Глобальні оголошення!

Фен-шуй

Модератори: олеся, Любов

Re: Фен-шуй

Повідомлення мешканка » 14 січня 2011, 20:13

lore1ei написав:Якщо християнам не можна перейняти дещо з практики фен-шуй, основаній на даосизмі, то чому от наприклад святити віночки, прикрашати на Зелені свята оселю, святити яйця на Великдень можна?
Це ж не християнські звичаї, а язичницькі.

В нас можна робити все, що хочеш, святити все, що кругом тебе-але звичаї й релігія -це різні речі. Ніде в канонах Католицької Церкви не написано святити віночки і яйця і т.д. Головне, в даному питанні, щоб обрядовість не замінила релігію. (а то в нас повно християн, які толком 10 заповідей не назвуть, зате обов"язково посвячений образок на машину причеплять.)
Чому ж не можна переймати з фен-шую? На здоров"я, але не плутати це все з догмами віри і трохи дивно, коли християнин вважає, що правильне розтавлення речей в домі йому більше допоможуть, ніж спільна молитва... Що ж то за християнин такий?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Anyri » 14 січня 2011, 20:23

мешканка написав: трохи дивно, коли християнин вважає, що правильне розтавлення речей в домі йому більше допоможуть, ніж спільна молитва... Що ж то за християнин такий?

а не дивно, коли християнин вважає, що тепла куртка краще йому допоможе від холоду аніж молитва???
Anyri Офлайн

Повідомлення lore1ei » 14 січня 2011, 20:33

Іринко, але ж святити віночки, чи прикрашати хату зеленню це не просто обряд, в язичництві він же несе певну силу, ним захищаються від злих духів, зелень очищує хату і ін., чому ж просто молитвою не обійтись?
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення lore1ei » 14 січня 2011, 20:39

А кутя, як символ багатства, а колядки?
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Перлинка » 14 січня 2011, 20:53

а не дивно, коли християнин вважає, що тепла куртка краще йому допоможе від холоду аніж молитва???

Я дякую моєму Господу і за теплу куртку,і за щоденну їжу на столі.І за ті гроші ,які "поскладані у мене не рівно". Бо написано ,що навіть волосся у мене на голові пораховане,і ніщо не відбувається без Його волі,без нього я навіть не могла би ложку до рота піднести.

І відповідно не дякую за це "енергіям"
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 14 січня 2011, 21:25

lore1ei написав:А кутя, як символ багатства, а колядки?

В колядках ,наскільки мені відомо прославлють новонародженого Ісуса,то що ж в цьому поганого?
А щодо куті
А щодо ідольських жертов, то ми знаємо, що всі маємо знання. Знання ж надимає, любов же будує!
Коли хто думає, ніби щось знає, той нічого не знає ще так, як знати повинно.
Коли ж любить хто Бога, той пізнаний Ним.
Тож про споживання ідольських жертов ми знаємо, що ідол у світі ніщо, і що іншого Бога нема, окрім Бога Одного.
Бо хоч і існують так звані боги чи на небі, чи то на землі, як існує багато богів і багато панів,
та для нас один Бог Отець, що з Нього походить усе, ми ж для Нього, і один Господь Ісус Христос, що все сталося Ним, і ми Ним.
Та не всі таке мають знання, бо деякі мають призвичаєння до ідола й досі, і їдять, як ідольську жертву, і їхнє сумління, бувши недуже, споганюється.
°жа ж нас до Бога не зближує: бо коли не їмо, то нічого не тратимо, а коли ми їмо, то не набуваєм нічого.
Але стережіться, щоб ця ваша воля не стала якось за спотикання слабим!
Коли бо хто бачить тебе, маючого знання, як ти в ідольській божниці сидиш за столом, чи ж сумління його, бувши слабе, не буде спонукане їсти ідольські жертви?
І через знання твоє згине недужий твій брат, що за нього Христос був умер!
Грішачи так проти братів та вражаючи їхнє слабе сумління, ви проти Христа грішите.
Ось тому, коли їжа спокушує брата мого, то повік я не їстиму м'яса, щоб не спокусити брата свого!
(1Кор 8:1-13)

http://webcache.googleusercontent.com/s ... nt=firefox

Я тої ж думки :)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 14 січня 2011, 21:41

Якщо чесно,то колись не їла ні крашанок ні куті,але моя мама за це на мене ображалась,для неї -то святиня ,традиції з діда прадіда ,а для мене ніщо.Тому з часом Бог мені дав розуму не засмучувати маму і зберігати мир в сімї.
А як смачну страву я її люблю і цього не приховую,тільки вона для мене абсолютно нічого не символізує.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 14 січня 2011, 22:20

Притарабанила я как-то из Турции кальян.
Оставила его у подружки.
Подружка примостила кальян в свободный угол.
Через время познакомилась с... турком!
Кинулась - а кальян в "углу любви" по фен-шую стоит!
В прошлом году свадьбу играли.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Перлинка » 14 січня 2011, 22:23

Да,якби кальян був не в кутку,то лишилсь би подруга дівкою :)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення мешканка » 14 січня 2011, 22:32

Anyri написав:
мешканка написав: трохи дивно, коли християнин вважає, що правильне розтавлення речей в домі йому більше допоможуть, ніж спільна молитва... Що ж то за християнин такий?

ну цього порівняння я взагалі не зрозуміла....

бачила сім"ї, в якій спільно моляться, ходять до церкви, живуть, згідно християнських засад і мешкають в комуналках, в старих захламлених хрущовах і, незважаючи на це, в сім"ї панує любов і злагода.

lore1ei написав:Іринко, але ж святити віночки, чи прикрашати хату зеленню це не просто обряд, в язичництві він же несе певну силу, ним захищаються від злих духів, зелень очищує хату і ін., чому ж просто молитвою не обійтись?

Саме так, в язичництві ЛЮДИ ВВАЖАЛИ, що несе певну силу... так само, як поклонялись сонцю і приносили жертвоприношення. Не сперечаюсь, що християнство перейняло деякі традиції і надало ним християнсього змісту, адаптовуючи до християнських свят для того, щоб язичникам було легше прийняти християнство. Але це не є символи віри, це не є догмами Церкви і Біблія не каже вірити в посвячені віночки... Це традиції, які об"єднують, зміцнюють, збагачують і формують нашу культуру. Але не більше. Звісно, посвячені речі несуть в собі силу, але не тому, що самі по собі є сильними, а тому, що через них діє Бог. Він є першоджерело всякого блага, захисту та підтримки для людини...а не речі. Хрест-для віруючої людини це символ, але сам по собі хрест не має сили, має силу Христос, який був розп"ятий на тому хресті. Якщо на хрест дивиться атеїст чи мусульманин чи язичник-він бачить тільки фігуру з дерева, але не більше. Щодо просто молитви - щира молитва має дуже велику силу (якщо це - молитва праведника) і її не замінять жодні традиції та обряди. (пс. колядки-це теж молитви. ) Але вертаємось до Фенш-Шую.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Поперед.Далі

Повернутись до Домашній затишок

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей