Глобальні оголошення!

Роди няньку а тоді ляльку

Роди няньку а тоді ляльку

Повідомлення krapk@ » 28 квітня 2011, 14:12

я не один раз чула цю, як на мене, дурну приказку. До мене не дуже доходив її зміст.
Вже більше місяця з нами в парку гуляє дуже молода дівчина (14-15 років) з однорічним хлопчиком. Я не дуже її розпитувала хто вона, зараз всяке можливе, але впринципі правильно думала-це не мама, а сестричка того хлопчика. От загдую коли мені було 5, родилася моя сестра і мама часто заставляла мене з нею гратися. Думаю, що і в цієї дівчини є свої, цікавіші справи, ніж бавити брата. Ні, ви не подумайте, я не проти щоби допопмогти мамі, КОЛИ ТА ГОТУЄ ВЕЧЕРЮ і побавитится з дитиною, але я проти, коли батьки перекладають свої батьківські обов'язки на старших дітей.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: Роди няньку а тоді ляльку

Повідомлення Olysa » 28 квітня 2011, 14:29

krapk@ згідна з вами.Тим більше якщо дівчинці 15 років,їй по парку хочеться погуляти з подружками а не з дитиною
Olysa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 41 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: Дві донечки

Повідомлення Галина » 28 квітня 2011, 14:39

Я в 14-15 років своїх 2-рідних братиків і сестричок бавила, сусідських дітей, але я сама того хотіла, мене ніхто не заставляв і це було не дуже часто. Навіть в 15 років це ще дитина, в неї є свої друзі, якісь свої справи, навчання в кінці-кінців. Я вважаю, що це не справедливо стосовно дитини не давати їй можливості бачитися з друзями і постійно займатися молодшим братиком чи сестричкою. Я би й не довірила з таким маленьким карапузиком гуляти дитині (хіба що в дворі), а що як маля їсти захоче чи просто закатає істерику, як та сестричка має допомогти?
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення КлубНіка » 28 квітня 2011, 14:48

Згідна в тобою. Нерозумію я таких батьків які перекладають на старших дітей СВОЇ батьківські обовяски. Дорослі люди народжують дітей для себе і лише для себе. Скільки б років не було старшій дитині, вона впершу чергу дитина, а не нянька для братика чи сестрички. Так допомогти трішки, замічу саме ТРІШКИ мамі, це обовясково, допомогти інколи переодіти, чи погратись трохи поки мама порається по дому, навіть можливо інколи (раз в місяць) з годинку погуляти на вулиці. Але не перекладати купу обовязків. Діти скоро виростуть і ще сповна наняньчаться своїх дітей. Бо інакше награвшись з братами і сестрами зачасту такі діти ще дуже довго, а інколи і взагалі не хочуть мати власних дітей.
Я навіть реальний приклад такий маю. Друг мого чоловіка з дуже багатодітної сімї (їх в сімї 11). Він найстарший, ну і відповідно практично усіх своїх сестер і брата (у них в сімї 9 сестер і 2 брати) виняньчив саме він, бо його як старшого завжди заставляли бавитись з ними. Зараз йому майже 30 і він відкрито говорить, що своє він вже виняньчив. Більше нехоче. КАже, що навіть якщо він колись і одружиться, то більше як 1 дитину він не хоче.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Marta » 28 квітня 2011, 15:58

КлубНіка написав:Діти скоро виростуть і ще сповна наняньчаться своїх дітей. Бо інакше награвшись з братами і сестрами зачасту такі діти ще дуже довго, а інколи і взагалі не хочуть мати власних дітей.

Тільки що хотіла написати. Також знаю такі випадки, що потім не хочуть мати своїх дітей, бо ті діти їм фактично вкрали власне дитинство, от вони й надолужують.
Marta Офлайн

Повідомлення krapk@ » 03 травня 2011, 19:29

питала я сьогодні її маму по цій темі. Вона каже, що не заствляють, але тіпа просять, що дуже треба. Я питаю а коли уроки робить-пізно вечором. Тобто на лічку, лиш шкільні перерви лишаються. Печально.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення happymami » 26 листопада 2011, 04:16

В моїх знайомих старші нормально бавили молодшу і водили в садок, бо розуміли, шо треба. Але вони вже конкретно старші. Там різниця більше, ніж 10 років. Тому для них це навпаки - тренування ;-)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Alisa » 26 листопада 2011, 05:19

Сестра мого чоловіка (в них 14 років різниці) часто гадує, як її подруги йшли гуляти містом, шукати пригоди, знайомитись хлопцями ... а вона брата по двору катала.

П.С. Але ми з чоловіком часом жартуєм , що Ілічка в нас для любові :heart: , а Данічку народим, щоб нас на старість глядів :cleaning:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Перлинка » 26 листопада 2011, 12:47

Alisa

а може буде Даночка,а не Данічка ?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення TanenRom » 26 листопада 2011, 20:54

Alisa ага, у нас така ж ситуація і відбулась - чекали на Данічку, а народилась Даночка :grin:
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Далі

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей