Я часто не тушу по Європам,але вже років з десять в турецьке не вдягаюсь.
В Європі,думаю,за модою слідкують лиш дуже багаті ,ті хто в реалі може купувати собі речі з нових дизайнерських колекцій,кого зобовязує положення,робота,посада.Але в будні всеодно вдягаються ,щоб було зручно та комфортно-джинси.Ну і звісно ж молодь(яка носить демократичні марки),але в них всеодно завжди своя мода.Може я відвідувала не ті місця,але навіть в Парижі майже не бачила гарно чи просто цікаво вдягнутих людей.
Коли я,власне ,слідкувала за модою ,то купувала щомісяця глянцеві журнали "Vogue","Harper's Bazaar","ELLE",фоторепортажі (не памятаю як називались)з українських FASHION WEEK.
Ясно ,що фін .можливості купувати такі речі не було і нема,бо то тре бути мільйонером.Але ж є секонд,стоки,де завжди можна знайти щось подібне з минулих колекцій,копіювати один в один в мене на меті ніколи не було,зате з допомогою тих журналів включалась фантазія,сміливість,якась чуйка на ті речі які мені потрібні .
Тільки ,найулюбленіші речі всеодно купувались у бутиках(це,звісно, громко сказано бо які в нашій провінції бутики

)те що в нас вважається бутиком в Європі чи навіть Києві ширпотреб.
Я маю на увазі такі бренди як mango,promod,Miss Sixty,Benetton,SISLEY,Mexx,GAP.І так як ні в стоці ні в секонді мені майже ніколи не вдавалось купити ні клоьвих окулярів ні взуття ні сумки ні джинсів,то доводилось купувати у вищеперерахованих магзинах.
Ну і ще раніше турки і китайці не поспівли так за модою як тепер,тобто вийшов свіжий журнал,в якому пише що хіт сезону взуття з вузьким носком ,чи наприклад завужені джинси ,і я готова була багато відвалити за таку річ,як тільки вона зявлялась в дорогому магазині.
Коли всі починали носити подібне взуття чи джинси,купуючи на базарі для мене ті речі ставали вже неактуальними.
"Мода шокирует когда она приходит и уходит"Мені подобалось шокувати у першому випадку.