Знаєш, Неля, якось так дивно, але я не пам'ятаю, шоб я так переживала за малу, коли віддавала її в садок. Або я вже забула, або дійсно в мене теж, як в Мешканки, не було причин переживати. Але блін, ні. причини були. Бо дитина була памперсна, в обід спати відмовлялася, нормально ще не говорила, їсти сама теж не надто рвалася... Ще й віддавали в групу, де було по списку 20 хлопців і 5 дівчат

. В принципі, скажу тако, шо воно важко психологічно мамі. Але дивлячись на те, скільки справ може жінка зробити, поки дитина в садіку мені очі вилазили на лоба, шо я маю стільки енергії. Не скажу. шо дитина зв'язує і з нею не годен робити багато справ, але треба то переодягнути, то посадити на горщик, то нагодувати, то розчесати і оті дрібні клопоти розпорошують концентрацію. Тому я, бачачи, шо можу повноцінно працювати, тішилася тому і це мені помагало психологічно якось себе переконувати, що я вже можу обходитися без дитини ;-) . Але, скажу чесно, перші хвилини після того, коли мала входить в групу і реве там диким криком, серце вискакує з грудей і хочеться не знаю куди втекти. Але то в нас така гра на публіку була. Як тільки вона розуміла. що мене нема - диво, починала гратися і спілкуватися з дітьми. Я була в шоці спочатку, як таке може бути
До речі, ти не одна. Маю коліжанку, котра теж боїться давати малу в садок. Бо тоді нібито порветься зв'язок між дитиною і мамою, а ще - дитинка належатиме не лише мамі. Я не знаю. Може хай мені заперечать мами, котрі водять дитину в садік, але ніякий зв'язок не рветься. Навпаки, він міняється і стає сильнішим, бо коли ти дитину забираєш з садіка, вона закидає тебе питаннями, розповідями про те, шо бачила і шо робила, і хто з ким грався а хто бився. Зв'язок не може порватися ніколи. Він просто стає зрілішим. І так має бути.
Нелічка, не переживай. Тобі не обовязково водити дитину на весь день. Можна й на годинку-дві. Єдина моя порада - треба робити то регулярно. Тобто якшо водити, то водити щодня. навіть якшо мала протестує. Бо якшо раз підеш на поводу, мовляв, доця плаче то я її лишу вдома, то вона цим користуватиметься і надалі. То нам так радили педагоги і я бачу шо то дійсно дієво
Кицюнька, тримайся. Спочатку буде дійсно важко, якшо ти вже почала хвилюватися. Але не накручу себе. Просто спробуй. І будеш вже переживати, коли дійсно буде шось не так. А наразі насолоджуйся спілкуванням з доцьою і гуляйте коло садка, показуй їй щасливих діток, шоб вона не боялася садіка і не переживала