Глобальні оголошення!

Дитина обманює

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Дитина обманює

Повідомлення mala-karta » 01 лютого 2011, 04:16

задумалась серед ночі :sleep:

чому діти обманюють?
як ви думаєте, це огріхи виховання, недовіра батькам чи такий етап розвитку?

і як би ви повели б себе у ситуації, коли б дізналися, що ваша дитина збрехала вам?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: дитина бреше

Повідомлення Любов » 01 лютого 2011, 09:45

на мою думку, в дітей дуже розвинена уява, от вони собі і фантазують, а ми думаємо, що вони брешуть :head: , але це я про маленьких діток кажу, бо великі напевно вже розуміють де межа правди і брехні :) .
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Nymydora » 01 лютого 2011, 10:36

чого дитина бреше, тут багато причин може бути. Але одна з них - це страх сказати правду, бо батьки неадекватно відрегаують на неї - моралями, криками,скандалами чи ще гірше. От дитина і викручується (незалежно, скільки тій дитині - 3 чи 30). Здавалося б, найпростіший вихід - реагувати спокійно на КОЖНУ правду. Я так думала спочатку. А тепер от не знаю. А якщо дитина прийде і скаже: мама, я наркоманка чи: мама, я не була в Каті, я була в готелі з Ваньою. Реагувати спокійно??? А якщо спокій буде сприйматися, як байдужість?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення lore1ei » 01 лютого 2011, 10:57

Підтримую Нимидору!
В мене в чоловіка в сім'ї було так заведено!
Завжди батько кричав за якийсь неправильний вчинок.
Хоч ніхто сильно не бив чоловіка, але для нього важко і зараз сприймається повишений голос.
От сталась з ним така біда в 6 класі. Як грались, якийсь хлопчина кинув каменем у нього, попав в око.
Так от око боліло, батькові не казав, бо ж зараз почнуться крики за те що він встряг в таку ситуацію. Хоча в чому він винен?
Через пару годин чоловік вже не сприймав світла, око витекло...ну і почались місяці лікування....
Ще до зараз в одному оці в нього немає кришталика, бачить він все ним розмито...операцію робитимуть після 25...
І скільки ж проблем, а можна було все уникнути. Не кричати і не скандалити на дитину, не спихати всі провини на неї.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Дитина обманює

Повідомлення Ірунця » 01 лютого 2011, 13:32

Взагалі діти самі по собі не схильні до брехні, та дуже часто оточення вимагає від них цього.
Дитяча брехня буває різною. Може бути через буйну уяву; або ,щоб привернути увагу; для самозахисту; і т. п.
Я думаю, щоб запобігти дитячій брехні - не треба їх(дітей) обманювати.
Я,наприклад, пам`ятаю як на мої дитячі запитання дорослі відповідали брехнею. От є такий знак, який ставлять в місцях, де під землею проходить кабель - заборонено копати. Знаєте? Мені він в дитинстві нагадував літачок, от я й питала "Що це за літачок намальований?" Мені відповіли, що це позначені місця, де колись приземлявся літак. І пам`ятаю ще інші випадки схожі... Ну чого не сказати правду? Спостити, на рівні дитини,але правду!
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення Milichka » 01 лютого 2011, 13:43

Взагалі - що назвати обман. Я пам"ятаю, як я у років сім, у дворі дітям розказувала, що у мене під ліжком живе ведмідь, а на балконі жирафа :zybu: :zybu: :zybu: Це просто дитяча фантазія, яка з віком проходить
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Повідомлення мешканка » 01 лютого 2011, 13:53

ну...брехня-брехні різниця. Коли брехня є продуманою-то це вагомий недолік виховання. Але це вже в страшому віці... А в малявок то дійсно, більше плід бурної уяви. Чи така, свого роду гра...І правильно каже Ірунця, не треба самим брехати, ні про що...тоді й дитина брехати не буде.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Ірунця » 01 лютого 2011, 16:17

І ще приклад навести хочу, бо це дуже поширене.
На запитання "Чи любиш ти бабусю/дідуся/тьотю/братика?" буває, що діти відповідають "ні!", правда? Ну і наша реакція "Та ти що? Так казати не можна! Ти ж любиш!" Ось це і є, вроді непомітне, наше навчання брехні. А може бабуся/дідусь/тьотя живе десь далеко, і дитина до неї/нього не звикла. Може братик якраз іграшку улюблену відібрав.
Інакше треба реагувати ;-)
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення mala-karta » 01 лютого 2011, 16:24

о, так-так
в нас часто таке буває.
Малий чи розізлився перед тим, чи що - а його бабуся питає "ти мене любиш?". Ясно, що каже "ні!!!"
бабуся ображається, каже що так не можна.

І скільки я вже пояснювала, що йому 2 роки, що не треба опускатися до рівня 2-річної дитини і всерйоз на це ображатися. Не розуміє.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Ірунця » 01 лютого 2011, 17:49

mala-karta написав:о, так-так
в нас часто таке буває.
Малий чи розізлився перед тим, чи що - а його бабуся питає "ти мене любиш?". Ясно, що каже "ні!!!"
бабуся ображається, каже що так не можна.

І скільки я вже пояснювала, що йому 2 роки, що не треба опускатися до рівня 2-річної дитини і всерйоз на це ображатися. Не розуміє.

Ой про бабусь взагалі окрему тему треба створювати! :ugeek: Чи може є вже? Не дочиталася ще
Зображення
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість