Глобальні оголошення!

А ви пишете писанки і малюєте крашанки?

Модератор: Сяна

Re: А ви пишете писанки?

Повідомлення Lesya » 24 квітня 2011, 09:33

А я свої писанки забула взяти з собою. :istereka:
Як приїдемо додому. обов"язково сфоткаю.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення mari » 24 квітня 2011, 20:47

happymamiале писанки твої з кошичка гарні. Вмієш таку красу :-| малювати
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Що покласти у великодній кошик?

Повідомлення гра з вогнем » 02 травня 2011, 19:46

Майстер-клас: рослинні крашанки
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Що покласти у великодній кошик?

Повідомлення krapk@ » 02 травня 2011, 20:13

оо, відкриваю секрет фірмовий :P . рву любі листочкиЮ які вже лиш є, наприклад кропива (глуха і пекуча), короче ріхзні бур'янчики, я їх назв не знаю. Яйце мочу в водичці, ну мию гарно і прикладаю листочоок або композицію (там навіть букети були, але їх швидко згамали я не встигла сфоткати), а далі все просто. Стару колготку ріжу на кусочки а гарно з одного боку обмотою ниткою, що кріпкенько трималося. І все-потім хто які краски має, я лише в лушпинні цибульому робила цього року. Варю і селяві! :easter_egg:
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення happymami » 24 листопада 2011, 04:02

Напередодні релігійного свята Паски і загального захоплення фарбуванням яєць, дуже необхідно нагадати споживачам, що існують 6 небезпечних барвників, які хоч до цих пір і мають дозвіл на використання, небезпечні для дитячого здоров'я!
З липня 2010 року в країнах ЄС на продуктах використовують барвники:
Е102 тартразин жовтий (Tartrazine)
Е104 жовтий хіноліовий (Quinoline Yellow)
Е110 сонячний захід жовтий (Sunset Yellow)
Е122 азорубін, кармуазин (Carmoisine)
Е124 Понсо 4Р (Ponceau 4R)
Е129 червоний чарівний АС (Allura Red)
зобов'язана бути напис: "барвники можуть викликати затримку розвитку дітей".

Додаткові дослідження в цьому питанні ще проводяться, і швидше за все, приведуть до заборони чи обмеження використання цих штучних барвників.
Ми, Україна, ігноруємо настільки прості кроки з обмеження використання небезпечних інгредієнтів. Але ж такий напис цілком можна зробити обов'язковим і таким чином, може бути, поліпшити хоча б трохи здоров'я дітей. І якщо держава це ігнорує, закликаємо самих споживачів, не бути байдужим до своїх дітей.
На фото продаються в наших магазинах барвники з вказаними фарбниками:
Зображення
При варці, яйця часто ламаються і барвники так чи інакше попадуть на продукт, не використовуйте такі барвники, якщо ви знаєте, що діти будут їх їсти!
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

крашанки-писанки

Повідомлення Nymydora » 10 березня 2012, 20:42

Кожного року ми робили крашанки з тими наклейками, які продаються всюди. Але мене смущає той факт, що по-1, та плівка важко здирається, а по-2, ми зі свячених яйєць шаралупки не викидаємо, а закопуємо, а та плівка в землі хто-зна скільки часу лежить. Хочу цього року щось натуральніше і оригінальніше.
Прочитала пару ідей. Ділюся з вами, а ви діліться зі мною.
1) жовтий колір крашанкам може дати куркума (як все просто!!!)
2) можна зробити писанки в техніці декупаж - повирізати з серветок гарні квіточки-візерунки, поприклеювати до крашанки, покрити лаком для нігтів (останній момент мене трохи насторожує - чи не перейде лак, та і клей також, через шкарлупку?)
3) прикріпити до яйця листок петрушки або щось подібне, загорнути в капронку і варити в лушпинні. Теоретично - мав би вийти ажурний візерунок
4) звичайну крашанку перев'язати тоненькими стрічечками навхрест а ля подарунок (досить гарно виглядає, до речі)
5) ну і дряпанки - але то треба мати купу часу і терпіння.
Я не писала про класичні писанки з воском, бо я не вмію того робити просто-напросто.
В кого ще які ідеї?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення flower » 10 березня 2012, 22:55

варіант 3 робили постійно, дуже гарно получається, там де листочок чи квіточка світле забарвлення, а саме яйце коричневе від цибулі. головне гарно завязати капронку тісно.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення олеся » 11 березня 2012, 00:51

О я теж того року не дуже хочу тих наклейок... Але час покаже... Робили різні: В лушпинні цибулі, то взагалі №1 для нас швидко, зручно та все під рукою. Колись ходила на гурток образотворчого мистецтва, то перед Великоднем робили писанки, крапанки і дряпанки... Жаль що не фотографувала тоді.
Одного року пробувала вдома робити писанки, щось не дуже виходило...
Цього року планую зробити обтягнуту бісером...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення happymami » 11 березня 2012, 03:20

Nymydora написав:2) можна зробити писанки в техніці декупаж - повирізати з серветок гарні квіточки-візерунки, поприклеювати до крашанки, покрити лаком для нігтів (останній момент мене трохи насторожує - чи не перейде лак, та і клей також, через шкарлупку?)

ну якшо ти так хотіла природності, то лак в землі теж довго і нудно буде лежати ;) Тому раджу взагалі не лакувати. Або, на крайняк. розбавити ПВА з вдою і покрити ПВА. Він при висихання робиться фактично (ФАКТИЧНО!!!) прозорим. Але - нашо вам лакувати? Якшо ви хочете лише посвятити і їсти? Такшо - варіант з салфетками доволі кльовий. Вирізали, приліпили, псвятили і екологічно з'їли. Лак для нігтів не повинен би був перейти на яйце (ну через нігті ж не проходить ;) ). Але - по перше мудозатися з тим лаком прийдеться огого (пензличок же маленький). Ну і не одну банку доведеться використати. Та ще й смороду. Бе. такшо я твоєю ідеєю і сама скористаюся але без лаку. Якось тай протримаються ті салфетки. На крайняк - суперклеєм каплю капну і будуть триматися.
Або є ще такий варіант - декоративний лак-спрей. Такий, як взуття малюють. Я років 5 тому як банку купила, так до сих пір ще не вибризкала. Правда воняє він теж ого-го
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Nymydora » 11 березня 2012, 10:05

Я так зрозуміла, що то не все яйце лаком покривати, а тільки малюнок. А про розвести ПВА - це ідея! Цікаво, а чим взагалі можна замінити клей. Може клейстером яким?
Я схиляюся також до декупажу, а ще зроблю зі стрічками і, можливо, дряпанку, якщо встигну
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Поперед.Далі

Повернутись до Великодні свята

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей