Глобальні оголошення!

Бити чи ні?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Бити чи ні?

Повідомлення mala-karta » 06 січня 2011, 00:32

ага, Перлинка, от в таких ситуаціях і взгалі не знати, що робити.

В нас теж було, восени також. Пішли пісяти в кущі. А вже холодно. Настоячки не хоче. Добре, знімаю штани повністю, тримаю. Попісяли, починаю швидко вдягати. А малий крутиться, йому весело, вдягатись не хоче. Я вже сварюсь - нє, "не Фоче!!!". А дубак надворі!!!! Дістав по попі. Точно не боліло, но рьову було! Але мені тоді якось було прийнятніше 2 хв рьову, ніж невідомо в яких місцях простужена дитина...

Я дуже негативно відношуся до всіх тих битів - по руках, по попі.
Але ж блін, дитиняці майже 2, вдягати не дає, сили має - насильно не скрутиш.

І що би порадили педагогічні світила в таких ситуаціях?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Tajga » 06 січня 2011, 00:41

Підтримую taranjka щодо трьох років. Справді до того часу діти сприймають більше на рівні "болить- не болить", а потім вже починається усвідомлення себе як особи, становлення "Я" і дійсно фізичне покарання сприймається як образа, приниження. Бачу це по своєму хлопцеві. Тепер на крайній випадок є інша кімната (ну немає в нас вільних кутків :hz: ), йде туди на 3 хвилини. Але рідко, загалом дуже чутливий на загальний осуд неприйнятної поведінки, тож вчимося просити вибачення і перепрошувати. ;-)
Ще один ньюанс: якщо вже кажеш: "не роби, бо зловиш по дупці", то маєш дати, щоб слово з ділом не розходилось, або не кажи взагалі.

mala-karta, і слава Богу, що негативно. Такі справи подобаться не повинні, це- метод, не найкращій і ліпше хай буде останнім в списку, але..
mala-karta написав:Але мені тоді якось було прийнятніше 2 хв рьову, ніж невідомо в яких місцях простужена дитина...

Тут я Вас добре розумію. То вже дома можна бесіду провести з приводу, а іншим разом ще закріпити перед прогулянкою, наприклад, будеш балуватись, одразу підемо додому. Щось таке..
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Marta » 06 січня 2011, 00:48

mala-karta написав:
І що би порадили педагогічні світила в таких ситуаціях?

Педагогічні світила радили б пояснювати спокійно, і ще раз пояснювати. Та хіба це можливо завжди?

Іра, прекрасно тебе розумію, моя також получає по попі в екстренних випадках, і в таких, коли вони загрожують її здоров"ю чи життю. Тут мама, напевне, вибирає "меньшее из двух зол", тобто мозок видає, що роз"яснювати нема коли, і по попі буде кращий варіант, щоб дитина одразу зрозуміла і закарбувала собі на носі, що так не можна.

І там вище писали, що різкою чи ремнем краще, ніж рукою. Можна зробити досліди на собі. Мені здається, якщо по попі, то тільки рукою.

І дівчата, в яких діти до року, мені здається, взагалі не повинні заходити в цю тему. Нехай вони зайдуть, коли діткам буде хоча б по півтора.
Хоча, установка "тільки не бити" може бути присутня, але знаю випадки виховання таким чином просто неконтрольованих дітей...Треба завжди слухати свою материнську інтуїцію, і знаходити свої методи для кожної дитини, щоб показати, де межа. Ну, і якщо вже вдарили- то точно по заслузі.
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 06 січня 2011, 01:13

о, до року діти - взагалі ангели :)

і теж не знаю, як можна бити чимсь - ременем чи ще чимсь...
Якось для мене биття - то такий вже крайній захід, коли треба вже і нема ні на що часу/можливості, а тут ще пропонується за ременем збігати :mad:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення taranjka » 06 січня 2011, 01:27

оффтоп mala-karta в вас тут юбілея вийшла - 1 рік 11 місяців і 11 днів )))
"І дівчата, в яких діти до року, мені здається, взагалі не повинні заходити в цю тему" це ж чого? мо якісь батьки начитаються тут шо до дітей тре терплячими бути і перестануть своїх бити ))) люди ж то різні є
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Nymydora » 06 січня 2011, 01:33

Я от вже грішу рукою по попі, коли лізе до плити (а до плити лізе, ніби там медом намазано) - і ніякої реакції!!! Ясно, що ляпаю не сильно, але ж сам факт! Подивиться на мене, а то засміється - і далі за своє. І що маю робити??? На окрик теж не реагує...
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення mala-karta » 06 січня 2011, 01:53

в охапку і забираєш від плити. І так 20 раз. На 21 дітьо, саме швидше, розплачеться - але плита то не іграшка.
У нас чудово йшов такий метод.

Якщо ти готуєш обід на 6 ВЖЕ голодних персон і не маєш часу/бажання 20 разів - то зроби 3, але дость різко. На третій зроби так, щоб фізично не міг дотягтися до плити (попроси татка забрати малого, наприклад)

Але старайся не кричати. Тоді крик буде діяти.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Olenka » 06 січня 2011, 02:15

Nymydora написав:Я от вже грішу рукою по попі, коли лізе до плити (а до плити лізе, ніби там медом намазано) - і ніякої реакції!!! Ясно, що ляпаю не сильно, але ж сам факт! Подивиться на мене, а то засміється - і далі за своє. І що маю робити??? На окрик теж не реагує...

Може, якраз, через те що занадто слабо? Типу, не болить, то сприймає, як гру, і не реагує.
Рукою можна дійсно пошкодити внутрішні органи, а різкою тільки легенько викликати подразнення верхнього шару дупи :zybu: Треба дійсно на собі перевірити :zybu: І нічого тут середньовічного немає, а коли йдеш за тою різкою, є можливість заспокоїтись, щоб не від злості лупцювати, а педагогічно легенько.
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення Радмила » 06 січня 2011, 02:21

В мене для малої, то є три виховні елемети. "Пальчик попечеш" - там де гаряче. А що таке гарячи ми вичили швидко. Якщо, не помагає, кажу, поїдем в лікарню зашивати ручку. (Досвід на жаль в нас є). Одразу вітром здуває.
Якщо щось пхаєм на голову типу пластиліну, чи ще щось, кажу ходи мити голову. А голову мити ми не дуже любимо - допомагає. Допомає ставити в куток. Тут рев одразу, і перстаєм лізти куди не слід. Але часом, бува і по попі, коли не допомає нічого.
А старша заробляла вже після трьох. Коли не було часу пояснювати, що не можна так вопити, коли так дуже хочеться покричати, а мама як раз кладе секстричку спати.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення mala-karta » 06 січня 2011, 02:24

Olenka написав:
Nymydora написав:Я от вже грішу рукою по попі, коли лізе до плити (а до плити лізе, ніби там медом намазано) - і ніякої реакції!!! Ясно, що ляпаю не сильно, але ж сам факт! Подивиться на мене, а то засміється - і далі за своє. І що маю робити??? На окрик теж не реагує...

Може, якраз, через те що занадто слабо? Типу, не болить, то сприймає, як гру, і не реагує.

а може, краще і не бити?????
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість