на месяц младше. У нее помогает старшая дочь 11 лет, муж ночью встает качать и кормить и на выходные мама приезжает гулять. Говорит что в осадке и среди недели я ее на улице не встречаю ( гуляют на балконе).
Мой вывод- без помощи не обойтись! А будет это бабушка или няня решать вам
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення flower » 16 листопада 2012, 19:35

ніхто і не спорить шо допомога потрібна. мені з одною вона була потрібна, але... нарешті підросла і легше. можна і прибрати і їсти зварити)
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення олеся » 16 листопада 2012, 19:36

Ну я думаю що з двійнятами важко саме 1рік життя далі все налагоджується... Там садок-школа і все разом а так коли діти рік за роком то в плані навчання важче бо то одну дитину ведеш в 1клас вчиш друге менше збоку теж хоче уваги, але не маєш в той момент як тій дитині увагу приділити, бо уроки робить а коли вже друга дитина пішла в школу знов починається 1клас і за старшою дитиною теж треба подивитися чи все вивичено-написано..
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення гра з вогнем » 16 листопада 2012, 19:37

мені з моїм одним було важко перші три роки )) і зараз не мед.
перший рік взагалі не памятаю, а далі уривками і просвітлюється
але я б дуже хотіла двійняток
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Братики, сестрички...

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей