Глобальні оголошення!

А ваш малюк смоктав пустушку?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Ви з соскою?

Ви можете обрати до 5 варіантів відповіді

Переглянути результати

Re: А ваш малюк смоктав пустушку?

Повідомлення alenka » 31 березня 2010, 15:17

а нам 3 місяці і ми навіть не думали купувати пустушку, спершу ротик ітак був зайнятий цицьою, не було куди ту пустушку пхати, тепер місце циці кулачки зайняли :) у вільний від поїдання час
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 243 раз.
Подякували: 316 раз.

Повідомлення svetla » 31 березня 2010, 23:55

Я все ж таки якось наважилась на пустушку,як донечці був 1місяць. Не могла і на хвилинку положити її вдень без груді.Але це не помогло,дитина хотіла мами... Вона трошки випльовувала,потім був період коли засинала наніч з нею,а тоді випльовувала,а потім це стало просто черговою іграшкою. :)
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення mari » 01 квітня 2010, 00:17

Liza написав:не давала я малому пустушку. моя мама намагалася вламати мене, щоб дати. потім чоловік купив - каже, що нехай собі буде на всякий випадок. але коли я уявляла собі, що дала пустушку дитині, то перед очима поставало обличчя mari із засудливим виразом - і мені ставало соромно.
куплені пустишки ми віддали колезі, молодшому від мого Святика на 19 днів - його батьки всеодно збиралися купувати, а мені незручно вправляти їм свої мозги - не маю морального права з моїм то невеликим досвідом.

ОГО, як люди лякаються! Може комусь я снюсь по ночах??? :unknown:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Liza » 03 квітня 2010, 20:26

я ж не кажу, що мені було страшно, а кажу, що було соромно :D
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення mari » 03 квітня 2010, 20:27

Ой, Ліза ну як Вам має бути соромно? Ви ж наша відмінниця :congratulate:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Liza » 03 квітня 2010, 20:32

соромно бувало тільки в уяві, коли я уявляла, що даю пустушку дитяті.
а так - всьо ок, я безсоромна :)))))
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Любов » 14 січня 2011, 17:02

як була вагітною, то вважала, що пустушку потрібно купувати, думала вона має бути в кожної дитини, куди ж без неї, самі з пустушками виросли, ну і ще думка оточуючих впливала, які постійно розповідали яке то благо для немовлятка, купили її . стоїть ні разу не вживана дотепер :nea: , малюк був настільки спокійний, що і не довелося її використати, потім сам не захотів, плювався. навіть тепер не уявляю свою дитину з пустушкою.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Радмила » 14 січня 2011, 18:05

Мені здається, тут все індивідуально.
Здоровій дитині пустушка непотрібна. Я своїй меньшій не давала і ми успішно без неї виросли. А старшенька була страшно неспокійна. Засинала погано, ми її затрушували постійно. Як часто давала груди, то так фонтанувала потім тим молоком. Видно було, що їй забагато, а без смоктання заспокоїтись не могла. То ми стали давати пустушку дитина трохи спокійніша стала, і перестала фонтани пускати. Відлучили вже за третім разом після двох років. Хоч в нас пустушка була лише для сну. Я на вулиці їй не давала і вдома теж вона з нею не ходила.
Хоч я зараз як дивлюсь на діток з тим в зубах на вулиці, так ніби кляп дитині в рот запхали.
Тішусь, що мацьопі вона не знадобилась.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Marta » 14 січня 2011, 22:41

В нас також не було пустушки- всі дивуються, як дитина до 2-х років жодного дня не смоктала пустушку.
Але були груди. І кожен писк- зразу давалися груди.
Пустушка призначена для тих, хто по якихось причинах груди не смокче.
Не будеш же давати кожного разу суміш?

Єдине, коли я б все ж була не проти пустушки- то зимовий сон надворі.
Як я намучилась, як Ліза проснулась, наприклад, після півгодини гуляння, заколисати не виходить, дитина кричить, то руки в ноги- і додому цицьку давати, бо надворі зимою я не ризикну груди витягнути.)
А якщо відійшла десь далеко?
То тут два варіанти- або в слінгу носити (тоді дитина так не просинається), але то страшно на льоду, хіба купувати ті штуки на ноги протильодові, щоб не падати, або мати пустушку.
Але коли дитина не смокче пустушку, то вона її за першим разом і не захоче брати (знаю по знайомих, що стільки всяких пустушок перебрали, поки взяла дитина), то не знаю.
Після Лізи я вже менш категорична.
Дивилася б по дитині і по ситуації.
Marta Офлайн

Повідомлення Anyri » 14 січня 2011, 23:08

Моїй дитині пулю дали коли я була в лікарні. Потім вдома майже не давала, а він і не просив, так і не даю. Зараз даю тільки на вулиці і тільки тоді, коли довго не вдається заспокоїти, або коли починає обслинювати край комбєзіка
Anyri Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Все, що полегшує побут з дітками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Heise IT-Markt [Crawler] і 1 гість