Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Чи потбен дитячий садок дитині?

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 02:16

Marta написав:загалом це діти з одного двору чи району, я також спілкуюсь з деякими дівчатами, з якими ходила в садочок, хоча вже багато живуть не тут.

то так і виходить, що спілкуються в садочку тільки тому, що всі в садочку?
тому що немає більше можливості діткам достатньо часу гратися разом?

а взагалі, Марта, з тобою згідна.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 14 квітня 2011, 02:23

mala-karta написав:то так і виходить, що спілкуються в садочку тільки тому, що всі в садочку?тому що немає більше можливості діткам достатньо часу гратися разом?

та і це також, якщо чесно....От цього року абсолютно всі, з ким ми гуляємо, йдуть в садок. Так що це також має місце.
Marta Офлайн

Повідомлення Ірунця » 14 квітня 2011, 22:31

Я за садочки. Тому буду писати односторонньо :)
- не кожна дитина може ходити в дитячий садочок,
- не кожній дитині це потрібно,
- не кожен дитячий садочок підходить вашій дитині,
- не всі вихователі і діти в групах будуть відноситися до вашої дитини так, як хочете ви.

Аргументи дуже хороші. Погоджуюсь. Кожен аспект треба досконало проаналізувати, і вибрати найоптимальніше для дитини.
Фундамент особистості, її основні риси та характеристики закладаються і формуються до 5-7 років і на цей період припадає час відвідування дитячого садочку.

Фундамент особистості і характеру дитини формується ще на генному рівні, і далі 9 місяців в утробі матері!
Знаю одну легенду, правда не достеменно, тому хто знає її краще - прошу виправте.
"Якось до одного філософа прийшли молоді батьки, і кажуть: "Ви така мудра людина, стільки всього знаєте. Підкажіть нам, будь ласка, як добре виховати нашу дитину? " "Якого ж віку ваша дитина?" - запитав їх мудрець. "Тільки народилася" - відповіли ті. "Потрібно було із цим питанням прийти набагато раніше" - така була його відповідь.

Та й до трьох років дитина перебуває все таки з мамаю, і у вас є повно часу для того щоб "укріпити" все те що ви вже "заклали" в дитину!
В дитячому садочку, навіть найкращому, 100%-індивідуального підходу до дитини вам не забезпечать. В дитячому садочку в основному до діток застосовують колективний підхід, вчать слідувати установленим правилам. Я б не сказала, що такі методи допомагають дитині розкритися повністю.

Також згідна.
А в школі, як видумаєте застосовують індивідуальний підхід до навчання, чи керуються загальноприйнятими правилами по відношенні до усіх дітей? А особистість же продовжує розвиватися і в школі.
Для чого, наприклад, дитині таке спілкування, при якому вона почуває себе ображеною чи приниженою? Дитині необхідне позитивне спілкування! Їй життєво необхідно відчувати себе особистістю, яку поважають. Погодьтеся, ви не зможете гарантувати, що в дитячому садку в дитини не будуть забирати іграшки, ображати чи карати - а вашій дитині це потрібно?

А далі в житті ви зможете це гарантувати? Зможете гарантувати, що дитина не буде себе почувати ображеною і приниженою у спілкуванні з дітками у вашому дворі, чи в тій же школі? Чи й в цьому її обмежити?
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення Перлинка » 14 квітня 2011, 22:57

я за садочки ,бо мої діти люблять туди ходити

доця засмутилась,коли дізналась що в тернопільському садочку будуть інші дітки,вона думала шо ті самі .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 23:26

Ірунця написав:Зможете гарантувати, що дитина не буде себе почувати ображеною і приниженою у спілкуванні з дітками у вашому дворі, чи в тій же школі? Чи й в цьому її обмежити?

в школі дитина проводить не стільки часу, скільки у садочку.
В школі є перерви, де можна зайнятися хто чим хоче.
Школу мона вибрати відповідно до нахилів дитини, які будуть цінуватися саме в тій школі. Точно так само мала б обиратися і спеціальність, правда?
І хотілося б, щоб моя дитина знала, що з образами та приниженням не треба миритися.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 23:31

Ірунця написав:Та й до трьох років дитина перебуває все таки з мамаю, і у вас є повно часу для того щоб "укріпити" все те що ви вже "заклали" в дитину!

ну а потім? хай дитиною займається хтось інший?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 14 квітня 2011, 23:33

мала -карта ,не давай в садок
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Re: Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 23:42

Перлинка, на жаль, дитячий садок потрібен мені :(
Буде можливість - не даватиму.
Хіба сам захоче.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Re: Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення Перлинка » 14 квітня 2011, 23:43

mala-karta написав:Перлинка, на жаль, дитячий садок потрібен мені :(

то ходи туди сама,а дитину лиши дома :grin:
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Melisa » 14 квітня 2011, 23:45

Мені здається садок потрібен. Хоча на підсвідомому рівні я ще не дуже готова віддавати доню туди. Але коли усвідомлюєш, що з кожним днем, з кожним роком стає дедалі гірше жити і пристосовуватись до умов, до людей, до їх жорстокості і т.п., то думка приходить сама по собі. Дитину треба віддавати в садок-школу особливо для того, щоб вона навчилась жити: навчилась себе захищати (мама з татом вчать, а в садку дитя проходить практику), боротись, відстоювати свої права, дружити і ще багато всякого потрібного.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей