Глобальні оголошення!

Самостійність

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Самостійність

Повідомлення mavpusya » 02 квітня 2011, 19:54

Дуже вже мені накипіло. Щойно у темі про нас молодих читала історію Еней. А 2 хв. перед цим вислухала від бабусі мораль, що то я за така мама, що дитина собі твердою іграшкою два рази по лобі дала. Про що ж буде тема?
З якого віку ви дозволятимете, чи уже дозволили дітям бути самостійними?
Я вирішила, що дозволю від народження: не пеленала ручок, дитина прекрасно спала і не будилась, тарабанить себе часом іграшками по лобі, якби сильно вдарилась, другий, чи третій раз не зробить собі боляче. Захоче ровер, коньки, лижі - будь-ласка. Якщо це в межах здорового глузду і не загрожує серйозною травмою. Нехай падає і вчиться змалечку, нехай тренує вестибулярний апарат. В 15-30 такі падіння будуть куди травматичнішими. Ваша позиція яка?
Мій чоловік зараз страшенно хвилюється за дитину під впливом виховання бабусі. Я на 2 хвилини не можу відлучитись від дитини, якщо він вдома, а дитина ж сама в манежі! Які лижі, які коньки? :dash: Надмірна опіка точно калічить. Бо у потрібний момент не буде мінімального досвіду...
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Самостійність.

Повідомлення Melisa » 02 квітня 2011, 21:13

Умнічка! Підтримую. Якщо я спокійна виходжу з ванної, щоб повішати попрані колготи і труси донечки на батерею, а вона при цьому залишаєтсья у ванній сама, то що ж може з нею статись? Якщо ж я зхвильована буду намагатись пошвидше повішати трусіки, бо як то так, ДИТИНА САМА У ВАННІЙ, ТА ВСЯКЕ МОЖЕ БУТИ, то ото ВСЯКЕ якраз в такі моменти і стається. Веду до того, що надмірна опіка-це дуже велика шкода дитині (та і мамі теж). Так що, щодо самостійності, то тут я тебе підтримую.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення mavpusya » 02 квітня 2011, 21:46

Nelya Я би у ванній зараз точно не лишила, але як буде більшенька, напевно трусики вішатиму спокійно. :oops:
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення ЗІрка » 02 квітня 2011, 22:03

і я ще не лишу(( ми нині до шухляди губу розбили :cry: може підросте, трохи обережніший і акуратніший стане... взагалі я за "вільні руки", але то ше від дитини залежить. в деяких випадках треба бути поруч, про всяк...
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Melisa » 02 квітня 2011, 22:08

Можна і поруч сидіти, але залежно яка людина ще біля вас буде сидіти. Бо є такі особи (кажу з власного досвіду), що в будь-якому випадку зроблять з тебе винну. Н: бігла собі дитина по парку, ну і впала. То хто ж винен? правильно ніхто, бо дитина розвивається, мама не може за нею бігати і сіно стелити під коден крок. Так нє, особа кричить, шо винна мама, бо як так можна дивитись за дитиною, щоб вона собі коліно подерла??? :dash: :o :o А то, шо всі діти з тим ростуть, і шо та сама особа так само виросла, до уваги не береться!
Мабуть я вже від теми відійшла. :oops:
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 02 квітня 2011, 22:10

Ну самостійні в мене діти в розумних межах. Тобто - хоче мазюкати хату клейом ПВА - даю ПВА, даю листки, але збоку стою дивлюся, ніби займаючись своїми справами, шоб той ПВА далі паперу не вилазив. Хоче посипати клей гречкою - будь ласка - клеємо гречку на листки. Хоче в розетку пхати штекери від навушників... будь ласка... але шоб я не бачила :lol: . Ну в таких випадках в мене на розетках заглушки. Тобто, якшо й кажу шо шось не можна, то пояснюю чому. А от щодо їжі - в мене Юрчик самостійно снідає. Я не боюся лишити дитину на кухні з тарілкою сиру чи навіть супу, знаючи, шо частина хавки полюбе буде на підлозі, тюлі і на столі, але зато дитина шарить, шо таке "сям".
Я за самостійність дітей, бо згадуючи свій шкільний досвід пам'ятаю, як дехто з моїх ровесників уже борщі дома виварював, а я й яйця всмажити ще не вміла. А воно треба в житті. То саме з садіком. Я зараз з браком часу інколи доцю доводжу до брами садіковської і вона йде сама в групу. Деякі мами роблять круглі очі, а потім кажуть, а й дійсно, чом би й мені так дитину не водити? Чом би й не вчити самостійності? Я колись завжди сама в садік ходила. Ну так. інші часи були, безпечніші, але зараз я її до самої брами веду і вона сама може роздітися і перезутися. А якшо я веду ї в групу, то вона і роздітися сама не може раптом і чоботи чомусь не знімаються :lol:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення TanenRom » 02 квітня 2011, 22:10

я також за самостійність з народження, інколи можу донечку саму залишити, без проблем, але інколи вона не хоче сама залишатись.
надіюсь, що вона підросте і все зміниться :)
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Радмила » 02 квітня 2011, 22:14

Мабуть всьому свій час. І на все своє щасття. В мене чоловік клацав по каналах і натрапив на якусь передачу з кадрами з камер спостереження. :scare:
Робочі поставили у підїзді броньовані двері і відійшли, а в цей час залітає карапуз трьох років а мама на порозі ще з якоюсь жінкою говорить. Дитина потягнула упаковку і двері на неї впали і розчавили.
Чоловік мій довго не міг від того відійти. Бо то були реальні кадри. Не знаю навіщо таке тільки показувати по телевізору. Добре що я того не бачила.
Я щось прихильник того що береженого Бог береже.
Щодо ручок то я меньшу і в родомі не пеленала. І все було ок. На драбини сама навчила лазати. Меньшу поки ще страхую.
А у ваній на хвильку лишала старшу вже з 3,5 років. Але так на дві хвилинки, якщо та рушник взяти чи що. Ванна мце слизько. Дитина може і встати і послизнутись чи іграшка за бортик впаде - потягнеться. Навіщо ризикувати даремно - щоб потім собі лікті не кусати за безпечність.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Melisa » 02 квітня 2011, 22:14

TanenRom написав:надіюсь, що вона підросте і все зміниться

Ой, ще й як! Тобі у вухах постійно буде дзвонити "СЯМАААААААААА!!!!".Моє зараз так часом кричить, коли хоче посуд помити, чи капці взути, чи труси зняти...
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення TanenRom » 02 квітня 2011, 22:16

Nelya дякую за пітримку - надіюсь!!!
бо зараз в нас період - ні, все у неї ні.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей