Глобальні оголошення!

Чи можна християнам їсти кров?

Модератори: олеся, Tajga

Re: Чи можна християнам їсти кров?

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 15:54

вас же цікавить чи є гріхом не ходити до церкви,чи треба святити іконки,постити,бити поклони і т.д ?

зрешою на це все також можна дати одну відповідь,що того всього можна робити ,а головне любов до ближнього

Так це найголовніше що може бути,любов до Бога та до Ближнього ,саме це впливає на спасіння

все решту ж вторинне ,але воно має місце бути.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення christian » 11 квітня 2011, 16:17

тут дуже вдало підходить цитата апостола Павла:
Все мені можна, але не все на користь. Все мені можна, але я не дам нічому
заволодіти мною.
christian Офлайн

Повідомлення Nymydora » 11 квітня 2011, 21:59

Крістіан :гуд: :гуд: :гуд:
до всього треба підходити з вірою, але без фанатизму.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 22:06

ну як це з фанатизмом чи без?

або виконуємо,або порушуємо ,в чім тут фанатизм?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 22:08

тоді можна іноді й заповіді не вбий не дотримаувати,щоб без фанатизму :?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення о.Мартин » 12 квітня 2011, 11:32

Душа - нематеріальне буття. Вона не знаходиться "у" крові. Також вона не знаходиться "всередині" нашого тіла (тобто під шкірою!!!). Людина складається з тіла і душі. Тіло - це кров, мязи, кості, мозок, кишки тощо. Душа - це вічне, нематеріальне, духовне, розумне буття нашої людської істоти. Людина - це цілість двох елементів - матерії та нематерії... тіла і душі... Тому душа не перебуває "всередині" чи "у" тілі як таке. Коли стікає кров, разом з кровю не виходить наша душа. Коли переливаємо кров чи даруємо кров ми не даруємо нашу душу (це позиція Католицької Церкви).

Раджу прочитати кілька трактатів християнської антропології...

Я дуже добре розумію, що кожна людина може мати свою власну думку про ці та інші справи, але я подаю тільки науку Церкви, тим більше Католицької Церкви, більше того, (хіба що сам вказую про це), я не подаю...
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення Перлинка » 12 квітня 2011, 12:07

Я розумію що ви тлумачете логічно,але є ще й містичний аспект,яких в христянстві надзвичайно багато.Бо логічно не можна пояснити наприклад сотворення світу за 6 днів і т.д
Але виходить що позиція церкви суперечить Біблії,чи ви не згідні що ці слова до ізраїльського народу говорив Господь?
(Левит17:10):
10 Если кто-нибудь из дома Израиля или живущий среди вас пришелец будет есть какую-либо кровь, я обращу своё лицо против того, кто будет есть кровь, и истреблю его из его народа. 11Ведь душа плоти в крови, и я предназначил её для жертвенника, чтобы вы совершали искупление своих душ, так как именно кровь совершает искупление, потому что в ней душа. 12 Вот почему я сказал сыновьям Израиля: „Никто из вас не должен есть кровь, и никакой пришелец, живущий среди вас, не должен есть кровь“.
13 Если кто-нибудь из сыновей Израиля или живущий среди вас пришелец поймает на охоте зверя или птицу, которых можно есть, то пусть выпустит из добычи кровь и покроет её землёй. 14 Ведь душа всякой плоти — это её кровь; душа — в крови. Вот почему я сказал сыновьям Израиля: „Не ешьте кровь никакой плоти, потому что душа всякой плоти — это её кровь. Любой, кто будет её есть, будет истреблён“
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення о.Мартин » 12 квітня 2011, 12:20

Так... це слова Біблії... ніхто їх не заперечує... але знову же потрібно вміти читати Біблію...
Також потрібно розуміти значення цих цитатів... які ви подали жирними великими буквами...
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Перлинка » 12 квітня 2011, 12:29

То яке їх значення?
Ви думаєте воно на той час не було буквальним?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення о.Мартин » 12 квітня 2011, 13:32

Кров - тканина організму, що виконує важливі функції в забезпеченні його життєдіяльності. Якщо людина стікає кровю - вона трачає сили, кисню, життя. Люди завжди бачили звязок між кровю та життям. Я вважаю, що у євреійській ментальності тих часів, кров вважалася не тільки життєдальною, але і містичною, як Ви кажете. У крові вони бачили Божий дух, саме життя, дане Богом. Кров - свята, яка належить Богові - Він дарує життя, життя його власність.

Кров складається з плазми крові і формених елементів (клітин), яких у хребетних тварин і людини є 3 групи: еритроцити, лейкоцити, тромбоцити (виробляються кровотворними органами). Тодішні люди про це не знали, тому точніше місцезнаходження крові немає у Біблії.

Біблію не можна завжди приймати дослівно чи буквально. Це не така книга. Хоча є християни які приймають Біблію дослівно, завжди.
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей