Marta » 21 квітня 2011, 02:06
Я відношуся нормально до різних субкультур, поважаю самовираження як таке, і дійсно зачасту- це талановиті і цікаві люди.
От Перлинка, ти кажеш, що в них майже у всіх депресивний стан. Правильно, бо люди талановиті із широким кругозором, іншим баченням- вони зачасту багато думають, в них розвинений і багатий внутрішній світ, вони шукають себе, і депресивні стани- то не дивина в таких людей (творчих, не таких, як всі).
Вони починають шукати себе, виражати, і знаходять однодумців, людей, які їх розуміють, часто відносять себе до тої чи іншої субкультури. Багато хто, шукаючи себе, може належати до тої, а потім до іншої субкультури, хоча от хіппі і скіни- то два протилежних поняття, не думаю, що можна перейти від того до того.)
Але, з іншої сторони, я погоджуюсь з тобою, що субкультура- то вже не САМОвираження, то підкорення правилам субкультури, а то вже також рамки, і ти стаєш тою самою "масою", тільки в субкультурі. )
Чого я не люблю- то це скінів. Бо мій світогляд схожий до хіппі, я не розумію расизму і великої любові саме до своєї нації і таку агресивність до іншої...
Також не подобаються на даний момент готи, сатаністи, металюги, бо то все "морок")), хоча раніше також слухала рок, носила чорне і браслети з шипами)), хоча то було саме вираження, я не була ні в якій субкультурі.
Найчастіше то все приходить в 14-15 років, коли дитина стає дорослою, почувається вже самостійною, проте дуже самотньою, і постійно питає в себе :"Хто я ?",
А от коли поза 30 приходять до котрогось напрямку- то вже обдумано і серйозно має бути...) :tipok:
Я думаю, от на рахунок дітей, не варто забороняти себе виражати, адже не обов"язково це алкоголізм і наркоманія, бо в такому віці і так дуже виражене відчуття, що тебе не розуміють, особливо батьки, а як заборонити-то дитина ще більше замикається, озлоблюється, і таки робить своє, просто батьки нічого не знають,
так що краще знати і непомітно контролювати.)