о.Мартин написав:Кров - тканина організму, що виконує важливі функції в забезпеченні його життєдіяльності. Якщо людина стікає кровю - вона трачає сили, кисню, життя. Люди завжди бачили звязок між кровю та життям. Я вважаю, що у євреійській ментальності тих часів, кров вважалася не тільки життєдальною, але і містичною, як Ви кажете. У крові вони бачили Божий дух, саме життя, дане Богом. Кров - свята, яка належить Богові - Він дарує життя, життя його власність.
Кров складається з плазми крові і формених елементів (клітин), яких у хребетних тварин і людини є 3 групи: еритроцити, лейкоцити, тромбоцити (виробляються кровотворними органами). Тодішні люди про це не знали, тому точніше місцезнаходження крові немає у Біблії.
Біблію не можна завжди приймати дослівно чи буквально. Це не така книга. Хоча є християни які приймають Біблію дослівно, завжди.
о.Мартин написав:Tetyana....
Якщо прочитати цю тему... відповідь, як на мене - ясна - ТАК!
о.Мартин написав:Я особисто не розумію чому їсти кров вважається важким гріхом? Крім старозавітньої заборони, я не можу зрозуміти чому сьогодні у ХХІ столітті важливий такий припис, і порушення такого припису засудить мене до вічного пекельного вогню?
[/color]
Перлинка написав:Тобто ті хто приїжджали часто ,переважно щороку на праздник-її не їли.
Повернутись до Духовне спілкування
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей