Якась дуже хитка позиція. Не ми багато, що придумували. А якже бути з віковими традиціями народу? А як же оті такі шановані традиції наприклад, йти до церкви з кошиками, святити Паску., красити яйця... Це теж традиції, і не ми їх придумали. Але чогось дуже багато людей їх вважають непохитними. Чи їх теж персонально узгоджувати з кожним?
Іншоми словами, якщо дуже хочеться, але не можна, то стає можна?
чому це хитка?я не дотримуюсь людських традицій та ритуалів,вони для мене просто нічого не значать ,я вже писала тут і це не тому що мене в цьому не виховували,а тому що я свідомо переосмислила і відмовилась від них.
я їх не боюсь і не жахаюсь,можу навіть підтримати по приколу якщо вони не суперечать християнсву як наприклад свято івана купала чи ворожіння перед Різдвом ,але я не живу людськими традиціями і не бачу в них сенсу.
паску з крашаними яйцями я святити не ходжу і можу аргументувати чому,але чи зможете це зробити ви окрім того що то традиція і ваші предки всі так робили?
Для мене існує лиш одне беззаперечно авторитетне джерело Новий Завіт і лиш звідти я визнаю традиції та ритуали, і то їх там не густо
Якщо там не написано що треба святити розмальованы яйця-я не вважаю що щось порушую
Якщо Ісус зблудившу жінку простив і не дав побити камінням -то чого я маю робити інакше?І засуджувати її за білу сукню?
Звісно що не завжди виходить всього дотримуватись ,але я намагаюсь,правда часто наступаючи на ті ж граблі як твердолоба
і чого мабуть не роблю свідомо,то не ношу хустину-це мені прийняти важко,але можливо й тоді все інше би легче давалось-бо в цюму полягає смирення
Все інше від людей,а вони багато чого можуть понавидумувати
от допустимо якби я була цариця і стала вигадувати та насаджати чи вводити в моду народу якісь нові традиції та обряди на свій розсуд ,хто зна ще на скільки віків вони могли б укорінитись ,якби ті традиції були людям до вподоби
але дотримуватись чи не дотримуватись отого людського -то вибір кожного і злочину в тому не бачу
А дівчині не вагітній,але мавшій дошлюбні стосунки можна в білій сукні виходити?
Бо якщо все впирається в мораль і в чесність перед собою а не про людське око-то різниці не бачу жодної