oksana.tesliuk » 17 лютого 2011, 19:26
Маю теж цікаву історію. Не таку зіркову, як в pan_kotskyy, але... :o :o
Свого сина я годувала лише 1 рік і 9 місяців, бо саме в цей період я повернулася на роботу і відразу ж поїхала у відрядження на тиждень. Було дуже шкода завершувати цей процес, бо малюк аж співав біля мене. А ще обдаровував мою цицю такими пестощами, яких не знав навіть його татко! Але мені страшенно бракувало спілкування, тому навіть чоловік був однозначним: "На роботу!" Коли повернулася додому після поїздки, малюк прибіг до мене, почав тицяти носика під пашку, а потім раптово відвернувся. А на обличчі - такий жаль та образа, що я аж розплакалася! Але він обійняв мене за шийку і не відпускав довго-довго. Так ми помирилися.
Але цікава моя історія зовсім не цим.
Ще коли я була вагітна, вийшла у декрет, в мене з'явилася коліжанка, приблизно на такому ж терміні вагітності, як у мене. Тільки у неї це була вже друга вагітність. Ми часто разом гуляли, ходили за покупками для малюків... Якось вона зупинила мене біля полиці з пляшечками та сосками і почала активно вибирати собі, як вона казала "одні з найнеобхідніших речей"! Я, начитавшись про користь грудного годування, запитала: "Ти що не збираєшся годувати самостійно?" Вона відповіла, що годуватиме, але оскільки вона не дуже "молочна" (старшого сина годувала не довго), то ці речі все одно знадобляться. Іронія долі в тому, що коли нашим діткам було десь по півтора місяці, вона подзвонила до мене і, ледь стримуючи сльози, просила погодувати її донечку! Виявилось, що в неї раптово почало зникати молоко, а доня не приймала жодної суміші - рвала фонтаном від них. Лікарі лише розводили руками і казали пробувати різні суміші: "Якусь та й прийме!" Так моя коліжанка мучила своє дитя тиждень!!! А в результаті - в дитинки страшенне виснаження, темні круги під очима, кволість... І це лише те, що я побачила, коли вони того дня до мене приїхали. А що ще було з тою дитинкою, то можуть сказати лише лікарі.
Так, протягом трьох тижнів я годувала Андрійка та Оленочку! Щоранку коліжанка приїжджала з донечкою до мене і в нас була веселенька компанія аж до самого вечора:) Вона ще просила мене зціджувати трохи молочка для Оленки на ніч, але я такого ніколи не робила, тому видавити з себе більше 10 грам мені не вдавалося. Тому мамі Оленки довелось зберегти власні нічні годування. А через три тижні коліжанка зателефонувала і, полегшено зітхнувши, повідомила: "Оленка таки прийняла суміш!"
Зараз мій син чекає народження братика, бо ж, хоч і молочна, але сестричка у нього вже є! :)
А всім майбутнім мамам хочу сказати: "Ви обов'язкового годуватимете своїх малюків самостійно, якщо ВИ САМІ цього захочете!"