Naya » 04 січня 2011, 17:49
не читала всього вище написаного, тому може повторюся...
ми від народження з мамою за столом. Так вже вийшло, що я не могла інакше поїсти - Ждан мав бути весь час зі мною.
Почали ручки до тарілок тягнути десь в 5 місяців мабуть.
Мені так добре було з ГВ й спокійно, що я того прикорму аж боялася, тому не сильно спішила...
Ще до 6 міс ми спробували картопельку-пюрешку - запхали руці в тарілку й облизали.
А нормальний прикорм - то аж десь в місяців 7-7,5 почався, а то й пізніше.
Бо з 6 ми через раз щось пробували мікродозами малими - то пару рисинок, то пару гречинок. Гарбуза ми так і не їли. Картопля була і є найкращою нашою стравою.
Варила капусточку, кабачки, різні офочі - все таке дієтичне, "без вкуса, без цвета, без запаха" - несолене, чуть масла.
Дитина не хотіла їсти. Але головне - я знала, що поки є циця: їсть щось - добре, не їсть - не біда. То я збилася. Давала шо хотів зі столу. Звісно ми харчувалися так, щоб можна було дати дитині. Солила, але мало. Замість жарити - запікала.
Моя знайома київська почала м"яско, рибу та молочку вводити аж після року. І нічого - таке пампулате дитя.
То я не переймалася.
Блендером я жодного разу не скористалася. М"яла вилкою, як треба було.
М"яско дуже добре відварювала й давала маленькими кусочками десь в міс 9.
Апетит в Ждана прекрасний - хай Камісія розкаже, вона знає. В 10 місяців ми їли вже майже все, що було на нашому столі.
Ніколи не заставляла, не просила. Їла сама, він бачив, просив - тоді давала. Не знаю, чи то дитина така, чи тактика :head: