Глобальні оголошення!

Зміна уявлень про сім'ю

Re: Зміна уявлень про сім'ю

Повідомлення Alisa » 01 липня 2012, 21:23

О, нарешті я вчиталась.
Пропустила оцей текст.

"Навіть у самих щасливих сім’ях, стосунки піддаються закону «Ритму», відповідно з яким відбувається періодична зміна позитивних та негативних стадій стосунків, котрі повністю проявляються в почуттях партнерів один до одного.
Відповідно до цього закону усіх стосунки проходять 5-ть стадій".

Тепер все стало на свої місця. А то почала читати вже зі стадій:)

Подумала, що має бути лише перша стадія:) А друга -третя - ні-ні:)
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Lesya » 01 липня 2012, 23:06

Цікаво.
Є над чим подумати, щоб не скотитися до 4-5 стадій
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Virchik » 13 липня 2012, 20:52

В мене теж як такої моделі побудови сім"ї ну було. Можливо тому що ми одружувались достатньо зрілими. У чоловіка правда був вже сімейний досвід у мене ні.
Зображення

Зображення
Virchik Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 169 раз.
Подякували: 272 раз.
Діти: доця Анастасія

Повідомлення mari » 16 липня 2012, 23:17

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

У цій смішній і несерйозній промові на TEDx, письменниця Дженна Маккарті ділиться несподіваними підсумками свого дослідження

Ні в якому разі не приходьте додому з Оскаром! :)))))
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Vikibee » 17 липня 2012, 10:59

Я скажу одне, завжди уявляла себе хорошою, мудрою дружиною. Думала, що все у мене буде ідеально. Ага.....Воно-то ніби усе добре, але після одруження виявилось, що не така я вже й мудра)))), не така вже й ідеальна)))) нові ситуації, інші проблеми, а тут дитинка, життя попливло в іншому зовсім руслі, це коли ти ще дівчина, то думалось буде у мене так-то й так-то....а коли прийшлось до сімейного життя, то десь і сварок (на пустому місці) побільшало і прискіпливіші/вимогливіші стали один до одного. Добре, що на світі є ЛЮБОВ)))))))
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."
Vikibee Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 862 раз.
Подякували: 335 раз.
Діти: Дівчинка Марічка.
Синочок Гліб

Повідомлення mari » 01 серпня 2012, 00:57

1. Щастя - це процес, а не результат. Це технологія. Яка передбачає, що кожен день ти аналізуєш себе, поліпшуєш і робиш новий крок в бік свого партнера.

2. Щастя вирощується взаємними поступками. А ще взаємною увагою і турботою один про одного. Сім'я тоді щаслива, коли подружжя вміє чути один одного, підтримувати і бути уважними - все це в родині має велике значення.

3. Важливий правильний вибір партнера. Порада - вибирати не за принципом гормонального потягу, а за надійністю і загальним цінностям. Об'єднуватися навколо спільних цілей.

4. Найперший обов'язок чоловіка - любити жінку. Не тільки і не стільки в сексуально-матеріальному сенсі, а давати їй впевненість. Щоб вона відчувала, що він завжди при будь-яких обставин - за неї і за її дітей. Це теж досить серйозна,приємна робота.

5. Відсувати своє его. Ну просто висунути його куди-небудь з себе. Тим самим звільнити в собі місце. Тоді це місце зможе наповнитися любов'ю. А інакше - ніяк.

6. В одному інтерв'ю прекрасну Меріл Стріп запитали, як вам вдається в Голлівуді, де всі без кінця розлучаються, залишатися щасливою у своєму довголітньому шлюбі, в чому секрет? Вона розсміялася і сказала: «Іноді треба просто не звертати на дрібниці уваги, ось і все"

7. Ні з ким партнера не порівнювати. Не намагатися його покращувати. Говорити йому тільки хороше. Навіть якщо вам здається, що все погано, піднімати себе за волосся з зневіри й говорити, як добре. Як ви вирішите, так і буде. Якщо ви щиро чекаєте від улюбленого тільки самого кращого, він вам його і буде видавати. Якщо критикуєте - будете отримувати саме те, за що критикуєте.

8. Питання і проблеми вирішувати за круглим сімейним столом. Залучати до обговорення дітей. Це і дорослим допоможе прийняти вірне рішення і для дітей - відмінний спосіб виховання.

9.кожен новий день починати з нового аркуша. Що б не було напередодні, як би не сперечалися і не сварилися - прокинулися, посміхнулися, знову мир і лад. Тоді й сваришся вже по-іншому, знаючи, що завтра не можна продовжити дутися, ображатися, скандалити.

10. Про ролях в сім'ї: багато хто зараз марять про так званих рівні партнерські відносини. Але ніхто з наших щасливчиків не сказав, що вони партнери! В ідеалі, жінка для чоловіка не тільки дружина, а й мати, і сестра, і друг. І він для неї теж може виступати у всіх ролях - батька, брата, друга, коханця, а колись, у хвилини слабкості, і сина. І немає в цьому нічого поганого. Ти повинен вміти бути тим, ким ти своєму улюбленому зараз більше потрібен.

11. Потрібно триматися ближче до інших щасливих сімей і просто хороших людей які подають правильний приклад відносин. І так взаємно орієнтуватися і збагачувати один одного, правильно впливати один на одного.

12. Важливо правильно використовувати заздрість. Так, так! Читачка пише про себе: «Непросто читати про чиєсь щастя, успіху ... коли в тебе все з точністю до навпаки. Так хочеться, щоб у сусіда було гірше ... хоч трохи ... ». І тут же поправляє себе: «Це неправильне використання виникає заздрості. Тому що є категорія людей, які, бачачи чуже щастя, починають заздрити і активно будувати своє! Заздрість у відповідь на чужі успіхи і досягнення просуває нас, не дає стояти на місці ». По-моєму, здорово! Нас з дитинства вчили, що заздрити непристойно, а виявляється, дуже навіть це почуття можна обернути собі на користь - заздріть із задоволенням!

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення xtremeshammy » 29 січня 2025, 20:48

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 лютого 2025, 18:12

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 08 квітня 2025, 12:23

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 08 травня 2025, 09:29

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Поперед.

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей