Глобальні оголошення!

БАТЬКІВЩИНА. Де вона? ПМЖ. Де краще жити? Де хочеш?

Модератори: TaniaPicaSSo, taranjka

Re: БАТЬКІВЩИНА. Де вона? ПМЖ. Де краще жити? Де хочеш?

Повідомлення Перлинка » 07 жовтня 2010, 11:09

lore1ei
Я ні дочого і ні до кого не прив`зана окрім чоловіка дітей та батьків,яких могла б навідувати 2 рази на рік,а згодом,можливо й забрати (якщо б вони захотіли)

Те що виділено чорним стосувалось лише батьків,я не стала уточнювати,тому що мені здалось що в пості ,який цитую нижче я дала ясно зрозуміти,що якщо емігрую ,толише з сімєю.Вибачте ,що висловилась незрозуміло.Пишу майже всюди "я" ,бо моя сім`я,чоловік ,діти(допоки неповнолітні)це для мене нероздільне поняття.Тобто ми одне ціле,тим більше ,що в цих питаннях з чоловіком абсолютно солідарні.
Хотілось би,виїхати гонорово,легально,купити відразу там житло,мати кошти на свій бізнес .Просто нам з чоловіком вже не по 20 ,що можемо здобути там освіту,отримати хорошу гідну наших здібностей роботу.Висновок на все це потрібно заробити тут,а в такій ситуаціїї в цій державі ,якщо ти не злодій,не хабарник,не аферист не махінатор,це зробити не просто.Тому маємо те що маємо.Але надіїї я не полишаю.

Ще раз повторюсь,що якщо не вдасться виїхати як біла людина ,нічим не жертвуючи,то нікуди не поїду.У мене тут була няня ,доморобітниця(зараз нема ,бо ми вже сидимо на чемоданах,бо переїжджаємо до Тернополя з іншого міста)не знаю як буде в Тернополі,можливо з маминою допомогою справльсь сама.Просто веду до того ,що я не маю потреби побиратися в світах ,і чоловіка свого бережу,навіть в найгірші наші часи,коли грошей не вистачало на елементарні речі ,я була проти того щоб розлучатись,щоб хтось з нас їхав на заробітки,тим більше на важку фізичну працю.Бо знала ,що ми маємо здібності та потенціал заробляти на життя не важко.
Тобто звісно ж якщо обирати між жити добре тут ,та жити важко там я оберу тут.Але якщо обирати між жити добре тут та жити незрівнянно краще там,то я оберу там.Тому ,якщо нам видасться нагода емігрувати легко та безболісно,я зроблю це з превеликим задоволенням,маю такі плани,але не маю такої мети,тобто не рвусь за кордон будь-якою ціною.
Востаннє редагувалось Перлинка в 07 жовтня 2010, 15:24, всього редагувалось 2 разів.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення ЗІрка » 07 жовтня 2010, 11:46

тут... хоча може це тому, що я ніколи не була закордоном. і не хочу... сподіваюся ні мені, ні моїм дітям чи внукам ніколи не доведеться примусово покинути власну країну в якості біженців :(
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Перлинка » 07 жовтня 2010, 12:13

Ти права ,Зірочко,тим хто там не був набагато простіше туди не хотіти :) .А нам з чоловіком так там подобається...Чоловікові навіть дихається легче ,він сумує за Німеччною як за батьківщиною.Хоч він там був біженцем і так і не зміг отримати ПМП,йому жилось там набагато простіше зрозуміліше та легче ніж тут.Тут аби жити добре потрібно постійно крутитись,шукати якісь нестандартні рішення ,ходи та виходи.
Для мене також там все інше,яскравіше ,я млію від самого запаху Європи.І абсолютно не маю комплексу меншовартості,веду себе на рівні,відповідно так мене і сприймають.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Chocolat » 10 жовтня 2010, 01:06

Ми з чоловіком закінчили іняз, обоє вільно володіємо, він - німецькою, а я - французькою, англійська - наша друга мова за спеціальністю. Мабуть, більша частина наших друзів емігрувала закордон... Багато наших знайомих дивуються чому ми тут. А для нас таке питання не стояло, бо були на то свої причини:непогана робота, я - одна в батьків (то ж не уявляла, як їх залишу тут самих). Отакими ми були патріотами, якщо закордон то тільки стажування, відпочинок, подорожі. Та й тут ми вже чогось добилися, чоловік захистив дисертацію, є квартира, і таке ін.Але проходить час, і ми розуміємо, що патріотами бути добре, але життя проходить, і, як писала дуже правильно Перлинка, сподіватися, що буде краще, будувати Україну я уже не хочу, і не тому що зламалася, а тому що минув юнацький максималізм, спали рожеві окуляри, тому що це НЕРЕАЛЬНО, як це не сумно визнавати. І найголовніше - у нас є ДІТИ і зараз ми думаємо саме про них, про те, щоб підготувати старт їм. Я розумію, що десь на чужині, це буде нелегко і треба буде все починати з початку, але ж хіба на Україні легко, хіба у себе дома ми захищені, хіба тут можемо бути впевнені в затрашньому дні?
Chocolat Офлайн

Повідомлення Перлинка » 10 жовтня 2010, 20:50

Я розумію, що десь на чужині, це буде нелегко і треба буде все починати з початку, але ж хіба на Україні легко, хіба у себе дома ми захищені, хіба тут можемо бути впевнені в затрашньому дні?

Мені особливо подобається ,коли говорять ,що там ти ніхто,нікому не потрібен і не маєш жодних прав.А хто ми тут?І якими правами володіємо,і кому потрібні окрім рідних?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 27 січня 2025, 14:26

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 05 лютого 2025, 13:27

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 06 квітня 2025, 02:44

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 06 травня 2025, 00:04

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Поперед.

Повернутись до Політика, суспільство, Україна

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість