Вона не памятає дату свого народження- малою залишилась сиротою у війну, сусіди-комуняки підпалили сиротам хату, згоріло все майно, документи. Бабцю з Полтавщини забрала до себе родичка на Тернопільщину. Змалку її привчили важко працювати, цінувати крихти хліба навчилась ще будучи голою, голодною сиротою в Полтаві. У 17 їй натякнули, що пора би заміж виходити. А вона і рада би, але коханого забрали в армію, на флот, на 5 років. Родичі сказали, що чекати - ризик немалий, "а якщо він не повернется, то що, в дівках довіку будеш?". Звикла до дисципліни, важкої праці і покори, бабуся погодилась вийти заміж за хлопця, з яким родичі познайомили. А коханий щотижня писав листи, а їй не сила було сказати, що відбувається.
Якщо комусь скрутно, то вона останнє віддасть, аби допомогти. Навіть привезеними мною солодощами ділиться з сусідами, всі мої іграшки, відправлені на зберігання вона віддала дітям на вулиці.
Найкращий в світі кухар і найвірніший друг! Вона не памятає дату свого народження- малою залишилась сиротою у війну, сусіди-комуняки підпалили сиротам хату, згоріло все майно, документи. Бабцю з Полтавщини забрала до себе родичка на Тернопільщину. Змалку її привчили важко працювати, цінувати крихти хліба навчилась ще будучи голою, голодною сиротою в Полтаві. У 17 їй натякнули, що пора би заміж виходити. А вона і рада би, але коханого забрали в армію, на флот, на 5 років. Родичі сказали, що чекати - ризик немалий, "а якщо він не повернется, то що, в дівках довіку будеш?". Звикла до дисципліни, важкої праці і покори, бабуся погодилась вийти заміж за хлопця, з яким родичі познайомили. А коханий щотижня писав листи, а їй не сила було сказати, що відбувається.
Якщо комусь скрутно, то вона останнє віддасть, аби допомогти. Навіть привезеними мною солодощами ділиться з сусідами, всі мої іграшки, відправлені на зберігання вона віддала дітям на вулиці.

.........." Дід запитував, чого так багато? А бабця легко і з посмішкою відповідала, ну то ше гречки куплю і тобі цукерок!!!
Хоча вона його не любила...........
одного разу, один парубок, проводив мене додому після танців(мені було 14-15 років), от стоїмо ми біля воріт, розмовляємо.......ну і поцілувались :oops: :oops: ....збираюсь я йти додому, як я чую, моя бабця швиденько втікає з іншої сторони воріт до літньої кухні))))))
Я ніколи не ображалась на витівки своєї бабці, бо це дуже щира і любляча людина.............А в дитинстві, коли після літніх канікул відїжджала в Кременець до школи, то завжди брала з собою пшеничний колосок, який нагадував мені мою бабцю...............

Повернутись до Сімейні стосунки
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей