Глобальні оголошення!

Мастит після пологів — до кого звертатися?

Наші новини і оголошення, повідомлення про старт конкурсів чи зупинку в роботі форуму, актуальна інформація про зустрічі в реалі, чи акції

Мастит після пологів — до кого звертатися?

Повідомлення Yaiti » 29 червня 2025, 13:47

Народила нещодавно, і через кілька тижнів почала помічати болі в грудях, почервоніння і припухлість. Температура трохи піднялась, груди гарячі. Читала, що це може бути мастит. Спочатку пробувала домашні методи, але краще не стало. Підкажіть, будь ласка, хто стикався з таким — як лікували? І головне — до якого лікаря краще звернутись, щоб не затягувати? Чи треба одразу до хірурга, чи можна до мамолога? Шукаю клініку в Києві, де не будуть одразу лякати операцією, а нормально пояснять і призначать лікування.
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Мастит після пологів — до кого звертатися?

Повідомлення Klorio » 29 червня 2025, 14:51

У мене було те саме після перших пологів — різкий біль, набряк і температура. Лікар у поліклініці порадив “прикладати капусту” — добре, що я вчасно звернулась до нормальних спеціалістів. Їхала в Центр Мамології №1 — там є лікарі, які добре знаються на післяпологових ускладненнях. Пояснили, що це дійсно мастит, але не ускладнений, тому обійшлось без операції. Призначили комплексне лікування — антибіотики, компреси, УЗД-контроль, і вже за кілька днів пішло на покращення. Щоб зрозуміти, що це за стан і як він лікується, можеш почитати в них на сайті: https://mamolog.com.ua/poslugi/mastit/ — мені дуже допомогло. Там все по ділу, без медичних страшилок. Головне — не затягувати, бо якби ще день почекала, могло б бути гірше. Мамолог — це якраз той лікар, що займається такими випадками, тому раджу не тягнути і записатись одразу. Там і ставлення людське, і лікування ефективне.
Klorio Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Діти: 111

Повернутись до Актуально

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість