Глобальні оголошення!

Зміна уявлень про сім'ю

Зміна уявлень про сім'ю

Повідомлення mala-karta » 31 січня 2011, 14:54

є в нас тема про зміну уявлень про материнство. Ну, майже всі змінили свої погляди, ставши мамою.

А створивши сім'ю? Змінились ваші погляди на сімейне життя?

В мене - оо, докорінно.
Раніше думалось, що двоє завжди знаходять спільну мову, що все так радісно в рожевих тонах.
А виявилось, що іноді буває і поганий настрій. І часом зовсім не іноді, а доволі часто.
Виявилось, що мій поганий настрій можуть непомічати. Так само, як і я - поганий настрій чоловіка.

Раніше уявлялось, що от, знайду того, коло треба і все буде в шоколаді.
Для мене було відкриттям, що сім'ю таки ТРЕБА БУДУВАТИ.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: зміна уявлень про сім'ю

Повідомлення Marta » 31 січня 2011, 15:09

Так само, в принципі.
Думала, що все буде, так, як захочу я, в мене в голові своя модель стосунків,сім"ї, а дізналась, що інша людина думала так само, в неї теж є своя якась модель...)))) так що приходиться знаходити компроміси і підлаштовуватись))
Обом!=)
Marta Офлайн

Повідомлення Ludmila » 31 січня 2011, 18:46

Мені здавалось, що має бути як в казці - чоловік носить жінку на руках, вгадує її бажання, балує і т. д., хоч мені гріх жалітись , бо практично так і є, і мені здається, що це взаємно, бо я теж стараюсь для чоловіка, щоб йому було комфортно, добре зі мною, однак я не була готова до такої кількості роботи вдома, а ще, і що найголовніше - роботи над собою, боротися з власним егоїзмом, якого в мене чимало, бо я одна в сім'ї і мене дуже балували дідусь з бабусею в дитинстві. А тут треба поступатися, знаходити компромісні рішення... Та ще ТАК багато вчитися, кожного дня будувати сімейні стосунки :heart:
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення lore1ei » 31 січня 2011, 18:50

А мені чогось здавалось, що сімейні стосунки це буденність, особливо якщо появляються діти.
На щастя це не так :)
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення мешканка » 31 січня 2011, 19:20

lore1ei написав:А мені чогось здавалось, що сімейні стосунки це буденність, особливо якщо появляються діти.

ну в когось не так...а в когось так :(
а я, навпаки, думала, що з появою дітей життя не так вже й поміняється, бо бачила приклади за кордоном і думала, що в нас так само все буде...а не тут то було... Навпаки, страшна буденність.
Ще до одруження я ідеалізувала стосунки, уявляла собі постійну романтику, "страсті мордасті", так сказати, а виявилось, що над стосунками треба трудитись і що буває багато непорозумінь, які треба вирішувати, шукати компроміс і жертвувати багато в чому власними бажаннями та прагненнями во "благо сім"Ї"
А, загалом, я дуже задоволена як в нас все складається :dance:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення lore1ei » 31 січня 2011, 19:47

Та я в курсі що в когось і не так :(
Тому і так думала.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Natalinda » 02 лютого 2011, 00:38

Ну в мене взагалі то уявлень якихось чітких не було, хоч і не гімнярка вже була, бачила як живуть батьки, знайомі різні....шось подобалося, шось ні...
Я певне була більш песимістично налаштована, тобто думала буде гірше :zybu:
А он недавно знав чоловіка доставала сварилися ми з ним толком вже чи ні, і як би то і за що посваритися.
Звісно є речі які мен не влаштовують, але я знаю шо і мене не кожен би терпів.
ТОму в мене уявлення формуються в процесі :)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Руженка » 02 лютого 2011, 01:59

lore1ei написав:А мені чогось здавалось, що сімейні стосунки це буденність, особливо якщо появляються діти.

А в мене на нещастя саме так............))))

Я сильно ідеалізувала сімейні стосунки, бачила їх в рожевих окулярах..........романтика, повага, розуміння, ніжні слова, підтримка, подарунки маленькі, приємні час від часу, а не тільки по святах.............Ех............

Проблеми були ще й до одруження, але я мабудь закохана була по вуха і не хотіла нічого бачити.............

Та проблеми зробили свою справу........КРОК ЗА КРОКОМ МИ ПОЧАЛИ РУЙНУВАТИ НАШУ СІМЮ...........

Я намагалася втілювати в життя свої плани, чоловік "махав головою"........та висновків не робив............а просто казав "Ну чо ти заморачуєшся".......Мене це бісило......взаємопорозуміння "медленно но уверенно" проходило(((((((

Все літав в небі........ Грошей нема...........Нічо будуть.........і так рік часу....... Звичайно, бісило!!!! Чи є таке глибоке і сильне кохання, якого не зколихне ось така розтановка питання???
Сварки........Примирення.......знов сварки...........
Коли підняла тему "Сумісність по гороскопу", то багато начиталась про Терезів............. Одна з реплік "Якщо хочеш втратити чоловіка - кричи!!!!!!!!" Гг, смішно, аж плакати хочеться...........Спочатку вони терплять, хитають головою, дій суттєвих не приймають, але хочуть підтримки!!!!!!!!!!!!!Зате потім беруть реванш!!!!!!!!!! Їм в один день все надоїдає, вони закриваються в собі І ТОДІ КРИЧИ ХОЧ ЛУСНИ!!!!!!!!!!! ФІГ ТАМ!!!!!!!!! НІБИ ЗАТИЧКИ В ВУХАХ!!!!!!!!!!!!
.
І ТОДІ ЇМ ПО СПРАВЖНЬОМУ АБСОЛЮТНО ПОФІГ!!!!!!!!!!! ТИПУ: "РОБИ, ЩО ХОЧЕШ.....МЕНЕ ТИ ВТРАТИЛА.........."

А я ж хотіла повноцінну сімю, намагалась наставити на свій шлях бачення сімї, якщо ти не проявляєш ініціативи.........ПОЛУЧИЛА........ОХ ЯК ОТРИМАЛА))))))))))))))

Не правильно себе поводила? Факт!! Не знайшла підходу факт!!!! Занадто напосідала??? Факт!!!!!!!!!!!

Висновок))))))))))))))))) .......Це ж треба так психологічно мене обробити, щоб я зрозуміла, що була не права, щоб відчувала себе паскудно???? А натомість йому по барабану.......тук тук............А були такі білі і пушисті.........)))))))))))

І всеодно......випєм за любов :beer: !!!!!!!!!!!!!
Руженка Офлайн

Повідомлення Nymydora » 02 лютого 2011, 02:18

Руженка, як я тебе розумію :emphaty:
я теж уявляла свою сім'ю зовсім, ну зовсім інакше... Розчарування почалися ще до шлюбу. І, мабуть, розчарування взаємні. Медовий місяць взагалі згадувати не хочеться :( Настільки різних людей, як ми з моїй коханим, я вже давно не зустрічала... Фактично, мій чоловік не має більшості рис, які я колись вважала обов'язковими для свого обранця (справедливості заради мушу сказати, що в екстремальних ситуаціях він справляється на 5+, але ж життя то не тільки екстремальні ситуації - то рутина, рутина...). Ото тільки тепер, на 5 році спільного життя ми по трохи вчимося ефективно спілкуватися і взаємодіяти один з одним.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення mala-karta » 02 лютого 2011, 03:27

і в нас також, здається, що розуміння що таке сім'я починає приходити тільки після 3.5 років сімейного стажу. І то тільки починає.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Далі

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей