Глобальні оголошення!

А ви годували?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Скільки часу ви годували дитину грудьми?

Повідомлення Liljondr » 07 лютого 2011, 01:49

pan_kotskyy написав:2,9 і продовжуєм.
Мало того, якось вночі просинаюсь, бо хтось кричить. Виявляється, кричить тато, бо малий в нього цицьку ссати надумав, побачив і рішив, а чому б не спробувати? поки татко спить, при чому вперто продовжував домагатися тої татової циці поки я не запропонувала кращої альтернативи.

цю історію десь у себе однозначно збережіть. Бо це суперовий життєвий анекдот. :thumbsup:
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення oksana.tesliuk » 17 лютого 2011, 19:26

Маю теж цікаву історію. Не таку зіркову, як в pan_kotskyy, але... :o :o
Свого сина я годувала лише 1 рік і 9 місяців, бо саме в цей період я повернулася на роботу і відразу ж поїхала у відрядження на тиждень. Було дуже шкода завершувати цей процес, бо малюк аж співав біля мене. А ще обдаровував мою цицю такими пестощами, яких не знав навіть його татко! Але мені страшенно бракувало спілкування, тому навіть чоловік був однозначним: "На роботу!" Коли повернулася додому після поїздки, малюк прибіг до мене, почав тицяти носика під пашку, а потім раптово відвернувся. А на обличчі - такий жаль та образа, що я аж розплакалася! Але він обійняв мене за шийку і не відпускав довго-довго. Так ми помирилися.
Але цікава моя історія зовсім не цим.
Ще коли я була вагітна, вийшла у декрет, в мене з'явилася коліжанка, приблизно на такому ж терміні вагітності, як у мене. Тільки у неї це була вже друга вагітність. Ми часто разом гуляли, ходили за покупками для малюків... Якось вона зупинила мене біля полиці з пляшечками та сосками і почала активно вибирати собі, як вона казала "одні з найнеобхідніших речей"! Я, начитавшись про користь грудного годування, запитала: "Ти що не збираєшся годувати самостійно?" Вона відповіла, що годуватиме, але оскільки вона не дуже "молочна" (старшого сина годувала не довго), то ці речі все одно знадобляться. Іронія долі в тому, що коли нашим діткам було десь по півтора місяці, вона подзвонила до мене і, ледь стримуючи сльози, просила погодувати її донечку! Виявилось, що в неї раптово почало зникати молоко, а доня не приймала жодної суміші - рвала фонтаном від них. Лікарі лише розводили руками і казали пробувати різні суміші: "Якусь та й прийме!" Так моя коліжанка мучила своє дитя тиждень!!! А в результаті - в дитинки страшенне виснаження, темні круги під очима, кволість... І це лише те, що я побачила, коли вони того дня до мене приїхали. А що ще було з тою дитинкою, то можуть сказати лише лікарі.
Так, протягом трьох тижнів я годувала Андрійка та Оленочку! Щоранку коліжанка приїжджала з донечкою до мене і в нас була веселенька компанія аж до самого вечора:) Вона ще просила мене зціджувати трохи молочка для Оленки на ніч, але я такого ніколи не робила, тому видавити з себе більше 10 грам мені не вдавалося. Тому мамі Оленки довелось зберегти власні нічні годування. А через три тижні коліжанка зателефонувала і, полегшено зітхнувши, повідомила: "Оленка таки прийняла суміш!"
Зараз мій син чекає народження братика, бо ж, хоч і молочна, але сестричка у нього вже є! :)
А всім майбутнім мамам хочу сказати: "Ви обов'язкового годуватимете своїх малюків самостійно, якщо ВИ САМІ цього захочете!"
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення Liljondr » 20 лютого 2011, 01:31

oksana.tesliuk написав:Так, протягом трьох тижнів я годувала Андрійка та Оленочку!

О, то ви справжня молочна мама Оленці :thumbsup:

oksana.tesliuk написав:А всім майбутнім мамам хочу сказати: "Ви обов'язкового годуватимете своїх малюків самостійно, якщо ВИ САМІ цього захочете!"

Оце правда. Як себе жінка накрутить то так і буде. У мене мама годувала мене до 3 місяців, а брата лише до двох . І груди в мене зовсім не великі. Але я дуже і дуже хотіла годувати малечу. І нічого до 10 місяців догодувала. Незважаючи на гени і тд. Знаю що це зовсім не багато, в порівнянні з мамами-молочними героїнями, що тут на форумі, але я і цим результатом пишаюся.
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення oksana.tesliuk » 20 лютого 2011, 22:21

Liljondr написав:У мене мама годувала мене до 3 місяців, а брата лише до двох .

Мене мама теж годувала лише 3 місяці! І розмір чашечки в мене лише "А" :oops: (в мами мабуть "Е")! Але було велике бажання годувати свою дитину самостійно і довго. Дякувати Богу, що в той час, коли я народжувала, в пологових вже практикували спільне перебування матері і дитини, годування за вимогою, на відміну від тих 60-80-их років, які припали на наших матерів. Тож з годуванням в мене все вийшло :) Єдиною проблемою було те, що дитячий лікар в пологовому ніяк не могла мені пояснити, як правильно прикладати дитинку до грудей. Тож спочатку були трохи тріщини. Але згодом ми з малюком порозумілися і все пішло "як по маслу"!
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Микола 19.05.2011

Повідомлення vikhrist » 15 березня 2011, 17:50

Я годувала свою доню грудьми майже 2 роки. Два тижні не дотягнули, набридло її мамине молочко.
А розмір бюста і об,єм молока мабуть не пов,язані між собою. В мене скромний В , а молока було ого-го. Згідна з іншими мамуся , головле настрой!!
vikhrist Офлайн

Повідомлення tetyana » 11 квітня 2011, 15:13

Годувала до року і 4 міс., поки не потрапила в лікарню з запущеною пневмонією - після антибіотиків годувати вже було не можна. Прийшлось відлучати в екстренному порядку. А так, напевно, годувала б і далі.
tetyana Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 98 раз.
Подякували: 25 раз.
Діти: три хлопчики

Повідомлення happymami » 13 травня 2011, 02:17

шо такоє? Чому ніхто мене не вітає з дворіччям годування??? ;-) Сама незчулася, як 2 минуло. До сих пір мені серце стискається, коли в аптеці мамуся купує кашку немовлятку. Всім дівчаткам, котрі ще не заміжні навіть, кажу шо не буває так. шоб не було молока. І кажу шоб знали, шо то стереотип про молочних чи не молочних мамусь
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Natalinda » 13 травня 2011, 09:27

happymami вітаю! Ти молодчика :гуд:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення krapk@ » 13 травня 2011, 09:45

на жаль буває, є одиничні випадки коли дійсно в мами нема молока. Але вони одиничні. Я теж вже втомилася пояснювати всім, що прикладай частіше, молоко буде появлятися, а то в більшості аргумент-мало молока, дитина кричить-голодна. В мене теж було мало. Я з 2 місяців годувала щоразу 2 грудьми ще й електричний молоківдсмоктувач купила, щоб збільшувати приплив молока, бо синок був трішки ледачий. Добами сиділа на дивані і годувала. Але я перемогла в цій битві. Моя дитина сумішей не їла зовсім. А зараз він вже хитрий, коли можна меньше ссати то він навпаки. Літо ще точно буду годувати, хай зуби вилізуть.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення oksana.tesliuk » 13 травня 2011, 09:54

happymami :clapping2: :clapping2: :clapping2: :clapping2: :clapping2:
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Микола 19.05.2011

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей