Pavloo написав:Веди щотижневі заміри окружності живота і ваги, це допомагає ловити відхилення. Воду тримай доступною завжди, миску підніми на зручну висоту. Слідкуй за сосками і шкірою, при почервонінні маж антисептиком за погодженням з лікарем. Різкий сморід з петлі, чорні або яскраво зелені виділення, висока температура, тремор, судоми, це привід негайно їхати в клініку без очікування.
Мені вистачило чіткого плану дій, усе дізнався завдяки статті, перша вагітність у собаки, що повинен знати кожен власник, ось корисна інформація, там є
все про вагітність у собак я складав тижневий графік, огляд, УЗД на 30 день, рентген на 56 день. Харчування дробне, без самостійних добавок кальцію, кальцій тільки за призначенням.
Лікнеп по гігієні, стрижка шерсті біля петлі за 7 10 днів, чисті пелюшки і одноразові простирадла. Набір, термометр, годинник для фіксації інтервалів, стерильні рукавички, фізрозчин, шприци без голки, маленька грілка, пляшечка з соскою на випадок слабкого щеняти. Поведінка перед пологами, зниження апетиту, інстинкт копання, падіння температури приблизно на півтора градуса, у мене це спрацювало точніше за будь що.
Під час пологів не тисну, контролюю дихання, інтервал між малятами не більше 2 годин, якщо довше або сильні перейми без результату, одразу в клініку. Після, перевірка послідів, підсаджування до сосків, тепле місце без протягів. Коротко, тримай чекліст, раціон, спокій, номер чергового лікаря у швидкому наборі, і все пройде рівно.