Глобальні оголошення!

Моя дитина- лівша

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Моя дитина- лівша

Повідомлення olgakr » 29 березня 2011, 15:48

В нас теж лівша росте .В 3 роки вже добре видно .Коли даєш їй ручку,чи ложку в праву руку, то вона підсвідомо перекладає їх у ліву руку. mari, як поїдете в Лондон, ми до вас на черзі - купіть нам ножиці спеціальні, і ще шо там є цікавого.
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення mala-karta » 10 квітня 2011, 01:04

я думала, що лівша - це якось гарно, мало не предмет гордощів (не такий як всі ;-) ).

А літом в парку бачила маму, яка свого десь рік з копіками малюка сварила за те, що брав лопатку в ліву ручку!!!
Та ще й сказала, що от, він такий не чемний (бере не тою рукою) і тому йдем звідси.

Що, ще живуть стереотипи, що лівша це неправильно і треба перевчати?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення happymami » 10 квітня 2011, 02:15

mala-karta написав:Що, ще живуть стереотипи, що лівша це неправильно і треба перевчати?

то не стереотип. То для блага ж дитини. Незручно лівшам в нашому світі :cry:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення mala-karta » 10 квітня 2011, 02:31

що, настільки?
навіть мишки для лівшів є
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення happymami » 10 квітня 2011, 03:13

mala-karta написав:навіть мишки для лівшів є

іра, та для лівшів багато чого є. Але де? В Лондоні? А скільки то все коштує? Мишка, ножиці, ложечки, кружечки може? Ручки, зошити... Чи кожна мама може дозволити собі то привозити хтозназвідки? В мене дитина лівша. Наразі то не дуже ще заважає. Але я переживаю. Брат лівшо-правша. Не думаю, шо йому надто некомфортно жити, не питалася, але коли ми сідали за стіл, то сварилися, бо стукалися ліктями Тобто - дискомфорт є. В школі теж є дискомфорт, сама розумієш, за партою лише з одного боку завжди. Так і зір псується і хребет. Коли положення не міняти. Тому я ту маму з прикладу троха розумію. Троха, бо я не сварю. Але якби могла перевчити - перевчала би. Не тому шо мені так хочеться. А тому, шо дитині потім краще ж буде
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення rusia » 10 квітня 2011, 08:16

mala-karta написав:А літом в парку бачила маму, яка свого десь рік з копіками малюка сварила за те, що брав лопатку в ліву ручку!!!
Та ще й сказала, що от, він такий не чемний (бере не тою рукою) і тому йдем звідси.

Просто більше розвинута права півкуля,яка відповідає за інтуїцію,творчість і т.п...і шо тут такого.В нас дочка майже 4 роки,лівша фактично з пеленок.Не перевчали і не збираємся.Це не є щось погане,прсто їй так простіше,зручніше.
rusia Офлайн

Повідомлення mala-karta » 10 квітня 2011, 11:00

happymami, а з твоїх малих хто лівша?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення happymami » 10 квітня 2011, 11:52

mala-karta написав:happymami, а з твоїх малих хто лівша?

Юрчик. Малює тільки лівою. Їсть ще коли як. Тобто я так розумію, ще не повна лівша. Я не надто спостерігала
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення ksana » 10 квітня 2011, 11:55

Про перевчання це стереотип. Зараз не перевчають лівшу. Воно може по спадковості передаватися.

| +
Про те, що шульгу не можна змушувати писати правою рукою, знають всі. Але як визначити, лівша ваша дитина чи ні, якщо вона тримає ложку то правою, то лівою рукою і при цьому орудує однаково спритно?

Є безліч тестів, що допомагають визначити, яка рука в дитини основна. Даний тест розрахований на дитину 4-4,5 років: до цього віку повною мірою виявляється перевага тієї або іншої руки. Запропонуйте дитині...

1. Намалювати будиночок, чоловічка або хоча б кілька хрестиків спочатку однією рукою, потім іншою. Часто діти відмовляються: «Я не вмію», «У мене не вийде»... Заспокойте, скажіть: «Я знаю, це важко. Але ти зможеш». Який малюнок вийшов кращим?

2. Відкрити декілька сірникових коробок у пошуках захованого ґудзичка. Яка рука робить активну дію: відкриває, закриває коробки?

3. Побудувати із сірників колодязь спочатку однією рукою, потім іншою.

4. Кинути вам невеликий м’ячик, причому покласти його треба не під ліву і не під праву руку дитини, а рівно посередині. Якою рукою вона це зробить?

5. Відкрити кілька флаконів із кришками, що загвинчуються. Основна рука та, котра більш активна. Врахуйте, що дитина може тримати кришку, а крутити сам флакон.

6. Розв’язати кілька слабко зав’язаних вузлів на шнурі. Основною вважається та рука, що вузол розв’язує, а не тримає.

7. Побудувати з кубиків будинок, вежу. Основна рука частіше бере, укладає і поправляє кубики.

8. Розкласти картки лото. Основна рука розкладає картки, інша - тримає їх.

9. Відгвинтити і загвинтити гайку дитячого конструктора.

10. Скласти малюнок з розрізаних картинок.

11. Дістати з банки ложкою кілька бусинок. Нехай спробує зробити це й однією, і іншою рукою.

12. Застебнути, розстебнути ґудзика, блискавку.

13. Скласти ґудзики в маленьку коробку.

14. Намотати нитку на котушку.

За кожне завдання поставте плюс правій або лівій руці. Якщо в родині є або були лівші, додайте один плюс у графу «ліва рука». Ліворукою вважається та дитина, ліва рука якої одержала більше плюсів.

Однак якщо маля одержало більше плюсів у графі «права рука», але малює краще лівою, нехай лівою ж учиться писати.

Перевірте заодно, які вухо, око і нога в дитини основні.

• Попросіть дитину обома руками (тільки так!) узяти будильник і послухати, як він цокає. До якого вуха вона його піднесе?

• Попросіть обома руками взяти згорнуту в трубочку газету і подивитися через неї, як через підзорну трубу. До якого ока дитина приставить «трубу»?

• На якій нозі вона довше і спритніше стрибає?

Якщо основними виявляться ліве око, ліве вухо і ліва нога, ваша дитина – лівша.
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення Перлинка » 10 квітня 2011, 12:03

найкраще коли однаково правша і лівша
памятаю в дитинстві ми з подругою по бурді вязали собі кофточки зі складними малюнками ,як то треба було намодохатись з мільйоном тих різнокольорових клубків ,щоб вязати наступний ряд і повернути полотно разом з ними,я навпроти мала стілець і пересідала ,а подружці не треба було нічого міняти та перекидати.
вона вязала набагато швидше від мене :(
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей